جولان گرمای ۴۰ درجه در مناطق سیلزده

کد خبر: ۹۰۲۴۱۲
|
۰۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۳ 30 May 2019
|
4131 بازدید

نزدیک به ۶۰ روز از سیل ویرانگر لرستان می گذرد و گرمای تابستانی اردیبهشت که مردم نقاط سیلزده را از ماه گذشته در بر گرفته بود این روزها به بالای 40درجه رسیده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، پلدختر سیلزده در جنوبی ترین نقطه لرستان و همسایه خوزستان است که گرمای هوای این شهرستان همانند استان همسایه از اردیبهشت آغاز و چنان طاقت فرسا می شود که جدال با گرما در این منطقه نفس گیر است.

هرچند که قرار است حدود ۳۰ چادر باقی مانده اسکان اضطراری تا اخر هفته جمع آوری شوند و این به معنای آغاز اسکان موقت در منازل است اما نبود وسایل سرمایشی از جمله کولر همچنان معضل مناطق سیل زده است.

برخی نیز که خانه شان تا حدودی قابل سکونت است و به اصطلاح چاردیواری اش همچنان پابرجا مانده، اما لوازم زندگیشان با سیل ویرانگر رفته و هرچند در خانه نیمه ویران خود زندگی می کنند اما وسایلی برای امرار معاش ندارند.
همه یا بخشی از ساکنان روستاهایی همچون چم حسین، دمرود، افرینه، ملاوی، زورانتل، بابزید، چم گرداب، چم شهران، چم مهر و خرسدر ومناطقی از پلدختر از جمله کوی سازمانی و خیابان معلم در گرمای طاقت فرسای هوا زیر چادرها بودند که این یعنی خانه و وسایل زندگیشان را سیل برده، وسایلی که در گرمای کنونی یخچال و کولر ارزشی دارد به قیمت جان.

با گذشت ۹ روز از خرداد اما برخی استان ها و حتی شهرهای لرستان همچنان بهاری هستند و نیازی به وسایل سرمایشی احساس نمی شود اما داستان پلدختر سیلزده روایت دیگری است که دمای هوای ان از هفته های گذشته آمدن تابستان را خبر داده و امروز این مناطق در بهاری تابستانی و گرم هستند.

در این شرایط روزه داری و نبود یخچال و کولر وضعیت سختی را رقم زده که باید هرچه سریع تر کمک های دولتی و مردمی در این راستا روانه مناطق سیلزده شود.

این روزها زندگی با گرمای هوا ۴۰ درجه، سخت شده است، و کولر ضرورت سیلزدگان برای جلوگیری از بروز گرمازدگی و رواج بیماری های عفونی است.

اسکان موقت به سرعت و با تلاش مسئولان در حال اتمام است اما انچه پس از این مرحله ضروری به نظر می رسد تامین نیازهای اولیه معیشت از جمله کولر و یخچال است.

در این مدت که منازل مسکونی جدیدی برای سیلزدگان در حال احداث است دولت هزینه اجاره خانه موقت سیلزدگان را تامین و در مناطق شهری ۱۲۰ میلیون ریال و در مناطق روستایی ۶۰ میلیون ریال به خانوارهای خسارت دیده پرداخت می کند.

در این میان افرادی نیز هستند که مسکن آنان خسارت چندانی ندیده و با یک تعمیر بهسازی می شود اما با توجه به اینکه این واحدها در حریم یا بستر رودخانه قرار داشتند باید جابجا شوند اما مسئولان به مالکان این خانه ها پیشنهاد می کنند تا زمان احداث واحد مسکونی جدید برای آنها، با انجام برخی تعمیرات در همین منازل اسکان موقت داشته باشند چراکه بسیاری از این خانه ها زیرساخت های اولیه را دارند.

برخی از واحدهای مسکونی نیز باید در محل کنونی خود ساخته و تعمیر شوند به این معنا که ساختمان در حریم رودخانه قرار نداشته اما شدت تخریب آن بالا است که صاحبان این واحدها هزینه اجاره موقت می گیرند.

با توجه به واقع شدن پلدختر در منطقه گرمسیری و شرایط نامساعد اسکان در چادرها، تمام تلاش مسئولان بر این است که هزینه های اسکان موقت پرداخت شود که لازمه این امر مراجعه شهروندان به مراکز بنیاد مسکن و تشکیل پرونده است.

مسئولان نیز از خیران درخواست می کنند برای کمک به سیلزدگان، به نیاز این مناطق توجه داشته باشند و تامین وسایلی همچون کولر، یخچال و ظروف را در اولویت قرار دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟