یک متخصص تغذیه ضمن اشاره به برخی عادات تغذیهای نامناسب در ماه رمضان که نهایتا منجر به چاقی یا لاغری در برخی روزهداران میشود، در عین حال تاکید کرد که ورزش و تحرک در ماه رمضان نباید فراموش شود.
به گزارش اایسنا، برلیانت بزرگمهر - مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه تغذیه نامناسب در ماه رمضان باعث افزایش وزن در یک عده و کاهش وزن در عدهای دیگر میشود، گفت: دو تصور غلط در زمینه تغذیه در این ماه وجود دارد. دسته اول کسانی هستند که پرخوری میکنند و دسته دوم کسانی هستند که اقدام به حذف برخی وعدههای غذایی بویژه سحری میکنند.
بزرگمهر ادامه داد: پرخوری در وعده افطار و حذف وعده سحری دو علت عمده در بروز مشکلات گوارشی شناخته میشوند. از آنجایی که سحری اصلیترین وعده غذایی در ماه مبارک رمضان است، حذف این وعده سبب کاهش قند خون و در نتیجه سردرد، سرگیجه و بیحالی در طول روز میشود.
وی در ادامه با اشاره به کاهش وزن برخی افراد در این ماه گفت: کم غذا خوردن و ضعیف شدن بدن یکی از عواملی است که سبب بروز بیماریهای عفونی مانند سرما خوردگی در افراد میشود.
وی در عین حال بر عدم پرخوری در وعده سحری تاکید کرد و افزود: البته منظور ما مطلقاً پرخوری نیست. یکی از توصیههای جدی ما برای مصرف مواد غذایی در وعده سحر عدم استفاده از غذاهای چرب و شور است؛ چراکه باعث دفع آب زیادی از بدن میشوند. همچنین بهتر است در این وعده کمتر از غذاهای گوشتی استفاده شود.
این کارشناس تغذیه در خصوص افطار نیز گفت: توصیه جدی ما این است که افراد به هیچ عنوان روزه خود را با آب سرد باز نکنند؛ چراکه آسیب جدی به معده وارد میشود. بهترین نوع افطار خوردن چای یا شیر ولرم به همراه نان و پنیر است.
بزرگمهر گفت: استفاده از میوه و سبزیجات بین ساعت افطار تا سحر و نیز نوشیدن آب کافی به عدم ابتلا به یبوست کمک میکند.
وی با بیان اینکه ورزش و تحرک در ماه رمضان نباید فراموش شود، گفت: استراحت مداوم در این ماه کمک به افزایش ابتلا به فشار خون و چاقی میکند. بنابراین توصیه میکنیم روزهداران از پیاده روی و تحرک در ساعات خنک روز غافل نشوند.