رئیس سابق کمیته مسابقات سازمان لیگ گفت: باشگاههای لیگ برتری از نظر مالی توان و بضاعت تجهیز و بازسازی ورزشگاهها را ندارند و دولت و مجلس باید در این زمینه به فوتبال و باشگاهها کمک کنند.
به گزارش تابناک ورزشی، غلامرضا بهروان در مورد شرایطی که برای لیگ برتر پیش آمده و اینکه اعلام شده تا تجهیز ورزشگاهها امکان آغاز لیگ برتر وجود ندارد، گفت: به هر حال مسئولان فوتبال و ورزش از سالهای قبل تلاش کردند با تعامل و همکاری ورزشگاهها را مجهز کنند. بسیاری از ورزشگاهها در شهرستانها و استانهای مختلف نیز تجهیز شد و تغییراتی اساسی در آنها ایجاد شد. به عنوان مثال همین ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر در آن تغییرات زیادی به وجود آمد. اسکوربورد ورزشگاهها، ساخت سکوهای جدید و تکمیل نور ورزشگاه از جمله آنها است.
وی افزود: اکنون گفته میشود که این شرایط استانداردهای لازم را ندارد و باید الزامات AFC در ورزشگاهها ایجاد و رعایت شود. مثلاً صندلیها شمارهگذاری شود، بلیتفروشی الکترونیکی شود و ... انجام این کارها بسیار خوب است ضمن اینکه الزامات فدراسیون آسیا نیز در آن رعایت میشود، اما واقعیت آن است که هیچکدام از باشگاههای ما توان بازسازی و تجهیز ورزشگاهها را از نظر مالی ندارند.
بهروان با اشاره به وضعیت نا بهسامان باشگاههای خصوصی در فوتبال کشور گفت: شما ببینید چند تیم خصوصی در فوتبال داریم. تعداد آنها سال به سال کم و کمتر هم میشوند و آنها از گردنه رقابتها خارج میشوند. باشگاههای خصوصی از درآمد فوتبال هم بینصیب هستند و چیزی نصیب آنها نمیشود. از سوی دیگر باشگاههای دولتی هم وضعیت مناسبی ندارند. طبق اعلام فدراسیون فوتبال در لیگ برتر ۱۴ باشگاه از ۱۶ باشگاه بدهکارند. باشگاههای ردههای پایینتر هم همین وضعیت را دارند.
رئیس هیأت فوتبال استان مازندران تصریح کرد: با این شرایط آیا باشگاهها از نظر مالی توانی برای تجهیز ورزشگاهها دارند؟ ضمن اینکه این ورزشگاهها همگی دولتی هستند و متعلق به دولت و یا شرکت توسعه و تجهیز میباشند. به این ترتیب دو راه بیشتر وجود ندارد یا اینکه دولت خودش این ورزشگاهها را تجهیز کند یا اینکه با اجارههای بلندمدت ۳۰ ساله آنها را در اختیار باشگاهها قرار بدهد تا باشگاهها از آنها بهرهبرداری کنند و هزینههای ورزشگاهها را هم بدهند که به این روش بیوتی گفته میشود. صادقانه بگویم هیچ باشگاهی توان تجهیز ورزشگاههای خود را ندارد. بیشتر باشگاهها به اشخاص حقیقی و حقوقی بدهکارند و آرای قطعی هم دارند. در این شرایط نماینده شرکت توسعه و تجهیز در جلسهای که با ما در استان مازندران داشت گفت: شرکت توسعه و تجهیز هم فقط توان بازسازی و تجهیز ورزشگاههای تهران را دارد. سؤال من این است پس ورزشگاههای استانها و شهرهای دیگر چه میشود؟
وی تأکید کرد: به طور مثال باشگاه نساجی تلاش زیادی کرد تا ورزشگاه شهید وطنی آماده مسابقات لیگ برتر شود و مسئولان استانی هم در این زمینه همکاری لازم را انجام دادند تا فصل گذشته نساجی در این ورزشگاه میزبان باشد و به خاطر همین مسئله هم هزینه زیادی انجام شد؛ بنابراین دولت محترم و مجلس شورای اسلامی باید راهی پیدا کنند تا به این باشگاهها کمک شود و ورزشگاههایی که متعلق به دولت است را تجهیز کنند.
بهروان در مورد اینکه تعویق مسابقات لیگ برتر میتواند به این مسئله کمک کند، گفت: با تعویق مسابقات لیگ اتفاقی رخ نمیدهد، زیرا با این تعویق باشگاهها از نظر مالی توانمندتر نمیشوند. مسئولان مجلسی و دولت هستند که باید به کمک باشگاهها بیایند. امیدوارم که لیگ برتر به موقع شروع شود و میدانم که مسئولان سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال هم تمام تلاش خود را در این زمینه انجام میدهند، اما واقعیت آن است که شورای امنیت ملی کشور اعلام کرد تا ورزشگاهها تجهیز نشوند مسابقات آغاز نشود و این دستور نهادهای بالادستی است.