۳ میلیارد یورو در اختیار ۲ خانواده مشهور

کد خبر: ۸۹۷۲۶۶
|
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۳ 07 May 2019
|
13430 بازدید
|

به گزارش «تابناک»، روزنامه شرق نوشت:

بانک مرکزی روز گذشته فهرست تازه‌ای از دریافت‌کنندگان ارز دولتی و نیمایی در یک سال گذشته را منتشر کرد. اگرچه فهرست‌های اعلامی بانک مرکزی انسجام و ترتیب مناسبی ندارند و هیچ‌گونه جمع‌بندی خاصی از پرداخت‌های مختلف به شرکت‌های گوناگون در آنها انجام نشده، اما حاوی اطلاعات جالبی از دریافت‌کنندگان ارزهای دولتی و نیمایی از سوی شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده است.

برعکس فهرست دریافت‌کنندگان ارز دولتی بر پایه دلار چهارهزارو200تومانی که بانک مرکزی برای همه ارزهای غیر یورو، معادل یورویی ارز پرداختی را نیز محاسبه و اعلام کرده است، در فهرست دریافت‌کنندگان ارز نیمایی، خبری از معادل یورویی ارزهای دریافتی نیست. از سوی دیگر، در بخش مربوط به نام شرکت‌های دریافت‌کننده ارز در جداول اعلامی بانک مرکزی، در بسیاری از موارد شاهد حذف و اضافه قسمتی از نام شرکت‌ها هستیم که جمع‌بندی میزان ارز دریافتی از سوی این شرکت‌ها را کمی مشکل می‌کند.

بااین‌حال در شماره امروز دو فهرست دریافت‌کنندگان ارز دولتی (دلار چهارهزارو200تومانی) و اشخاص حقیقی دریافت‌کننده ارز نیمایی را بررسی کرده‌ایم که نشان می‌دهد در یک سال گذشته بیش از 10 هزار شخصیت حقیقی و حقوقی در مجموع مبلغی بالغ بر 25 میلیارد یورو ارز معادل دلار چهارهزارو200تومانی از بانک مرکزی دریافت کرده‌اند که از این مقدار، بیش از 6.8 میلیارد یورو در اختیار 25 شرکت اول این فهرست 10هزارتایی قرار گرفته است؛ 25 شرکتی که شامل چند شرکت واردات نهاده‌های دامی، صنایع غذایی و خودروسازی می‌شود. در بین شرکت‌های دریافت‌کننده ارز، 3میلیارد یورو به شرکت‌های دو خانواده مشهور تعلق گرفته است.

همچنین فهرست اشخاص حقیقی دریافت‌کننده ارز نیمایی نشان می‌دهد در یک سال اخیر 798 نفر در مجموع بیش از 232 میلیون یورو ارز نیمایی دریافت کرده‌اند؛ افرادی که بعضا مدیر یا عضو هیئت‌مدیره شرکت‌هایی هستند که به‌عنوان شخصیت حقوقی نیز در فهرست دریافت‌کنندگان ارز نیمایی یا دولتی دیده می‌شوند.

دلار چهارهزارو 200تومانی به چه کسانی رسید؟

مدلل در صدر

جمع‌بندی آمارهای ارائه‌شده از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد شرکت مجتمع کشت‌و‌صنعت و روغن‌‌نباتی ماهیدشت کرمانشاه که برندهای مشهوری مانند غنچه، سارا، نازگل، دالاهو و گل‌آرا را به بازار عرضه می‌کند، بیشتر از دیگر شرکت‌ها ارز خارجی معادل دلار چهارهزارو200تومانی دریافت کرده است. این شرکت خصوصی که بخشی از سرمایه جواد مدلل، واردکننده مشهور نهاده‌های دامی است، در یک سال گذشته بیش از 827 میلیون یورو ارز دولتی معادل دلار چهارهزارو 200تومانی دریافت کرده است. در ادامه این گزارش باز هم نام مدلل را خواهید خواند.

 جیب به جیب در دولت

نگاهی به آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولت ایران که در یک سال گذشته مانند دیگر سال‌های پس از انقلاب وظیفه واردات کالا برای تنظیم بازار را بر عهده داشته، برای واردات کالاهای ضروری در سال گذشته معادل بیش از 605 میلیون یورو ارزهای گوناگون دولتی بر پایه دلار چهارهزارو200تومانی دریافت کرده است.

 یک شرکت دیگر مدلل

شرکت آوا‌تجارت صبا، سومین شرکت در فهرست بزرگ‌ترین دریافت‌کنندگان ارز دولتی است که برای واردات نهاده‌های دامی بیش از 529 میلیون یورو ارز دولتی معادل دلار چهارهزارو200تومانی دریافت کرده است. این شرکت نیز که جزئی از سرمایه مدلل است، در سال‌های اخیر به ایجاد انحصار در بازار نهاده‌های دامی متهم است؛ ادعایی که موافقان و مخالفانی جدی دارد، اما نمی‌توان کتمان کرد که این شرکت، بزرگ‌ترین واردکننده و مهم‌ترین بازیگر این بازار در ایران است.

 باز هم دولت

شرکت چهارم در فهرست دریافت‌کنندگان ارز، شرکتی دولتی زیر نظر وزارت کشاورزی است. شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور بیش از 498 میلیون یورو ارز دولتی معادل دلار چهارهزارو200تومانی در یک سال گذشته دریافت کرده است.

 فرزند دوم میهن

شرکت طبیعت سبز میهن که فرزند شرکت صنایع غذایی میهن محسوب می‌شود و از سال 1391 فعالیت خود را آغاز کرده است، پنجمین شرکت فهرست ماست که در یک سال اخیر معادل بیش از 495 میلیون یورو ارز دولتی بر پایه دلار چهارهزارو200تومان برای واردات کالا از بانک مرکزی دریافت کرده است.

این شرکت که مجموعه‌ای از محصولات مانند برنج، روغن، رب گوجه‌فرنگی، تن‌ماهی و چای را با برند «طبیعت» به بازار عرضه می‌کند، از سوی ایوب پایداری پایه‌‌گذاری شده و هم‌اکنون نیز خانواده پایداری این مجموعه بزرگ را اداره می‌کنند. با‌این‌حال طبیعت سبز میهن تنها شرکت پایداری‌ها نیست که در این فهرست به آن اشاره خواهیم کرد.

میهن مادر

شرکت مجتمع صنایع غذایی میهن، ششمین شرکت در فهرست ماست که به نوعی مادر شرکت پنجم فهرست محسوب می‌شود. این شرکت را که سال 1354 برادران پایداری تأسیس کرده‌اند، با بستنی‌هایش برای ایرانی‌ها شناخته شده است. البته چند سال پیش یکی از دو برادر این مجموعه را ترک کرد و برند خود با نام دومینو را راه انداخت، اما نمی‌توان کتمان کرد بستی میهن همچنان مهم‌ترین برند بازار بستنی در کشور است. صنایع غذایی میهن در یک سال گذشته بیش از 380 میلیون یورو ارز دولتی معادل دلار چهارهزارو200تومانی برای واردات دریافت کرده است.

باز هم مدلل

شرکت هفتم فهرست بزرگ‌ترین دریافت‌کنندگان ارز دولتی نیز یک شرکت دیگر از مجموعه سرمایه‌های خانواده مدلل است. شرکت کرمانشاه دانه که توسط عبدالعلی مدلل اداره می‌شود، در زمینه خوراک دام فعال است و در یک سال گذشته، بیش از 305 میلیون یورو ارز دولتی معادل دلار چهارهزارو 200تومانی برای واردات دریافت کرده است.

و یک مدلل دیگر

ردیف هشتم فهرست بزرگ‌ترین دریافت‌کنندگان ارز دولتی را نیز یک شرکت دیگر متعلق به خانواده مدلل در اختیار گرفته است. شرکت کلهر دانه جنوب که در زمینه خوراک دام و طیور فعالیت می‌کند، در سال 1388 تأسیس شده و در یک سال گذشته 281 میلیون یورو معادل دلار چهارهزارو 200تومانی برای واردات نهاده‌های دامی دریافت کرده است.

 اولین خصولتی فهرست

شرکت نهم این فهرست یک شرکت خصولتی است. شرکت فجر اعتبار که سهامداران عمده آن صندوق بازنشستگی کشوری و مؤسسه جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی هستند، در زمینه واردات خوراک دام فعالیت می‌کند و سال گذشته بیش از 270 میلیون یورو معادل دلار چهارهزارو 200تومانی برای واردات دریافت کرده است. به‌این‌ترتیب می‌توان گفت این شرکت موفق‌ترین شرکت خصولتی در دریافت دلار چهارهزارو 200تومانی از بانک مرکزی در یک سال گذشته بوده است.

 برنج مشهور

شرکت آریا تجارت سده در یک سال گذشته بیش از 234 میلیون یورو ارز دولتی معادل دلار چهارهزارو 200تومانی دریافت کرده است. این شرکت را که از اصفهان برخاسته، با برند مشهور برنج خاطره می‌شناسیم.

اشخاص حقیقی چقدر ارز نیمایی گرفتند؟

صدرنشینی یک گمنام

با جمع‌بندی فهرست‌های منتشر‌شده توسط بانک مرکزی مشخص می‌شود در صدر فهرست اشخاص حقیقی دریافت‌کننده ارز نیمایی، شخصی با نام علیرضا نوربخش قرار دارد که بیش از 14میلیون و 538 هزار یورو ارز نیمایی دریافت کرده است. نام نوربخش پیش‌از‌این، در جریان انتشار فهرست دریافت‌کنندگان ارز نیمایی برای واردات کاغذ بر سر زبان‌ها افتاده بود و در آن زمان تلاش رسانه‌ها برای یافتن ردپایی از نوربخش در میان فعالان بازار کاغذ به جایی نرسیده بود.

با‌این‌حال در تلاش دوباره برای یافتن ردی از او، یک آگهی تأسیس شرکت یافتیم که نشان می‌دهد در شهریور سال 1392 علیرضا نوربخش، متولد 1346 با شراکت هادی اسدی‌غیاثوند، متولد سال 1360، شرکتی با نام «تقدیر کاغذ تدبیر» را برای واردات و صادرات محصولات سلولزی و تهیه، خرید و فروش انواع مواد اولیه موردنیاز صنایع کاغذسازی، جعبه‌سازی و ماشین‌آلات وابسته به آن تأسیس کرده‌اند. این شرکت نیز در میان فعالان صنعت کاغذ شناخته‌شده نیست.

واردکننده بزرگ موز

حسین بهشتی، دومین نام در فهرست بزرگ‌ترین دریافت‌کنندگان ارز نیمایی برای واردات در میان اشخاص حقیقی واردکننده موز و صادرکننده سیب است که به گفته خود، 40 درصد صادرات سیب کشور را انجام می‌دهد و 45 سال است در این بازار فعالیت می‌کند. بهشتی 8 میلیون و 933 هزار یورو ارز برای واردات موز دریافت کرده است.

واردکننده برنج

محسن قادری، سومین نام در فهرست بزرگ‌ترین دریافت‌کنندگان حقیقی ارز نیمایی است که بیش از شش‌میلیون و 927 هزار یورو ارز نیمایی دریافت کرده است. این محسن قادری را نباید با محسن قادری، مدیرعامل شرکت شاپرک اشتباه گرفت و درباره این قادری فقط می‌توان گفت که او یک شرکت با مسئولیت محدود به نام «آسیا گستر قادری» در دی‌ماه سال 1394 با سرمایه صد هزارتومان با موضوع واردات و صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی، خوراکی و مواد غذایی تأسیس کرده است و به نظر می‌رسد در زمینه واردات برنج فعال است.

 از جنوب

دو نفر بعدی فهرست دریافت‌کنندگان ارز نیمایی هر دو از جنوب هستند. غلامحسین قلی‌پور، چهارمین نفر در فهرست ماست که در یک سال گذشته 5 میلیون و 934 هزار یورو ارز نیمایی دریافت کرده است. او عضو هیئت‌مدیره شرکت «لیان ترخیص اروند» است که در سال 1387 با موضوع فعالیت تأمین نیروی انسانی و خدمات بازرگانی و صادرات و واردات کالا تأسیس شده است. نفر پنجم فهرست هم ناصر شریف‌زاده است که 3 میلیون و 316 هزار یورو ارز نیمایی دریافت کرده است. شریف‌زاده اگرچه در هیئت‌مدیره هیچ شرکتی عضو نیست اما عضو حقیقی اتاق بازرگانی بوشهر است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
به اسم مردمه اما
ناصر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
قوه قضاییه محترم این گوی و این میدان ،بسم ا... بفرمایید عدالت را اجرا نمایید.اجرکم عندا...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
به نخبگان مملكت كه براي ادامه تحصيل به خارج رفته اند ، چند هزار دلارارز دانشجويي بابت شهريه و هزينه اقامت نمي دهند آنوقت جواد مدلل ها ميليارها دلار ارز دولتي را در جيب خود ريخته و سوداگري مي كنند . اين خانواده مدلل كيستند كه اينطور روي بيت المال مملكت افتاده اند ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
اما خیلی ازین نخبگان چون در دانشگاههای داخلی قبول نشده و رتبه نیاوردند رفتن آزاد در خارج درس بخوانند
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
از کدام رتبه حرفف میزنید همانی که سوال کنکورش پیش پیش فروخته می شود یاهمان رتبه هایی که طی 4 ساعت رقابت نابرابر کسب میگردد؟؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
ناشناس محترم واقعا مملکت خرجی برای نخبگان نمی کند پسر من از طرف دانشگاه مربوطه رفته فرصت مطلعاتی آمریکا و هشت هزار دلار به او دادهاند که هزینه سه ما هم نمیشود ومن مجور شدهام وتا حالا پانده هزا دلار با قیمت گران برای ایشان بفرستم که بتواند درسش را تمام کند الان هم بدکار هستم ایا دولت چیزی کمک من می کند که بدهی خودم را بدهمد فرهنگی باز نشته از شیرازهیتم
مسعود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
این دانشجویان همیشه از خانواده و مملکت خود طلب کارند ، چرا همینجا نمیخونن ؟؟؟؟ چه فرقی دارند با دانشجویان دیگر ، البته یسری نخبه هستند ولی همه که نخبه نیستن پاشن برن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
بالاخره اگه این فعالیت ها قانونی بوده جای تحسین هم داره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
کالا با ارز دولتی وارد بشه ولی به نرخ ارز آزاد فروش بره قانونیه؟ مکیدن خون مردم کمدرآمد جای تحسین داره ؟
ناش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
بالاخره یه سفره ای پهن هست و هر کس که دستش درازتر باشه بیشتر می خوره ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
متاسفانه همه سراین سفره دعوت نیستندواین خوان هفت رنگ برای یکعده نزدیکان گسترده شده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
علی برکت الله...
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
اسمش رو میشه چی گذاشت به نظرتون ؟
رهگذر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
مردم باید از خروس خون تا شغال خون تو سرما و گرما کار کنن که جیب گشاد این آقایون پر بشه .. که نمیشه .. بخدا زالو هم وقتی سیر شد کنده میشه... بخدا کل حقوقم رو بابت سود و دیرکرد می ریزم تو جیب بانک .. شدم عمله بانکها دیگه خسته شدم .. دیگه بریدم...
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
وقتی نمیتوانید و یا نمیخواهید که مشخصات آن دو خانواده مشهور دریافت کننده ۳ میلیارد یورو ارز ۴۲۰۰ تومانی را معرفی کنید
بهتر است اصلا چیزی ننویسید و همزمان هم ، مدارک مستند خود را در اختیار مدعی العموم بگذارید
اینجور مطلب نوشتن و متهمان بی نام و نشان رو با اتهام های نجومی عنوان کردن ،به هیچ دردی نمیخورد جز بیشتر اذیت کردن مردم و پاشیدن نمک ، به روی زخمهای موجود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
کلا مملکت خانوادگی اداره میشه!!!
پاسخ ها
طاها
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
نظارت باید قوی و مقتدر باشد مجلس بارها و بارها تفحص کرده ولی دریغ از یک برخورد جزیی
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟