واکنش واشنگتن به تصمیم برجامی ایران

کد خبر: ۹۰۶۳۴۰
|
۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۹ 18 June 2019
|
10113 بازدید
|
۴
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با تکرار ادعا‌های دولت آمریکا علیه ایران به تصمیم روز گذشته ایران برای عبور از سطح تعیین شده برای تولید اورانیوم غنی شده واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به تصمیم ایران مبنی بر عبور از سطح تعیین شده تولید اورانیوم غنی‌سازی شده گفت: ما از این تصمیم ایران غافلگیر نشدیم.

وی با این ادعا که این یک الگوی رفتاری چهل ساله بوده و مطابق رفتار حکومت ایران است، ادامه داد: آن‌ها این کار را وقتی ما در برجام بودیم انجام دادند درست است؟ آن‌ها به ترقی برنامه هسته‌ای خود ادامه دادند، ما تحریم‌ها را لغو کردیم، آن‌ها سربازان آمریکایی را گروگان گرفتند. ما هیچ رفتار عادی از ایران ندیده‌ایم.

وی با بیان این که آن‌چه با آن مواجه هستیم چالشی واقعی نه تنها در برجام، بلکه در واقع چالشی برای هنجار‌های بین‌المللی در نوع رفتار یک کشور، چالشی برای هنجار‌های بین‌المللی در آزادی حمل‌ونقل دریایی و آزادی دریاهاست، گفت که به جامعه بین‌المللی می‌گویم که ما نباید تسلیم آن‌چه «اخاذی هسته‌ای» حکومت ایران می‌خواند، شویم.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا برای دولت آمریکا پایبندی ایران به برجام با توجه به خروج آمریکا از این توافق ارزشی دارد یا نه تشریح کرد: ببینید ما مدام از حکومت ایران می‌خواهیم تا به دنبال سلاح هسته‌ای نباشد و به تعهداتش نسبت به جامعه بین‌المللی عمل کند؛ و فکر می‌کنم این تأسف‌بار است که چنین چیزی را اعلام کرده‌اند. به نظرم دلیل اینکه رئیس جمهور [دونالد ترامپ]اغلب گفته است که برجام باید با توافقی بهتر و جدید جایگزین شود همین است. ایران همان طور که از اظهارات امروز شان [اظهارات بهروز کمالوندی]و همچنین از الگوی رفتار این چند سال اخیرشان پیداست، به نظر می‌رسد که مشتاق توسعه برنامه هسته‌ای‌شان هستند که اکنون نیز می‌خواهد از محدودیت‌های هسته‌ای‌اش پیش از ضرب‌الاجلی که از آن حرف می‌زنند تخطی کند.

اورتاگوس همچنین با اشاره به تماس‌های تلفنی مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با دبیر کل ناتو و شرکای دیگر این کشور از جمله چین، سنگاپور، کویت، انگلیس، امارات متحده عربی، جمهوری کره و قطر گفت که آمریکا با متحدانش در زمینه آن‌چه «ارزیابی اقدامات ایران در هفته گذشته در خلیح فارس» خوانده با متحدانش فعالیت کرده است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به تنش‌هایی که رو به افزایش هستند آیا وزیر امور خارجه این کشور کارآمد بودن راهبرد آمریکا در برابر ایران را باور دارد یا نه گفت: کارزای فشار حداکثری ما ادامه می‌یابد و آن چیزی خواهد شد که ما به دنبالش هستیم؛ بنابراین ما به همکاری با متحدان و سایر شرکای بین‌المللی‌مان که خواهان کمک به ما برای «جلوگیری از این رفتار ایران» و کمک به ما برای بازگرداندن آن‌ها به میز مذاکره و مجاب کردن آن‌ها به رفتار کردن مانند کشوری معمولی هستند، ادامه خواهیم داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در آخر درباره اینکه آیا دولت آمریکا درباره حمله به نفت‌کش‌ها و به ویژه به کار بستن آن به عنوان استدلالی برای منصرف کردن وکلا از تلاششان برای متوقف کردن فروش اسلحله به خاورمیانه با کنگره رایزنی کرده است یا نه گفت: وزیر امور خارجه [پمپئو]به طور علنی گفته است که هر بار تصمیم به ادامه فروش تسلیحات گرفته است که تصریح می‌کنم این فروش سلاح به بسیاری از کشور‌های منطقه از جمله اردن و تعداد کمتری از آن در امارات متحده عربی و نه فقط عربستان سعودی انجام می‌گیرد. اما یکی از توجیهات، تهدید‌های قریب‌الوقوع از سوی ایران است.

به گزارش ایسنا، دولت آمریکا در چند وقت اخیر علیرغم تحمیل «جنگ اقتصادی» به ملت ایران که آخرین نمونه آن تحریم بخشی از صنایع پتروشیمی این کشور توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا بوده است، تمایل خود را برای مذاکره با ایران آشکارا ابراز کرده است و از طرفی با اظهاراتی ضد و نقیض و اتهام‌زنی‌هایی بی‌اساس درباره نقش ایران در منطقه، این رویکرد دیپلماتیک را که مدت زیادی هم دوام نیاورد بی‌اعتبار ساخت.

بهروز کمالوندی، روز دوشنبه در جریان بازدید نمایندگان رسانه‌ها از مجتمع آب سنگین اراک گفت: از امروز شمارش معکوس برای عبور از ذخیره ۳۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده آغاز می‌شود و تا ۱۰ روز دیگر یعنی ۲۷ ژوئن (۶ تیرماه) از این سقف عبور می‌کنیم.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان پیش از این در گفتگو با شبکه‌ای عربی اظهار کرد: ما در درازمدت نشان دادیم که در برابر فشار‌ها مقاوم هستیم و از این فشار‌ها عبور کردیم. در کوتاه‌مدت نیز ما باید تأثیر تروریسم اقتصادی آمریکا بر ملت را کاهش دهیم. در میان‌مدت نیز معتقدیم که همه کشور‌ها به این نتیجه می‌رسند که مقاومت در برابر سرکشی نتیجه خوبی خواهد داد و کشور‌ها به دنبال این هستند که دلار را کنار بگذارند که این مساله بر اقتصاد آمریکا تأثیر منفی خواهد گذاشت.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۴
سامان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۸
آمریکا مانع آزادی تجارت و معاملات بین المللی هست و کشورها را تهدید به اعمال فشار میکند تا از تجارت عادی جلوگیری کند و این رفتار امریکا در ممانعت از آزادی کسب وکارها و داد و ستد بین المللی نقض فاحش حقوق بین الملل و منشور ترقی خواهی روابط بین ملت هاست . امریکا تهدیدی برای اقتصاد جهان و همچنین تهدیدی برای امنیت بین الملل میباشد . تفکر امریکایی مانع لیبرالیسم واقعی و پیشرفت نوع بشر میباشد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۸
امریکا دروغگو بد عهد ظالم و قانون شکن . اینها صفاتی است که یک ابرقدرت را به زیر خواهد کشید. امریکا امروز در میان بسیاری از ملل اعتبار ندارد هر چند گکه قدرت اقتصادی و نظامی اش همچنان وجود دارد. از دست رفتن اعتبار زمینه ساز سقوط است چه برای یک کشور و چه برای یک فرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۸
این به امریکا چه ربطی دارد؟
محمد شریفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۸
حمله به نفتکش ها کار آمریکا برای شروع جنگ است
امروز هم نشد چهار روز دیگه یه بهانه دیگه ای پیدا میکنه!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟