آراسب دباغ مقدم گفت: آنچه کتابهای علمی، تغذیه و زنان و زایمان مینویسند این است که رژیم تعیین جنسیت علمی و امکان پذیر نیست در تعیین جنسیت فرزند کار خاصی نمیشود کرد.
به گزارش میزان، این روزها بحث تغییر جنسیت جنین به موضوع داغی تبدیل شده است. برای بسیاری از زوجهای جوان حتی در جوامع پیشرفته مهم است که بتوانند جنس فرزندشان را انتخاب کنند. سالهاست که دانشمندان و پژوهشگران علوم پزشکی نتایج تحقیقات خود درباره تاثیرگذاری کروموزومهای x و y مردان در تعیین جنسیت جنین را مطرح و اعلام کردهاند؛ موضوعی که فصل اشتراک طب مدرن و طب سنتی برای تعیین جنسیت جنین است.
آراسب دباغ مقدم، متخصص بهداشت مواد غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، درباره میزان علمی بودن رژیم تغییر جنسیت اظهار کرد: کتابهای علمی، تغذیه و زنان و زایمان مینویسند این است که رژیم تعیین جنسیت علمی و امکان پذیر نیست در تعیین جنسیت فرزند کار خاصی نمیشود کرد.
دباغ مقدم در ادامه بیان کرد: اگر نگاهی به آمار جمعیت دنیا بیندازیم متوجه میشویم که ۵۱ درصد جمعیت را بانوان و ۴۹ درصد را آقایون تشکیل میدهند. معمولا جعیت زن و مرد در دنیا ۵۰ و ۵۰ است.
وی در ادامه بیان کرد: در حالی که بسیاری علاقه به پسر و یا دختر دار شدن دارند و اقدامات گوناگونی انجام میدهند که دارای فزوند دختر یا پسر شوند. ولی با این وجود وقتی به جمعیت جامعه نگاه میکنیم در استانهای مختلف کشور جمعیت بین زن و مرد تقریبا همسان است.
متخصص بهداشت و ایمنی مواد غذایی در ادامه بیان کرد: تا به امروز هیچ سندیتی برای رژیم تغییر جنسیت وجود نداشته است و متخصیص این حوزه هم این امر را رد کرده اند. ولی متاسفانه برخی همکاران به دنبال جلب مشتری از طریق رژیم تغییر جنسیت از طریق خوراک و ... هستند. تعیین جنسیت نوزاد به گروموزومهای X و Y بستگی دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گفت: تغییر جنسیت جنین در طول بارداری امکان پذیر نیست. چطور میشود جنبنی در ۲ یا ۳ ماهگی تغییر جنسیت دهد.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که امکان بروز آثار سوء با این رژیم دذر طول دوران بارداری وجود دارد یا خیر؟ گفت: رژیمی که خلاف علم تغذیه دوران بارداری باشد ممکن است به آثار سوء هم ختم شود. ولی با این وجود رژیمی که در این دوران داده میشود توصیه به خوردن میوههای خاص و یا غذاهای خاص است.
وی در ادامه تاکید کرد: در صورتی که رژیم را به صورت کلی تغییر ندهند آثار سوئی ندارد.