واکنش دبیرکل ناتو به تحولات خلیج فارس، رایزنی مقام ارشد نظامی انگلیس با ولیعهد ابوظبی، شعار «نه به جنگ با ایران» در دهلینو همزمان با سفر پمپئو به هند و آغاز نشست بحرین با سخنرانی داماد ترامپ، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به نتیجه نظرسنجی در آمریکا درباره حمله نظامی به ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ نظرسنجی پایگاه آمریکایی «هیل» و مؤسسه «هریس ایکس» درباره تنشهای اخیر بین آمریکا و ایران و ساقط شدن پهپاد متجاوز آمریکایی، نشان میدهد که اکثریت آمریکاییها با اقدام نظامی علیه ایران مخالف هستند.
بنا بر گزارش «هیل»، در این نظرسنجی که روزهای ۲۲ و ۲۳ ژوئن (اول و دوم تیرماه) با مشارکت ۱۰۰۱ آمریکایی و با ضریب خطای ۳.۱ دهم درصد انجام شده، نشان میدهد که ۵۸ درصد از آمریکاییها «پاسخ غیرنظامی» واشنگتن به سرنگونی پهپاد «گلوبال هاوک» توسط ایران را ترجیح میدهند.
با وجود آنکه پرسش این نظرسنجی غیرعلمی و جهتدار تنظیم شده و ایران را به اقدامات «خصومتآمیز» متهم کرده، ۴۹ درصد از آمریکاییهای شرکتکننده در این نظرسنجی گفتهاند که خواهان آن هستند، درباره تنش ناشی از سرنگونی پهپاد آمریکایی، یک راهحل مبتنی بر مذاکره حاصل شود و ۹ درصد آمریکاییها هم گفتند که این کشور نباید هیچ اقدامی انجام دهد.
در این نظرسنجی، ۱۹ درصد آمریکاییها از «حمله نظامی محدود» به ایران حمایت کردند و پنج درصد هم گفتند که آمریکا باید به ایران اعلان جنگ دهد.
۱۹ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی هم گفتهاند که آنها درباره اینکه پاسخ آمریکا به سرنگونی پهپادشان توسط ایران چه باشد، «اطمینان ندارند» و پاسخ مشخصی به این که خواهان اقدام نظامی یا مذاکره هستند، ندادند.
حتی در میان طرفداران حزب جمهوریخواه نیز حامیان اقدام نظامی علیه ایران در اقلیت قرار دارند. بر اساس این نظرسنجی، ۵۰ درصد جمهوریخواهان شرکتکننده در این نظرسنجی، از پاسخ غیرنظامی آمریکا در قبال ایران حمایت و ۳۱ درصد از آنها حمایت خود را از حملات هوایی محدود یا اعلان جنگ اعلام کردند.
در این نظرسنجی، میزان حمایت از اقدام نظامی علیه ایران در بین شرکتکنندگان وابسته به احزاب مستقل در آمریکا ۳۱ درصد بوده و در بین دموکراتها این رقم ۱۶ درصد بوده است.
۶۷ درصد دموکراتها هم گفتهاند که آنها در واکنش به سرنگونی گلوبال هاوک خواهان این دو موضوع هستند: یا مذاکره با ایران و یا اینکه آمریکا هیچ واکنشی به سرنگونی پهپادش نشان ندهد.
واکنش دبیرکل ناتو به تحولات خلیج فارس
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در واکنش به تشدید تنشها بین ایران و آمریکا، خواستار برقراری آرامش در منطقه خلیج فارس شد، ولی گفت: ناتو هیچ نقش رسمی برای ایفا کردن در این منطقه ندارد.
وی در ادامه افزود: مهمترین مسأله در شرایط کنونی، کاهش تنشهاست.
استولتنبرگ در آستانه دیدار با وزرای دفاع ناتو از جمله مارک اسپر سرپرست جدید وزارت دفاع آمریکا اظهار داشت: کشورهای عضو ناتو نگران اوضاع خلیج فارس هستند و ما همچنین نگران فعالیتهای بیثبات کننده ایران در منطقه هستیم.
به نوشته آسوشیتدپرس، کشورهای عضو ناتو منتظر شنیدن توضیحات وزیر دفاع موقت آمریکا درباره راهبرد واشنگتن برای تشدید فشار بر جمهوری اسلامی ایران هستند.
رایزنی مقام ارشد نظامی انگلیس با ولیعهد ابوظبی
یک مقام ارشد نظامی انگلیسی با ولیعهد ابوظبی دیدار کرد.
بر اساس این گزارش؛ شیخ محمد بن زائد آل نهیان ولیعهد ابوظبی با جان لوریمر مستشار ارشد وزارت دفاع انگلیس در خاورمیانه در کاخ البحر دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار همکاری میان امارات و انگلیس در زمینههای دفاعی و نظامی و راه های توسعه آن به گونهای که هماهنگی و اقدام مشترک میان دو کشور را تقویت کند، مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت.
همچنین تحولات منطقه و برخی موضوعات مورد اهتمام مورد رایزنی قرار گرفت.
شعار «نه به جنگ با ایران» در دهلینو همزمان با سفر پمپئو به هند
تعداد زیادی از مردم هند، روز سهشنبه در اعتراض به سفر مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به این کشور تظاهرات کردند.
آنها پلاکاردهایی با تیتر «نه به جنگ با ایران» در دست داشته و همانطور که در خیابانهای دهلی نو به محل ورود پمپئو در حرکت بودند شعارهای ضد آمریکایی سر میدادند.
آنها از دولت هند میخواهند در برابر فشارهای آمریکا ایستادگی کند.
آرون کومار یکی از شرکت کنندگان در این تظاهرات به آسوشیتدپرس گفت: هند نباید خرید نفت از ایران را متوقف کند. آمریکا خواستار روابط نابرابر با هندوستان است؛ چیزی مشابه روابط ارباب و رعیتی.
میامونا مولا از انجمن زنان دموکراسیخواه هند نیز گفت: این افراد علیه امپریالیسم آمریکایی و تحریمهای این کشور بر ونزوئلا، کوبا و ایران تظاهرات کرده اند.
آغاز نشست بحرین با سخنرانی داماد ترامپ
کارگاه اقتصادی بحرین که به عنوان بخشی از طرح به اصطلاح صلح آمریکا برای فلسطین و رژیم صهیونیستی موسوم به «معامله قرن» برگزار میشود، کار خود را آغاز کرد.
در افتتاحیه نشست منامه جارد کوشنر، مشاور و داماد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا سخنرانی میکند.
کوشنر در تبیین طرح آمریکایی گفت: برخی با تمسخر از طرح معامله قرن یاد میکنند. من این طرح را «فرصت قرن» مینامم.
به گزارش رویترز، مشاور ترامپ اظهار کرد، آبادانی برای فلسطینیها بدون راهکار سیاسی عادلانه ممکن نیست اما توافق بر سر مسیر اقتصادی پیششرطی ضروری برای صلح میان اسرائیل و فلسطین محسوب میشود.
نشستی جنجالی که به کنگره معامله قرن معروف شده، در پایتخت بحرین آغاز شد. در این نشست که با سخنرانی کوشنر گشایش یافت، نمایندگان چند دولت عربی و شماری از شرکتها و نهادهای مالی جهان برای جمعآوری کمک مالی جهت سرمایهگذاری در سرزمینهای فلسطینی گرد هم آمده اند. بسیاری از مردم و دولتهای منطقه هدف از این نشست را اجرای معامله قرن میدانند؛ یعنی گذشتن فلسطینیان از حق خود در حاکمیت بر بیت المقدس در برابر دریافت پول. از میان دولتهای عربی تنها عربستان، بحرین، امارات، اردن، مصر و مراکش در این نشست شرکت کردهاند اما مقامهای میانپایه را به نشست فرستادهاند.