نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با دو فوریت طرح الزام بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی به حذف سود و جریمه مضاعف از بدهی تسهیلاتگیرندگان موافقت کردند.
به گزارش «تابناک»؛ دو فوریت طرح الزام بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی به حذف سود و جریمه مضاعف از بدهی تسهیلاتگیرندگان در جلسه علنی صبح امروز سهشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی شد و نمایندگان با ۱۸۵ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر با آن موافقت کردند.
این طرح قبلاً هم با همین کیفیت تصویب شده بود و رأی ۹۴ درصد نمایندگان را با خود داشت؛ اما پس از ارسال آن به شورای نگهبان به دلایلی به تصویب نهایی نرسید.
محمدرضا پورابراهیمی در گفتوگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: اعتقاد ما بر این است که موضوع حذف ربح مرکب در نظام اقتصادی کشور مورد اعتراض شدید مراجع تقلید و فعالان اقتصادی است و از سوی دیگر، تودههای مردم نیز به شدت با آن مخالفند؛ بنابراین، وجود این موضوع در نظام اقتصادی کشور پذیرفته نیست، به ویژه برای مجموعههایی که به هر دلیل، در زمانهایی دچار بحران شده اند. به همین دلیل ما این موضوع را هم در اصلاحیه بودجه آوردیم و هم در ابتدای سال در قانون بودجه این موضوع را مطرح کردیم؛ یعنی در دو مرحله موضوع را مطرح کردیم.
وی گفت: بنا بر قانون، در قانون بودجه میتوانستیم این کار را انجام دهیم، ولی شورای نگهبان به آن ایراد وارد کرد و با اینکه جلسه مفصلی هم با شورای نگهبان داشتیم، با این بحث که صدمات زیادی به نظام بانکی وارد میشود و هزینهها عدم النفع بار نظام بانکی دیده نشده است ـ با آن مخالفت شد.
عضو کمیسیون اقتصادی افزود: با این حال، اعتقاد ما این است که نظام بانکی باید به یک شرایط منطقی برسد. هم اکنون نظام بانکی فقط جریمه میکند و بدون توجه به شرایط تسهیلات گیرنده که متوقف است یا در حال ادامه کار، فقط جریمهها را لحاظ میکند؛ بنابراین، ما تصمیم گرفتیم که سازوکاری برای این جریمهها تعریف کنیم؛ بنابراین، ما برای این موضوع تعیین تکلیف کردیم، ولی آن زمان به تصویب نرسید و با اینکه ما در مجلس اصرار کردیم و موضوع به مجمع رفت، سرانجام مجمع حرف شورای نگهبان را پذیرفت و عملا موضوع از دستور خارج شد؛ اما اکنون اصلاحاتی در طرح صورت گرفته است؛ از جمله اینکه سقف عددی کاهش پیدا کرده و از ۴ میلیارد تومان به دو میلیارد تومان تقلیل یافته است. از سوی دیگر، روش محاسبه نیز تغییر پیدا کرده تا به نوعی نظام بانکی نیز دچار مشکل نشود.
وی ادامه داد: امیدواریم با اصلاحاتی که در این طرح ایجاد شده، شورای نگهبان این موضوع را بپذیرد و این کار عملیاتی شود، چون اگر این اتفاق رخ دهد، بسیاری از گرههای واحدهای اقتصادی رفع میشود و هم بانکها به منابع خود خواهند رسید و این اقدام به نظر من بسیار مفید است.
وی در پایان یادآور شد: زمانی که بانکها رقمها را به صورت سود مرکب محاسبه میکنند، طبق برآوردی که ما کردیم، پس از چهار سال کل اصل منابع به دو برابر میرسد که این بسیار نگران کننده بود و عددها بسیار خاص میشد؛ لذا امیدواریم نظام بانکی هم کمک کند تا این گرفتاری رفع شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.