مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی وزارت جهاد گفت: بیش از ۹۸ درصد اراضی زراعی کشور که زیر آب بودند، خارج شدند.
به گزارش مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سید محمد موسوی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در برنامه «تیتریک» شبکه خبر بابیان اینکه بیش از ۹۸ درصد اراضی زراعی کشور که زیرآب رفته بود تاکنون خارج شدهاست، گفت: در حال حاضر ۱۸۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آماده کشت دوم شده که بالغ بر ۹۷ درصد این سطح زیر کشت دوم رفته است.
وی با تاکید به مشکلات آبیاری اضطراری برای این اراضی گفت: سعی شده مشکلات آبرسانی این اراضی به شکلهای مختلف از جمله احیای ایستگاههای پمپاژ، شبکه آبرسانی به صورت موقت برای ۲۳۷ هزار هکتار از اراضی که با مشکل مواجه بودند حل شود که خوشبختانه این مشکل برای حدود ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی حل شده است.
موسوی افزود: برای این منظور ۴۶۵ ایستگاه پمپاز مرمت شده و همچنین لایهروبی زهکش ها و کانالهای آبیاری درجه ۳ و ۴ نیز انجام شده و ۱۵۰۵ کیلومتر لایروبی و مرمت و رگلاژ بین جادهها نیز صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه همچنان در حدود شش هزار هکتار از اراضی در استان خوزستان زیرآب است، افزود: فعالیتهای بسیاری برای احیا، بازسازی اراضی زراعی و واحدهای تولیدی خسارتدیده انجامشده تا بهسرعت بتوان واحدهای تولیدی آسیبدیده و اراضی باغی زراعی را به چرخه تولید بازگردانیم.
موسوی با تأکید بر اینکه خسارت ناشی از سیل فروردینماه در استانهای کشور در بخش کشاورزی ۱۳ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان برآورد شده است، افزود: این برآورد بر اساس آخرین جمعبندی مشترک با وزارت کشور انجامشده و گزارشی است که به تائید استانداری و جهاد کشاورزی استانها نیز رسیده است.
این مقام مسئول افزود: از مجموع خسارت ناشی از سیل فروردینماه حدود ۵۲ درصد مربوط به بخش زراعت، ۸ درصد بخش باغبانی، ۱۴ درصد دام، طیور و آبزیان، ۲۶ درصد مربوط به بخش آبوخاک، امور زیربنایی، تأسیسات و شبکههای انتقال آب که واقع زیرساختهای بخش کشاورزی بوده است.
وی افزود: اقدامات بسیار گسترده همه دستگاهها بهویژه وزارت جهاد کشاورزی در حوزه کشاورزی در حین وقوع سیل و پسازآن برای احیا و بازسازی اراضی زراعی و واحدهای تولیدی خسارتدیده انجامشده تا بتوانیم بهسرعت واحدهای تولیدی آسیب دیده و اراضی باغی و زراعی را به چرخه تولید بازگردانیم.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی بابیان اینکه در اثر این سیل حدود ۳۱۶ هزار هکتار اراضی زراعی کشور زیرآب رفت، گفت: تقریباً در حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از اراضی زیرآب غالباً در استانهای خوزستان، گلستان و بخشی از استان لرستان بوده که بهصورت ثقلی خارج شد و برای مابقی آن از اقدامات فیزیکی و مکانیکی تخلیه انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه زمان وقوع سیل زمان برداشت محصولات بوده است، گفت: جادههای مزارع نیز در این سیل خسارتهای بسیار گسترده دیدند به طوری که امکان ورود ماشینآلات سنگین به اراضی زراعی وجود نداشت به همین دلیل حدود هزار و ۹۵۰ کیلومتر مرمت جادههای بین مزارع را انجام دادهایم.
موسوی با تأکید به اینکه تاکنون تقریباً ۱۰۷۷ واحد تولیدی دامداری مرغداری و پرورش ماهی به چرخه تولیدی برگشتند، افزود: مابقی نیز در ۲ تا ۳ ماه آینده با حمایتهای همهجانبه موجود به چرخه تولید بازخواهند گشت.
وی بابیان اینکه در حدود ۵۸ درصد واحدهای تولیدی به چرخه تولید برگشتند، گفت: مابقی هم که اکثراً مزارع پرورش ماهی هستند که در بستر و حریم رودخانهها قرار داشتند و خسارت دیدند؛ سعی میشود حداکثر تا دو سه ماه آینده به چرخه تولید باز گردند.
هیچ مشکلی در پرداخت کمک بلاعوض به کشاورزان وجود ندارد
موسوی با تاکید به اینکه هیچ مشکلی در پرداخت کمک بلاعوض نداریم، افزود: در خوزستان ۴۶۳ میلیارد تومان نقدینگی به خزانه این استان واریز شده و پروندهها به سرعت بررسی، تأیید و پرداخت میشود.
این مقام مسئول ادامه داد: در استان گلستان نیز ۱۳۶ میلیارد تومان کمک بلاعوض دولت به این استان پرداخت شده و در حال حاضر حدود ۱۶ هزار و ۱۴۰پ رونده تشکیل و ۹۰ میلیارد تومان آن نیز پرداخت شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی با بیان اینکه در استان گلستان ۱۵ میلیارد تومان و در استان خوزستان ۱۱۸ میلیارد تومان توسط صندوق بیمه کشاورزی به کشاورزان پرداخت شده است، افزود: در خصوص تسهیلات بانکی نیز ۲۵۳ میلیارد تومان تسهیلات قزض الحسنه با کامزد ۴ درصد در گلستان و ۹۱۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار استان خوزستان قرار داده شده است.
وی گفت: امید میرود با پشتیبانی پرداخت و تخصیص آن به سرعت این مبالغ به دست کشاورزان برسد.