درپی دپو ۱۷ هزار تن گوشت وارداتی در بنادر کشور، تکالیفی برای تسهیل ترخیص این کالای اساسی بر عهده گمرکات گذاشته شد.
به گزارش ایسنا، گوشت از جمله کالاهای اساسی بود که با وجود دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی، از نیمه دوم سال گذشته با افزایش قیمت قابل توجهی همراه بود ودر ادامه واردات و تامین ارز آن با درگیر حواشی شد.
مشکلات پیش آمده در رابطه با واردات گوشت در دپوی حجم زیادی از آن در مبادی ورودی بیتاثیر نبود؛ به طوری که تازه ترین اعلام مسئولان گمرک از این حکایت دارد که ۱۷ هزار تن گوشت در قالب ۹۲۰ کانتینر در بندر شهید رجایی دپو شده است.
این در حالی است که به دنبال مصوباتی برای کاهش رسوب کالا در بنادر که اخیرا مورد توافق دستگاههای مربوطه قرار گرفت تکلیفی نیز برای ترخیص گوشت تعیین شده است.
بر این اساس گمرک باید با رعایت موارد مدنظر کمیته تنظیم بازار نسبت به پذیرش درخواست ترانزیت محمولههای کوشت وارداتی موجود در منطقه ویژه بندر شهید رجایی که مشکل مالکیت ندارد به مقصد مورد درخواست صاحبان کالا از جمله شرکت پشتیبانی دام اقدام کند.
این در شرایطی است که گوشت از اواخر سال جاری دیگر ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت نمیکند آن هم در شرایطی که جزو کالاهای اساسی بوده و دولت به سیاست خود برای پرداخت ارز با نرخ ترجیحی به کالاهای اساسی در سال جاری نیز ادامه داد.
بنابراین در اردیبهشت ماه بانک مرکزی در بخشنامهای به بانکها و گمرک اعلام کرد که واردات گوشت و ترخیص آن باید بر مبنای ارز نیمایی انجام شود و مابهالتفاوت آن با ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردکنندگان دریافت و سپس مجوز آن ترخیص داده شود. بر این اساس بانکها ملزم به دریافت این مابهالتفاوت و واریز آن به خزانه شدهاند.
در حال حاضر قیمت دلار در بازار نیمایی به حدود ۱۱د هزار و ۶۰۰ تومان میرسد که مبنای واردات گوشت و البته گوشتهای دپو شده خواهد بود.