یکی از مسائی که در سالیان اخیر در بسیاری از مواقع روابط میان ایران و پاکستان را تحت تأثیر قرار داده، اقدامات تروریستی در مرزهای دو کشور و به ویژه پناه گرفتن تروریستها در خاک پاکستان بوده است.
به گزارش «تابناک»؛ پاکستان تاکنون اعلام کرده که ارتباطی به تروریستهایی که در خاک ایران عملیات تروریستی انجام میدهند، ندارد. با این حال، همواره تردیدهایی در این رابطه وجود داشته است.
این در حالی است که اخیرا پاکستان نیز با حملات زیادی از سوی تروریست ها در خاک خود روبه رو شده است؛ مسأله ای که زمینه را برای نزدیکی مواضع دو کشور در رابطه با مبارزه با تروریسم فراهم کرده است.
در همین رابطه، روز شنبه وزارت امور خارجه پاکستان با ارسال نامه ای کتبی به سفارت ایران در اسلامآباد خواهان همکاری بیشتر برای مبارزه با تروریسم در بلوچستان شد.
در این نامه آمده است: 15 تا 20 شبهنظامی با استفاده از لباس نیروهای مرزی پاکستان، تعدادی اتوبوس را در ایالت بلوچستان متوقف کردند و مسافران را به رگبار بستند.
شبهنظامیان علاوه بر مسافران عادی 14 تن از نیروهای امنیتی پاکستان را بعد از شناسایی کشتند.
در ادامه نامه آمده است: پاکستان نیروهای مرزی ایران را از تحرکات جداییطلبان بلوچ آگاه کرده اما تروریستها با وجود تبادل اطلاعات بین نظامیان دو کشور به فعالیت خود ادامه میدهند.
پاکستان در این نامه خواهان اقدامات جدی ایران علیه گروههای تروریستی به ویژه جداییطلبان بلوچ شد.
این خبر در حالی منتشر میشود که مدیریت مرز مشترک، یکی از اهداف مهم سفر عمرانخان نخست وزیر پاکستان به ایران است که فردا یکشنبه راهی مشهد و تهران میشود.
در همین رابطه، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عملیات تروریستی اخیر در جاده اوماره به گوادر که منجر به جان باختن ١٤ تن از نیروهای نظامی و امنیتی پاکستان شد را به شدت محکوم و با دولت، مردم و ارتش پاکستان همدردی کرد.
بیشتر بخوانید
سید عباس موسوی تأکید کرد: تروریسم پدیده شومی است که جز با همکاری همه جانبه کشورهایی که قربانی آن هستند از بین نخواهد رفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای هرگونه همکاری با دولت برادر و همسایه پاکستان در تمام عرصههای اطلاعاتی، امنیتی و عملیاتی برای مبارزه با تروریسم اعلام میکند.
قبل از آن انفجار تروریستی در بازار میوه منطقه هزارگنجی کویته مرکز ایالت بلوچستان دست کم 20 کشته و 48 زخمی بر جای گذاشت. بیشتر قربانیان این حادثه تروریستی شیعیان بودند.
سال گذشته و در پی شهادت 27 تن از سرنشینان یک اتوبوس متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دست تروریستهای گروهک جیشالظلم در استان سیستان و بلوچستان، درخواستهایی برای اقدام نظامی علیه مواضع این گروهک در مناطق مرزی مطرح شده بود.
در رابطه با نامه پاکستان به سفارت ایران دو فرض قابل طرح است؛
نخست: نامه پاکستان به ایران پیش از سفر عمران خان معنادار و حاوی یک پیام مشخص است. به نظر می رسد، یکی از چالش های سفر عمران خان به ایران این بوده که از سوی مقامات ایران در رابطه با اقدامات تروریستی در مرزهای شرقی ایران بازخواست شود.
اما در این نامه عنوان شده که پاکستان اطلاعات لازم را به نیروهای مرزی ایران داده است؛ بدان معنا که ایران علیه تروریست ها اقدامی نکرده است. در واقع، آن ها با انداختن توپ در زمین ایران، تهران را نه در مقام مدعی، بلکه متهم نشان خواهند داد.
دوم: دولت پاکستان که تاکنون عزم جدی برای مقابله با اقدامات گروه های تروریستی ضد ایرانی در مرزهای خود نداشته، اکنون خود بیش از پیش با اقدامات تروریستی روبه روست و مقامات اسلام آباد به این نتیجه رسیده اند که جز با همکاری مؤثر با تهران قادر نخواهند بود موج اقدامات تروریستی در کشور خود را متوقف کنند؛ بنابراین به نظر می رسد بخشی از اهداف سفر عمران خان به تهران نیز به همین مسأله اختصاص یابد و پیش بینی می شود پاکستان پیشنهادهایی به مقامات ایرانی در زمینه مبارزه با گروه های تروریستی در مرزهای دو کشور را ارائه خواهد داد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.