جنگ تجاری آمریکا با هند کلید خورد

کد خبر: ۹۰۶۳۲۵
|
۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۹ 18 June 2019
|
6472 بازدید
|
۱
تصمیم هند برای تلافی سیاست‌های حمایتی رئیس جمهور آمریکا، جنگ تجاری بین این دو کشور را کلید زده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سی ان ان، تصمیم هند برای وضع عوارض جدید بر کالا‌های آمریکایی طی این هفته جنگ تجاری با آمریکا را کلید زده که احتمالا ارزش جنگیدن ندارد.

عوارض هند بر ۲۸ محصول آمریکایی از جمله بادام، سیب و برخی محصولات شیمیایی روز یکشنبه اجرایی شد. دهلی نو اعلام کرده افزایش عوارض به تلافی عوارض آمریکا بر فولاد و آلومینیوم این کشور در سال گذشته صورت گرفته است.

پریانکا کیشور، مدیرعامل آکسفورد ایکانامیکس طی یادداشتی گفت: تصمیم هند برای تلافی با عوارض بالاتر یک محاسبه استراتژیک اشتباه است. این موضع سختگیرانه در مذاکرات تجاری هند با آمریکا بیشتر ضرر دارد تا منفعت.

صادرات هند به آمریکا هم مانند چین که در یک جنگ تجاری همه جانبه با آمریکا گیر افتاده، بیشتر از واردات آن است. ارزش واردات هند از آمریکا در سال گذشته ۳۳ میلیارد دلار بود در حالیکه ۵۴ میلیارد دلار صادرات داشت. این آمار انگیزه بیشتری به واشنگتن برای وضع عوارض میدهد.

کیشور گفت: «اگر آمریکا تصمیم بگیرد عوارض تلافی‌جویانه بر صادرات سنگ‌های قیمتی، جواهرات و منسوجات یا خدمات آی تی وضع کند، به دورنمای اقتصادی هند آسیب می‌رسد».

با توجه به محدود بودن رقم تلافی هند تا حدود ۲۴۰ میلیون دلار، به نظر می‌رسد عوارض جدید تا حد زیادی نمادین باشند.

راجات کاتوریا، مدیر شورای تحقیقات روابط اقتصادی بین الملل هند گفت: «به نظر من این نشانه‌ای از طرف هند است که ما عکس العمل نشان می‌دهیم حتی اگر سخت نباشد. ما در پاسخ خود قاطع هستیم».

این اقدام همچنین یک تغییر قابل توجه را در رویکرد نخست وزیر نارندرا مودی نشان می‌دهد. مودی اولین بار در سال گذشته در دور اول نخست وزیری خود در حالی که دو طرف در حال مذاکره برای رسیدن به یک قطعنامه بودند، عوارض را اعلام کرد.

تاجران آمریکایی دوست دارند بخش بزرگتری از بازار وسیع هند را در دست داشته باشند مخصوصاً صنعت بزرگ خرده‌فروشی آن و پایگاه کاربران اینترنتی ۶۰۰ میلیونی آن را. شرکت‌هایی مثل آمازون، والمارت، گوگل و فیس بوک میلیارد‌ها دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده اند.

ولی عوارض هند به اندازه چین مخرب نیست. دومین اقتصاد بزرگ دنیا ۱۱۰ میلیارد دلار کالا‌های آمریکایی را هدف قرار داده و تهدید کرده جلوی فعالیت شرکت‌های خارجی را در داخل مرزهایش می‌گیرد.

کاتوریا گفت: «اگر این جنگ بالا بگیرد، ما موقعیت مذاکره چین را نداریم. ما باید همیشه فرصت عقب‌نشینی را در صورت تحت تاثیر قرار گرفتن منافعمان داشته باشیم. آخرین چیزی که اقتصاد هند به آن نیاز دارد یک جنگ تجاری مخرب است».

تولید ناخالص داخلی هند به ۵.۸ درصد در سه ماهه اول سال جاری سقوط کرد که کمترین حد در دو سال گذشته بود و باعث شد هند عنوان سریع‌ترین اقتصاد رو به رشد جهان را از دست بدهد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
sam
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۸
مقایسه کنید توجه هند به منافع ملی اش را با توجه ایران به منافع ملی
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟