تهرانی‌ها دیگر نگران آب نباشند

کد خبر: ۸۹۷۳۸۱
|
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۲ 07 May 2019
|
4848 بازدید

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب تهران گفت: بر اساس آخرین آمار وضعیت منابع آبی تهران نسبت به سال گذشته بسیار بهبود یافته است، به گونه‌ای که امسال تابستان، نگرانی و دغدغه‌ای برای تامین آب نخواهیم داشت.

به گزارش ایسنا، محمدرضا احمدنسب با بیان این‌که بر اساس آمار وضعیت سدها در حال حاضر ذخیره آب در سد کرج ۱۴۸ میلیون مترمکعب، در سد طالقان ۴۰۷ میلیون مترمکعب، سد لتیان ۶۶ میلیون مترمکعب، سد لار ۱۰۵ میلیون مترمکعب و سد ماملو ۲۱۱ میلیون مترمکعب است، اظهار کرد: به طور کلی ذخیره منابع سدهای پنج‌گانه تهران، ۹۳۷ میلیون مترمکعب تخمین زده شده که این عدد نسبت به روز مشابه سال قبل ۳۹ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: سال گذشته ذخیره سد کرج ۱۳۸ میلیون مترمکعب، سد طالقان ۲۹۱ میلیون مترمکعب، سد لتیان ۴۱ میلیون مترمکعب، سد لار ۳۸ میلیون مترمکعب و سد ماملو ۱۶۸ میلیون مترمکعب بوده است.

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب تهران با بیان این‌که در مجموع در روز مشابه سال قبل میزان ذخیره سدهای پنج‌گانه تهران ۶۷۵ میلیون مترمکعب بوده است، ابراز کرد: در سد کرج شاهد ۷.۲ درصد، در سد طالقان ۳۹.۹ درصد، سد لتیان ۶۱ درصد، سد لار ۱۷۶.۳ درصد و در سد ماملو ۲۶.۳ درصد افزایش ذخیره منابع آبی هستیم.

تمام سدهای تهران سرریز شده‌اند

احمدنسب درباره میزان پرشدگی سدهای تهران، گفت: در حال حاضر تمام سدهای تهران سرریز شده‌اند، اما با توجه به این‌که ورودی سدها بالاست شرکت آب منطقه‌ای به منظور مدیریت منابع سدها را تخلیه می‌کند.

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب تهران تصریح کرد: با توجه به این‌که ذخیره برف در بالادست نسبت به سال‌های قبل نیز افزایش یافته ورودی رودخانه‌ها زیاد است، به همین دلیل باید خروجی سدها باز باشد و شرکت آب منطقه‌ای نیز با هدف تغذیه سفره‌های زیرزمینی و جلوگیری از خسارت اقدام به این کار کرده است.

به گفته وی، در حال حاضر ورودی آب به سد کرج ۶۶.۹ مترمکعب بر ثانیه است که این عدد در سال گذشته تنها ۱۷.۸ مترمکعب بر ثانیه بوده به عبارتی شاهد ۶۶ درصد افزایش ورودی آب به سد کرج هستیم.

احمدنسب با بیان این‌که در سد طالقان نیز ورودی آب ۱۰۰.۶ مترمکعب بر ثانیه است، اظهار کرد: سال قبل این عدد تنها ۲۴ مترمکعب بر ثانیه بوده، همچنین در سد لتیان شاهد ۴۶ مترمکعب بر ثانیه ورودی آب هستیم. در سد لار نیز ۸۰.۳ مترمکعب بر ثانیه و در سد ماملو ۶۰ مترمکعب بر ثانیه ورودی سدها ثبت شده است که به ترتیب در سال گذشته ۱۳.۹، ۱۹.۲ و ۶.۸ مترمکعب بر ثانیه بوده است.

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب تهران با بیان این‌که در مجموع ورودی سدهای پنج‌گانه تهران ۳۵۴ مترمکعب بر ثانیه تخمین زده شده است، تصریح کرد: در این شرایط لازم است تا تدابیری برای خروج آب از سدها صورت گیرد که در حال حاضر توسط شرکت آب منطقه‌ای این موضوع در حال مدیریت است. البته باید گفت که حجم آب موجب شده تا نگرانی برای تأمین آب در تابستان آینده نداشته باشیم.

ذخیره برف در تهران افزایش یافت

احمدی‌نسب با اشاره به وضعیت ذخیره برف در تهران، ادامه داد: ارتفاع برف در منطقه لار برای اولین‌بار از زمان بهره‌برداری که تنها شش متر بوده به ۷.۵ متر افزایش یافته که این مساله بهبود وضعیت ذخیره برف را در تهران نشان می‌دهد.

هم‌چنین میزان بارندگی‌ها از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به ۳۱۹ میلیمتر رسیده است که این رقم در مقایسه با (۱۳۹ میلیمتر) مدت مشابه سال گذشته ۱۲۹ درصد و در مقایسه با (۲۱۹ میلیمتر) مدت متوسط بلندمدت ۴۵ درصد افزایش داشته است. روند افزایشی بارندگی‌ها موجب شده است تا ایران پربارش‌ترین سال آبی نیم قرن اخیر خود را تجربه کند و حجم بارندگی تمامی استان‌ها از مدت میانگین ۵۰ سال اخیر کشور هم فراتر برود.

ورودی آب به سدهای کشور نیز از ابتدای مهرماه سال گذشته تاکنون به ۶۴.۰۸ میلیارد مترمکعب رسیده، که این رقم در مقایسه با ورودی ۱۶.۱۵ میلیارد مترمکعبی مدت مشابه سال گذشته ۲۹۷ درصد افزایش داشته است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟