طرح انگلیس برای مصادره داراییها و تحریم ایران، سفر هیأت بلندپایه حماس به تهران، کشته و زخمی شدن شماری از نیروهای ترکیه در شمال عراق و نامه انگلیس به شورای امنیت سازمان ملل درباره نفتکش توقیف شده، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به بیانیه ناتو علیه ایران و درخواست برای آزادی کشتی انگلیسی نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) طی بیانیهای به اقدامات اخیر ایران واکنش نشان داد و آن را چالشی برای آزادی دریانوردی در آبهای بینالمللی تلقی کرد.
در بخشی از ادعاهای ناتو میخوانیم: توقیف دو کشتی تجاری در تنگه هرمز را محکوم میکنیم و از ایران میخواهیم که کشتیها و خدمه آنها را فوراً آزاد کند.
این بیانیه مدعی است: انگلیس به وضوح گفته که اولویتش حل مسأله از راه گفتوگو و دیپلماسی است. ناتو از همه تلاشهای دیپلماتیک برای حل این مسأله حمایت میکند. همه متحدان از رفتارهای ثباتزدای ایران نگران هستند.
این ادعاها در حالی مطرح میشود که نه تنها ایران تأیید کرده که فقط یک نفتکش انگلیسی به نام «اِستنا ایمپرو» را آن هم به دلیل برخورد با قایق صیادی، حادثهآفرینی، خاموش کردن سیستم موقعیتیاب و دفع پسماند نفتی توقیف کرده، بلکه رسانههای جهانی تأیید کردند، کشتی دوم مورد نظر ناتو (مصدر) به مسیر خود در خلیج فارس بازگشته است.
گفتنی است، جمعه شب گذشته، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بنا به درخواست سازمان بنادر و امور کشتیرانی استان هرمزگان، کشتی انگلیس استِنا ایمپرو را به دلایلی که پیشتر ذکر شد، توقیف کرد.
طرح انگلیس برای مصادره دارایی ها و تحریم ایران
رسانه انگلیسی «دیلی تلگراف» مدعی است، وزرای کابینه لندن در واکنش به توقیف نفتکش استِنا ایمپرو، به دنبال طرحی برای اعمال تحریمهای ضدایرانی هستند.
به ادعای این رسانه، قرار است جرمی هانت، وزیر خارجه انگلیس امروز یکشنبه از مجموعه اقدامات دیپلماتیک و اقتصادی رونمایی کند که میتواند شامل ضبط داراییهای ایران نیز باشد.
همچنین احتمال میرود، لندن به دنبال احیای تحریمهای سازمان ملل و اتحادیه اروپا باشد که در سال ۲۰۱۶، به دنبال توافق هستهای با ایران برچیده شدند.
گفتنی است، در پی توقیف نفتکش انگلیسی استِنا ایمپرو، لندن از ایران به شورای امنیت شکایت کرده است.
در این نامه، انگلیس مدعی شده که توقیف نقتکش آنها توسط نیروهای ایرانی در آبهای دریای عمان صورت گرفته است، نه خلیج فارس و هیچ مدرکی از برخورد این نفتکش با کشتی صیادی ایران وجود ندارد و لذا اقدام ایرانیها در توقیف نفتکش مذکور غیرقانونی است.
انگلیس در این نامه همچنین بدون اشاره به اقدام مشابه این کشور در توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق، مدعی شده که تهدید ناوبری در گذرگاههای بینالمللی غیرقابل قبول است و این تهدید، یک تنشزایی بزرگ و نگرانکننده محسوب میشود.
سفر هیأت بلندپایه حماس به تهران
هیأت بلندپایه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به ریاست معاون اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی این جنبش روز گذشته وارد تهران شده است.
ریاست این هیأت را صالح عاروری معاون اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی این جنبش بر عهده دارد و قرار است با مقامات و مسئولین جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتوگو کند.
این سفر در شرایط منطقهای حساسی صورت میگیرد و هنیه رهبر حماس، آن را سفری مهم خوانده و گفته که منتظر نتایج مهمی از این سفر هستیم.
کشته و زخمی شدن شماری از نیروهای ترکیه در شمال عراق
وزارت دفاع ترکیه از کشته و زخمی شدن شماری از نظامیان این کشور در شمال عراق خبر داد.
بر اساس این گزارش، در جریان عملیات نیروهای ترکیه در شمال عراق و درگیری با پ ک ک، یک نظامی ترکیه کشته و شش تن دیگر از نظامیان این کشور هم زخمی شدند.
این در حالی است که چند روز قبل ترکیه مرحله دوم عملیات پنجه را در شمال عراق آغاز کرده است.
نامه انگلیس به شورای امنیت سازمان ملل درباره نفتکش توقیف شده
بریتانیا روز شنبه با ارسال نامهای به شورای امنیت سازمان ملل مدعی شده که نفتکش توقیف شده این کشور توسط نیروهای ایرانی در حال حرکت در آب های سرزمینی عمان بوده است.
بریتانیا در این نامه ادعا کرده است که این اقدام نیروهای ایرانی، دخالت غیرقانونی به شمار میرود.
دفتر نمایندگی انگلیس در سازمان ملل در نامه به شورای امنیت افزود: این کشتی در حال حرکت در مسیر قانونی خود در یک تنگه بینالمللی و مطابق با قوانین بینالمللی بوده است. بر اساس قوانین بینالمللی، حق عبور از مسیرهای ترانزیتی نباید از سوی هیچ کشوری منع شود و بنابراین اقدام ایران دخالت غیرقانونی محسوب میشود.
این نامه به دفتر آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل نیز ارسال شده است.
در نامه انگلیس به شورای امنیت سازمان ملل آمده است: تنشهای فعلی به شدت نگران کننده است و اولویت ما تنش زدایی است. ما به دنبال تقابل با ایران نیستیم، ولی این اقدام غیرقابل قبول بوده و به شدت عبور ایمن کشتیها از طریق یک آبراه و تنگه بینالمللی را تهدید میکند.