ته چین؛

طرز تهیه جغول بغول روده گوسفند

کد خبر: ۹۰۵۶۰۲
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۷ 16 June 2019
تعداد بازدید : 24108
کد خبر: ۹۰۵۶۰۲
|
۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۷ 16 June 2019
|
80535 بازدید
بازدید 80535
جَغور بَغور، جَغول بَغول، واویشکا، چغور پغور، حمیسه یا هگیس غذایی است که از دل و جگر و قلوه گوسفند و در برخی موارد روده یا حتی پستان گوسفند تهیه می‌شود. جغور بغور در بسیاری از شهرهای ایران مانند زنجان، رشت، ساری، اردبیل و کرمانشاه رایج است و در گذشته بخاطر اینکه قیمت چندان بالایی نداشته در واقع فست فودی برای اقشار متوسط و پایین جامعه به حساب می‌آمده است. در زبان ترکی به آن جیغیر بیغیر می‌گویند که در زبان فارسی به جغور بغور تغییر یافته‌است. در خوزستان این خوراک با نام حمیسه و در گیلان با نام واویشکا شناخته می‌شود. همچنین در اسکاتلند غذای مشابهی به نام هَگیس وجود دارد که خوراک ملی اسکاتلند به‌شمار می‌آید. پیش از این روش مرسوم‌تر جغول بغول را در تابناک فراگرفته‌اید و اکنون طرز تهیه جغول بغول روده گوسفند را با آموزش جواد جواد فرامی‌گیرید.
اشتراک گذاری