شاید بتوان سال ۹۷ را یکی از سالهای پر چالش ملت ایران در تاریخ جمهوری اسلامی محسوب نمود، انتخاب غیر منتظره دونالد ترامپ در انتخابات امریکا، تغییر کلی سیاستهای خارجی این کشور، خروج ناگهانی امریکا از برجام و اعمال ترحیمهای سیاسی و اقتصادی بر کشور عزیزمان، شرایط اقتصادی دشواری را برای مردم ایران رقم زد. گرانی دلار، طلا و سکه و ... موجب ایجاد موجی از نا امنی در بازار شد که خود این موضوع نیز بر شرایط بد اقتصادی دامن زد.
خصوصا در این میان با توجه به محدودیتهای ناشی از تحریمها و گرانی بی سابقه ارزهای خارجی، اوضاع شرکتهایی که به صادرات و واردات و امور وابسته مشغول بودند بسیار نابسامان بود و بسیاری از شرکتهای خارجی مجبور به قطع ارتباط با ایران شدند و به همین دلایل نه تنها شرکت جدیدی در این زمینهها به ثبت نمیرسید بلکه شاهد پایان فعالیت بسیاری از شرکتهای بودیم.
اما در میان تمامی این مشکلات مردم توانای ایران دریافتند که تنها راه خروج از این مشکلات تکیه بر توسعه تولیدات داخلی و بالا بردن توان داخلی در این زمینه میباشد. توسعه این امر در ایران موجب تامین کالاهای مورد نیاز داخلی و بی نیازی از بازارهای خارجی، عدم خروج ارز از کشور و اشتغال زایی در کشور بوده است؛ بنابراین در همین سال پر تلاطم شاهد تاسیس، ثبت و یا توسعه شرکتهایی بودیم که با رویکرد تولید داخلی فعالیت نمودند و علاوه بر دستیابی به سود مورد نظر به رشد اقتصادی جامعه نیز کمک نمودند.
بنا براین سالی که گذشت با شعار حمایت از تولید داخلی با حمایت دولت و مردم بستر پدید آمدن و
ثبت شرکتها ی تولیدی داخلی و یا توسعه شرکتهای تولیدی موجود در زمینههای مختلف گردید.
بنا به اطلاعات درج شده در برخی از رسانهها و نشریهها، در نتیجه تکیه بر اقتصاد مقامتی در سال ۹۷ بر اساس ۳۳ شاخص و اطلاعات مالی به دست آمده ۵۰۰ شرکت برتر شناسایی و معرفی شدند. نتایج این رتبهبندی براساس گروههای صنعتی ۳۲گانه نشان میدهد که از نظر میزان فروش (درآمد) گروه بانکها و موسسات اعتباری با ۲۶ درصد سهم در جایگاه اول، گروه پتروشیمی با ۱۴ درصد سهم در جایگاه دوم و گروه فرآوردههای نفتی با ۱۳ درصد سهم در جایگاه سوم قرار گرفتهاند؛ و خوشبختانه با توجه به تمامی مشکلات موجود در سطح جامعه، بر اساس گزارش سازمان مدیریت صنعتی حجم فروش صدشرکت اول سال ۱۳۹۷ بر اساس اطلاعات مالی سال گذشته، ۵۶۷هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به کل فروش همین صد شرکت در سال قبل، ۲۴درصد رشد را نشان میدهد.
ده شرکت اول این لیست با توجه به رتبه بندی اعلام شده عبارتند از:
- شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس (هلدینگ)
- بانک پارسیان (هلدینگ)
- شرکت پالایش نفت اصفهان، شرکت سایپا (هلدینگ)
- بانک صادرات ایران (هلدینگ)
- شرکت پالایش نفت بندرعباس
- شرکت فولاد مبارکه اصفهان (هلدینگ)
-شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان (هلدینگ)
-بانک کارآفرین
البته با تمامی این موارد نمیتوان منکر تاثیرات منفی تحریمهای سیاسی ایران بر زندگی و کسب و کار افراد جامعه بود. مسلما افراد برای راه اندازی کسب و کارهای جدید و به ویژه
ثبت شرکت در سالی که گذشت فضای اقتصادی جامعه را بسیار نا امن و بی ثبات میدیدند و این دلیل کاهش ثبت شرکتهای جدید در سال گذشته بوده است، همچنین ایران با توجه به پتانسیلهای موجود و سرمایههای ملی همواره مورد توجه سرمایه گذاران خارجی از سراسر دنیا بوده است که متاسفانه به دلیل این تحریمها حضور شرکتهای خارجی نیز در ایران کاهش بسیار چشم گیری داشته است.
در مطلبی که مطالعه فرمودید تلاش بر این بوده است تا سالی که گذشت را در یک نگاه کوتاه از نظر اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بررسی نموده و تاثیرات آن را بر
ثبت شرکت های جدید اعلام نماییم، مسلما نگاهی کلی به تمام نکات مثبت و منفی اقتصادی و اجتماعی در سالی که گذشت میتواند راهنمای مناسبی برای فعالیت در سال جدید باشد، امیدواریم که ملت ایران همچنان با اتحاد و تکیه بر توان داخلی مشکلات سیاسی و اقتصادی در پیش رو را پشت سر بگذارند.
با سپاس از همراهی شما عزیزان.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.