استقرار بمب افکنهای «بی ۵۲» آمریکا در قطر، نشست غیرعادی سازمان سیا در مورد ایران، مخالفت روسیه با بیانیه شورای امنیت در مورد ادلب سوریه و ابراز تمایل ژاپن برای میانجیگری بین ایران و آمریکا، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به طرح سناتورهای آمریکایی برای جلوگیری از تقابل نظامی بین آمریکا و ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ شماری از سناتورهای آمریکایی به رهبری «تام یودال» نماینده ایالت نیومکزیکو و «کریس مورفی» نماینده ایالت کنتیکات طرحی برای ارائه به سنا آماده کردهاند که در صورت تصویب آن، دولت ترامپ اجازه نخواهد داشت [بدون مجوز کنگره] با ایران وارد جنگ شود.
سناتور تام یودال طی پیامی در حساب رسمی خود در توئیتر دلایلش برای ارائه این طرح ضدجنگ را چنین توضیح داد: «شکستهای دیپلماتیک ترامپ، ما را به مسیری هدایت میکند که به جنگ با ایران ختم خواهد شد. همان شیوهای که برای عراق استفاده شد، اکنون قرار است در مورد ایران اجرا شود. ما باید این مصوبه دوحزبی را به تصویب برسانیم تا از بروز یک جنگ نافرجام دیگر در خاورمیانه جلوگیری کنیم.»
سناتور کریس مورفی نیز در پیامی توئیتری خطاب به شهروندان آمریکایی گفت: «با نمایندگان ایالت خود در سنا تماس بگیرید و از آنها بخواهید به این طرح که از طرف سناتور یودال، من و دیگران ارائه شده، رأی مثبت بدهند تا مانعی برای جنگ با ایران ایجاد شود.»
هفته گذشته «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی آمریکا ـ که به ایرانستیزی و جنگطلبی شهرت دارد ـ اعلام کرد آمریکا در حال استقرار گروه ضربت ناو یواساس آبراهام لینکلن و یک گروه از بمبافکنها در منطقه زیر نظر فرماندهی مرکزی است تا یک پیام روشن و شفاف را برای ایران ارسال کند که هر گونه حمله به منافع آمریکا و متحدانش با یک نیروی سخت و بیرحمانه روبهرو خواهد شد.
استقرار بمب افکنهای «بی ۵۲» آمریکا در قطر
در حالی که مقامات آمریکایی طی روزهای گذشته اعزام بمبافکنهای «بی ۵۲» آمریکا به منطقه را اعلام کرده بود، حال رسانهها از فرود این بمب افکنها در پایگاه نظامی آمریکا در قطر خبر دادهاند.
در این گزارش اما به تعداد و جزئیات بیشتر در ارتباط با بمب افکنهای بی ۵۲ آمریکا که در منطقه مستقر شدهاند، اشاره نشده است.
پیش از این نیز برخی مقامات آمریکایی از جمله جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و مایک پمپئو، وزیرخارجه دولت ترامپ اعزام ناو هواپیمابر و جنگندههای آمریکایی را به خاورمیانه اعلام کرده و مدعی شده بودند که اعزام این تجهیزات بر اساس گزارشها و ارزیابیهای امینی و اطلاعاتی صورت میگیرد.
با این حال به تازگی نیز فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین اعلام گفته است که کشورش تصمیمی برای اقدام نظامی علیه ایران ندارد و اعزام تجهیزات نظامی با هدف حمایت از منافع و متحدان آمریکا در منطقه خلیج فارس صورت میگیرد.
نشست غیرعادی سازمان سیا در مورد ایران
هفته گذشته نشست ویژه سطح بالا در مقر سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) برای بحث در خصوص ایران برگزار شد.
در این نشست که «بسیار غیرمعمول» توصیف شده، جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید ریاست آن را بر عهده داشته است. دیگر حاضران در این نشست، مایک پامپئو وزیر خارجه، پاتریک شاناهان سرپرست وزیر دفاع، دن کوتس مدیر اطلاعات ملی، جینا هاسپل مدیر سیا و جوزف دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا بوده اند.
ان بی سی نیوز نوشته است، شش مقام کنونی دولت آمریکا در ساعت 7 صبح دوشنبه نهم اردیبهشت در ساختمان مرکزی سیا در ویرجینیا جلسهای به ریاست بولتون برگزار کردند.
این گونه نشستهای سطح بالای امنیتی معمولا در کاخ سفید برگزار میشود و به طور کلی حضور مقاماتی چون بولتون یا اعضای کابینه مانند پامپئو در نشستهای سازمان سیا بسیار نادر است.
ان بی سی نیوز همچنین اعلام نموده، با شورای امنیت ملی آمریکا درباره محتوای نشست نهم اردیبهشت تماس حاصل کرده؛ اما سخنگوی شورا از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است.
مخالفت روسیه با بیانیه شورای امنیت در مورد ادلب سوریه
معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل از مخالفت این کشور با بیانیه تحریف آمیز شورای امنیت در مورد ادلب سوریه خبر داد.
«ولادیمیر ساورنکوف» گفت: ما با تصویب بیانیهای که اوضاع ادلب سوریه را تحریم میکرد مخالفت کردیم.
به گفته وی، این بیانیه از سوی آلمان، بلژیک و کویت ارائه شده بود.
معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل همچنین یادآور شد تروریستهای وابسته به جبهه النصره در ادلب فعال هستند.
ابراز تمایل ژاپن برای میانجیگری بین ایران و آمریکا
«یاسوتوشی نیشیمورا»، معاون دبیر ارشد کابینه ژاپن در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد، کشورش آماده است تا در راستای کمک به نجات برجام و حفظ صلح و ثبات منطقه، بین ایران و آمریکا میانجیگری کند.
این مقام ژاپنی ضمن اشاره به تمایل دولت متبوعش برای میانجیگری بین ایران و ژاپن افزود: «ما قصد داریم با بهرهگیری از روابط سنتی و حسنه خود با ایران، به بهبود صلح و ثبات در منطقه کمک کنیم.»
هرچند ژاپن خود جزو طرفهای برجام نبوده، همواره از این توافق حمایت کرده و آن را گامی مثبت در راستای بهبود صلح و ثبات در منطقه و جهان خوانده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.