ظریف:

آمریکا در صدد است برجام را به ورطه شکست بکشاند

کد خبر: ۹۱۲۸۲۴
|
۲۹ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۴ 20 July 2019
|
7285 بازدید
محمدجواد ظریف گفت: دولت آمریکا به‌رغم سرمایه‌گذاری کل دنیا برای انعقاد موافقت‌نامه هسته‌ای، در صدد است تا آن را به ورطه شکست بکشاند. آمریکایی‌ها در روند محقق ساختن این هدف خود نه تنها قطعنامه‌های مربوط به شورای امنیت را نقض کرده‌اند، بلکه به روشی ملامت‌آمیز آنانی را که بر آن بوده‌اند تا به موافقت‌نامه مزبور وفادار مانده و آن را رعایت کنند، تحریم کرده‌اند.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر شنبه (۲۹ تیر) به وقت تهران، در نشست وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد در کاراکاس (ونزوئلا) سخنرانی کرد که متن کامل آن به شرح زیر است:

بسم اللِه الرّحمن الرّحیم
آقای رییس، عالی‌جنابان، خانم‌ها و آقایان؛ اجازه می‌خواهم سخنان خود را با سپاس از مردم و دولت جمهوری بولیواری ونزوئلا برای سازماندهی عالی این نشست و نیز میهمان‌نوازی گرم شما آغاز کنم.

نشست‌ها و رایزنی‌های منظم ما به عنوان اعضای جنبش عدم تعهد نشان‌دهنده عزم ما برای حفظ و تقویت جنبش و ارتقاء همکاری‌های خود در مسیر حفاظت از منافع ملت‌های‌مان است. در مواجهه با چالش‌های سهمناک کنونی و همچنین چالش‌های در حال ظهور، نیازمند به کاربست ظرفیت کامل جنبش خویش هستیم.

موج نوین ماجراجویی یک‌جانبه‌گرایانه افراطی آمریکا مهم‌ترین چالشی است که اکنون تقریباْ همگی ما به طریقی با آن روبه‌رو هستیم. این چالش در حال تضعیف حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی است و به انحاء گوناگون صلح و ثبات در سراسر جهان را در معرض تهدید قرار داده است. همکاری بین‌المللی در بسیاری از زمینه‌ها از جمله تجارت آزاد، محیط زیست، حاکمیت قانون، سازمان‌های بین‌المللی و مواردی بیشتر به گونه‌ای بی‌سابقه در حال صدمه دیدن و خدشه‌دار شدن است. در شرایطی که برخی ملت‌ها از ناحیه تحریم‌های اقتصادی یک‌جانبه و تهاجم نظامی تهدید می‌شوند، دیگر ملت‌ها بار سنگین ضربات ناشی از موج سیاست‌های حمایت‌گرانه ناپخته آمریکا را تحمل می‌کنند. وضعیت به گونه‌ای است که حتی بسیاری از متحدان آمریکا در معرض سیاست بی‌سابقه مداخله در امور داخلی آن‌ها قرار دارند. با یادآوری نتایج فاجعه‌آمیز موج قبلی یک‌جانبه‌گرایی آمریکا در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی شامل اشغال‌گری‌ها، بی‌رحمی‌ها و افراط گرایی خشن، بر ما است تا در مقابل این موج جدید ایستادگی کرده و آن را به عقب برانیم.

کشور من پیشتاز و در خط مقدم جبهه مقاومت در برابر تمایلات یکجانبه‌گرایانه جدید آمریکا است که از جمله تروریسم اقتصادی تمام عیار را شامل می‌گردد. کوشش‌های صمیمانه ما برای پاسخگویی به نگرانی مربوط به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیزمان، که بی‌پایه هم هست، در شمار یکی از بسیار قربانیان یک‌جانبه‌گرایی نوین است. دولت آمریکا به‌رغم سرمایه‌گذاری کل دنیا برای انعقاد موافقت‌نامه هسته‌ای، در صدد است تا آن را به ورطه شکست بکشاند. آمریکا در روند محقق ساختن این هدف خود نه تنها قطعنامه‌های مربوط به شورای امنیت را نقض کرده است، بلکه همچنین به روشی ملامت‌آمیز آنانی را که بر آن بوده‌اند تا به موافقتنامه مزبور وفادار مانده و آن را رعایت کنند، تحریم کرده است.

دخالت فاحش آمریکا در امور داخلی ونزوئلا دولت میزبان ما از جمله از طریق دامن زدن به تلاش‌های مربوط به کودتای نظامی در ماه آوریل گذشته نمونه‌ای دیگر از رفتار بدخواهانه آمریکا است. نکته تازه در این زمینه آن است که دولت جدید آمریکا نقاب از چهره برداشته و بی‌احترامی آشکار و بی‌پرده خود نسبت به حقوق بین‌الملل و حقوق ملت‌های مستقل را به نمایش گذاشته است. مردم ونزوئلا همانند هر کشور دیگری مرجع اصلی و عالی انتخاب رییس جمهور خود هستند، همان‌گونه که در ماه مه ۲۰۱۸ چنین کردند. آنان اکنون حق دارند تا در دفاع از رییس جمهور برگزیده خویش به پاخیزند.

در موردی مشابه، سیاست یک‌جانبه‌گرایانه، بوالهوسانه و شریرانه آمریکا در حال نابودسازی هر مبنایی است که پیش از این برای حل و فصل مسأله فلسطین با محوریت اشغال آن بنا نهاده شده بود. تحرکات غیرقانونی آمریکا که انکار حقوق اساسی مردم فلسطین را هدف دارد، در حال تشدید وضعیت در سراسر خاورمیانه است. اندک رژیم‌های عرب که با این تحرکات و دیگر طرح‌های توطئه‌آمیز آمریکا همراهی می‌کنند، نه تنها به مردم فلسطین خیانت می‌نمایند که صلح و امنیت سراسر منطقه را به مخاطره می‌افکنند.

آقای رییس! مخالفت با یک‌جانبه‌گرایی و کوشش برای حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی از زمان تأسیس جنبش عدم تعهد پیوسته در صدر دستور کار آن بوده است. اکنون که نظم قانونمند بین‌المللی بیش از هر زمانی در گذشته مورد تهدید است، لازم است که دولت‌های عضو جنبش عدم تعهد در صفی واحد قرار گرفته و بر چگونگی رفع این تهدید تمرکز کنند که اگر چنین نکنیم، همه بازنده خواهیم بود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟