مدیر حفاظت و مهندسی رودخانه‌ها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرد:

۱۴ میلیون مترمکعب رسوبات، رهاورد سیل برای کارون

کد خبر: ۹۰۹۸۴۷
|
۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۶ 07 July 2019
|
4923 بازدید
مدیر حفاظت و مهندسی رودخانه‌ها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان گفت: با توجه به سیل اخیر، تقریباً ۱۴ میلیون مترمکعب رسوبات در کارون در محدوده شهر اهواز وجود دارد.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، سید ابراهیم حسینی در جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون که امروز (۱۵ تیرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، در خصوص لایروبی و نی زدایی رودخانه کارون اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده با توجه به سیل اخیر، تقریباً ۱۴ میلیون مترمکعب رسوبات در کارون در محدوده شهر اهواز وجود دارد و علاوه بر این میزان، رودخانه در محدوده‌ای در حدود ۴۲۴ هزار مترمکعب به نی زدایی نیاز دارد.

وی افزود: اعتبار مورد نیاز برای کار در زمینه این ۱۴ میلیون مترمکعب رسوبات، حدود یک هزار میلیارد تومان و برای نی زدایی ۸.۴ میلیارد تومان است.

مدیر حفاظت و مهندسی رودخانه‌ها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان گفت: با توجه به این شرایط، کار لایروبی را از نظر منظر اولویت‌بندی کردیم و بنا بر این اولویت‌بندی، یک میلیون و ۳۴۰ هزار مترمکعب با اعتبار ۵۴ میلیارد تومان در حد فاصل پل علی بن مهزیار تا پایین دست پل پنجم به لایروبی نیاز دارد.

حسینی ادامه داد: همچنین از پل سوم تا پل پنجم به نی زدایی نیاز دارد.

وی بیان کرد: در جلسه‌ای که با حضور استاندار خوزستان برگزار شد، مقرر شد که استارت کار را بر حسب اعتباراتمان بزنیم. مجموع اعتبارات در طرح لایروبی کارون، برای سال جاری حدود ۷ میلیارد تومان است که امیدوارم تخصیص یابد. اگر این اعتبار تخصیص یابد، ۴.۵ میلیارد آن جهت لایروبی کارون در اهواز و ۲.۵ میلیارد جهت لایروبی کارون در خرمشهر هزینه شود.

مدیر حفاظت و مهندسی رودخانه‌ها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان گفت: مقرر شد بر اساس همین مبلغ کار لایروبی و نی زدایی آغاز شود که اولویت کار محدوده حد فاصل پل راه آهن تا پل سفید جایی که رسوبات زیادی نشسته شده است، قرار داده شد. در حال حاضر کار با دو دستگاه ماشین آلات در حال انجام است و به محض اینکه نی زدایی حاشیه ساحل به پایان برسد، کار در محدوده دیگری انجام خواهد شد.

وی عنوان کرد: با توجه به این اعتبارات نمی‌توانیم کار خاصی انجام دهیم و قطعاً باید برای تأمین اعتبار پیگیری شود یا دیگر دستگاه‌های اجرایی به ما کنند. مقرر شده بود که از مجموعه استانداری، کمپرسی برای حمل رسوبات تأمین شود، اما تاکنون این کار انجام نشده است. تنها در محدوده پارک جزیره در حال دپوی مصالح هستم که اگر کمپرسی تأمین شود کار حمل رسوبات را انجام می‌دهیم.

در ادامه پیمان کاظمی نژاد، دستیار ویژه استاندار خوزستان، اظهار کرد: در سال ۹۷ پیرو مصوبه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون جلسه‌ای برگزار و تصمیمات لازم گرفته شد.

وی افزود: در جلسه قبلی گفته بودم که اگر می‌خواهیم مطلبی را بیان کنیم، باید از لحاظ فنی و اقتصادی درست باشد. طرح فاضلاب اهواز در شرکت آب و فاضلاب کشور مصوب شده و اکنون همه کار‌ها بر اساس این طرح اجرا می‌شود.

دستیار ویژه استاندار خوزستان گفت: شرکت توسعه نیشکر، تصفیه‌خانه‌هایی با ظرفیت محدود دارد. همچنین انتقال فاضلاب از اهواز به تصفیه‌خانه‌های این شرکت به تأسیسات نیاز دارد. در نهایت با بررسی همه عوامل به این نتیجه رسیدیم که این طرح به صرفه نیست.

کاظمی‌نژاد بیان کرد: علی‌رغم همه این موارد، مقرر شد که شرکت آب و فاضلاب اهواز مشخصات طرح را به شرکت توسعه نیشکر ارائه دهد، تا شرکت توسعه نیشکر امکان‌سنجی این طرح را انجام دهد.

وی گفت: مقرر شده بود که شرکت آب و فاضلاب اهواز و شرکت توسعه صنایع جانبی جداول تفکیکی مبنی بر طرح‌های پیشنهادی با لحاظ کردن زمان، هزینه و موانع و مشکلات را به استانداری اعلام کند، اما تاکنون این موارد به دست ما نرسیده است و متوجه شدیم طرح قابل اجرا است یا خیر؟

در ادامه محسن قمشی، مشاور فنی مدیرعامل شرکت آبفا خوزستان، با اشاره به طرح موضوع امکان‌سنجی انتقال و تصفیه فاضلاب شرق و غرب اهواز در تأسیسات تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اظهار کرد: کلیات این طرح بین مدیران ارشد قبلی مصوب و پیگیری شده است. قرار نیست فاضلاب در تصفیه‌خانه‌های شرکت توسعه نیشکر تصفیه شود، زیرا پراکندگی تأسیسات با حجم فاضلاب انطباق ندارد.

وی ادامه داد: همچنین در زمینه خطوط انتقال، در جلسه‌ای با حضور استاندار خوزستان مطرح شد که یک خط انتقال به طول ۷ کیلومتر به سمت شرکت نیشکر دهخدا نیاز است. در زمینه خط انتقال شرکت توسعه نیشکر بحث بود و اختلاف بین شرکت آب و فاضلاب اهواز و توسعه نیشکر بر این بود که متولی خط انتقال چه کسی است؛ با توجه به اینکه شرکت آب و فاضلاب اهواز متولی حوزه شهری است، در این زمینه وظیفه‌ای ندارد و شرکت توسعه نیشکر نیز هزینه این خط انتقال را نپذیرفت. در نهایت استاندار خوزستان عنوان کرد که اگر این طرح اجرایی شود هزینه خط انتقال را پرداخت می‌کند.

مشاور فنی مدیرعامل شرکت آبفا خوزستان تصریح کرد: همچنین قرار نیست تأسیسات فاضلاب اهواز تعطیل شود. در این طرح، تنها فاضلاب مازاد تصفیه می‌شود. در حال حاضر کمتر از پنج درصد فاضلاب اهواز تصفیه می‌شود و مابقی در بیابان و نقاط دیگر پخش می‌شود.

قمشی با بیان اینکه تاکنون در اهواز نتوانسته‌ایم بیش از ۴۸ درصد طرح فاضلاب را اجرایی کنیم، عنوان کرد: با توجه به وضعیت اعتباری شرکت آب و فاضلاب اهواز و اعتبارات قطره‌چکانی به این شرکت نباید انتظار داشته باشیم که این شرکت در کوتاه‌مدت بتواند کل فاضلاب اهواز را جمع‌آوری و تصفیه کند و مسائل زیست محیطی را هم رعایت کند؛ بنابراین باید به سمت صنعت و استفاده از ظرفیت‌های موجود برویم.

مشاور فنی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: همچنین مصوبات شرکت آب و فاضلاب کشور وحی نازل نیست و قابل بازنگری هستند. پیش از این نیز مواردی از بازنگری مصوبات شرکت آب و فاضلاب کشور داشته‌ایم.

وی عنوان کرد: تصفیه‌خانه‌های متعددی در محدوده شهری وجود دارند، اما آیا تاکنون محیط زیست در این زمینه اعتراض کرده است؟ بنابراین اگر الزامات فنی رعایت شود، هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد. باید مطالعات این طرح تکمیل و تصمیم‌گیری لازم اخذ شود.

لایروبی رودخانه کارون آغاز شده است

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در خصوص لایروبی و نی زدایی رودخانه کارون، گفت: مقرر شده بود کار نی ز. دایی را سازمان آب و برق خوزستان و شهرداری اهواز با کمک استانداری خوزستان انجام دهند، اما تنها دستگاهی که اعتبار را تأمین و پرداخت کرد، سازمان آب و برق خوزستان بود.

 هوشنگ حسونی‌زاده در جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون که امروز (۱۵ تیرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، در خصوص موضوع امکان‌سنجی انتقال و تصفیه فاضلاب‌های شرق و غرب اهواز به تأسیسات تصفیه‌خانه‌های شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اظهار کرد: در جلسه قبل طرحی مبنی بر اینکه شرکت توسعه نیشکر مایل است در بحث ساماندهی فاضلاب اهواز کمک کند، ارائه شد. همه از این طرح استقبال کردند، اما طرحی که تعریف شد پیچیده است و به نوعی سیستم مطالعات را به هم می‌زند.

وی افزود: با توجه به اینکه اهواز مناطق زیادی دارد که فاضلاب در آنجا به صورت جاری در خیابان‌ها وجود دارد، پیشنهاد دادیم که دو منطقه از اهواز و کارون که در نزدیکی شرکت توسعه نیشکر هستند انتخاب شود تا در این محدوده کار کنند.

حسونی‌زاده ادامه داد: بنابراین طبق قانون، از سوی وزارت نیرو به ازای هر میزان فاضلاب تصفیه شده به شرکت توسعه نیشکر آب خام تحویل داده می‌شود.

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: در حال حاضر شرکت توسعه نیشکر حرفش را پس گرفته است و راضی به سرمایه‌گذاری در این طرح نیست.

وی همچنین در خصوص لایروبی و نی زدایی رودخانه کارون، بیان کرد: قانون به طور شفاف مسئولیت‌ها در حوزه شهر‌ها را بیان کرده است. مقرر شده بود کار نی ز. دایی را سازمان آب و برق خوزستان و شهرداری اهواز با کمک استانداری خوزستان انجام دهند، اما تنها دستگاهی که اعتبار را تأمین و پرداخت کرد، سازمان آب و برق خوزستان بود.

حسونی‌زاده افزود: پس از آن مجدداً جلسه‌ای تشکیل شد و شهردار سابق اهواز مجدداً موضوع را به قانون حواله داد؛ بنابراین باید دستگاه‌های نظارتی وضعیت را بررسی کنند و تقسیم کار انجام شود تا هر دستگاه وظایف خود را انجام دهد.

وی گفت: در حال حاضر کار لایروبی رودخانه کارون را آغاز کرده ایم و رسوبات در حال جمع آوری است، اما انتظار همکاری در این زمینه داریم.

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: اکنون که اعتباری وجود ندارد، باید از امکانات موجود یکدیگر استفاده کنیم تا حداقل اهواز از وضعیت پس از سیلاب خارج شود.
حسونی زاده عنوان کرد: همچنین لایروبی کارون طرح مصوبی دارد که فازبندی و اولویت آن مشخص شده است و پیگیر آن هستیم. همچنین پیگیر موضوع لغو مصوبه اعتبار طرح احیا (علاج بخشی) رودخانه کارون هستیم.

پیگیری تحقق تعهدات مجموعه‌های داخلی و خارجی پس از سیل در خوزستان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان از پیگیری تحقق تعهدات مجموعه‌های داخلی و خارجی پس از سیل در استان خوزستان خبر داد.

دکتر علی خدادادی در دیدار با نماینده، ولی فقیه در خوزستان با اشاره به فعالیت‌های اخیر هلال احمر خوزستان اظهار کرد: اجرای طرح فطرانه و ارائه خدمات روانشناختی در مناطق سیل زده خوزستان از برنامه‌های پساسیل هلال احمر بوده است.

وی با بیان اینکه توانمندسازی اقشار آسیب پذیر یکی از اولویت‌های اصلی هلال احمر خوزستان است، افزود: پس از اجرای موفق طرح فطرانه و ارائه خدمات روانشناختی در مناطق سیل زده، پیگیر تحقق تعهدات مجموعه‌های داخلی و خارجی در استان هستیم.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان تصریح کرد: جمعیت هلال احمر علاوه بر فعالیت‌های ذاتی خود در استان، برنامه‌های دیگری از قبیل: محرومیت زدایی را با توجه به محرومیت مفرط و با ایجاد مرکز مدیریت حرکت‌های جهادی و بشردوستانه دنبال کرده است.

خدادادی ادامه داد: یکی از کار‌های مهم ما، حساس سازی مرکز در خصوص محرومیت‌های موجود در استان خوزستان بوده است. خوشبختانه هم در ارائه خدمات و هم در رفع محرومیت با تعاملی که با مجموعه‌های مختلف از جمله سپاه داشته ایم، توانسته ایم با هدایت تیم‌های جهادی، اثربخشی این برنامه‌ها را افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: با پتانسیلی که در این مجموعه وجود دارد، با وجود امدادگران ایثارگر، خیرین، داوطلبان و جوانانی که بدون هیچ چشمداشتی فعالیت می‌کنند، با تعاملی سازنده با دستگاه‌های مختلف از جمله آموزش و پرورش، سپاه پاسداران و اداره ورزش و جوانان توانستیم در سیل اخیر، بخشی از مشکلاتی را که مردم با آن‌ها مواجه بودند، مرتفع کنیم.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان بیان کرد: انسجام، وحدت ملی و خنثی سازی توطئه‌های دشمنان به عنوان دستاورد‌های مهم سیل در استان محسوب می‌شود. مردم سراسر کشور بودند که در کنار ما با حمایت‌های بی شائبه توانستند مرهمی را بر زخم‌های آسیب دیدگان از سیل گذاشته و از آلام آن‌ها بکاهند.

وی گفت: اجرای برنامه‌های مشاوره و حمایت‌های روانی و اجتماعی، پیگیری اجرای کمک‌ها و حمایت‌های خارجی و اختصاص سبد‌های کالای خانگی از سوی مرکز از برنامه‌های دیگر این جمعیت محسوب می‌شود. همچنین طرح‌های دانش آموز آماده در روز‌های سخت (دادرس) و خانواده آماده در مخاطرات (خادم) از جمله برنامه‌های این جمعیت در حوزه پیشگیری و آمادگی به شمار می‌روند که در حال اجرا در جامعه هستند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟