به گزارش «تابناک»؛ در شرایطی که طرح «بایوجمی» به دستور دادستانی گیلان متوقف شده و دادستان عمومی و انقلاب بندر انزلی علیه مدیران محیط زیست کشور و استان و همچنین مجری و ناظر این طرح اعلام جرم کرده، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان، چشم انتظار دریافت احضاریه است.
عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این باره به ایسنا گفته: هیچ احضاریهای ابلاغ نشده است. مستندات علمی، گزارشهای تخصصی مورد نیاز و اسناد اداری لازم جهت رفع ابهامات به دادگاه و پرونده به منظور پیگیری به تهران ارسال شده است.
یک بار دیگر جملات بریده و کوتاه کلانتری را بخوانید تا دریابید که پروندهای به این منظور در دادگاه گشوده و جهت پیگیری به مرکز (تهران) ارسال شده و واکنش سازمان حفاظت محیط زیست به آن، ارسال مستندات علمی و گزارشهای تخصصی و اسناد اداری به دادگاه بوده است؛ سیر مفصلی از رسیدگی به پرونده قضایی.
با مرور این مسائل، نخستین ابهامی که جلب نظر میکند، تأکید کلانتری بر ابلاغ نشدن احضاریه در این خصوص است. تأکید بر این که رئیس سازمان ابلاغیهای دریافت نکرده، در حالی که سخنان وی نشان میدهد در این خصوص اتهاماتی متوجه سازمان محیط زیست کشورمان شده و برای رد این اتهامات، سلسله اقداماتی مانند ارسال برخی اسناد در دستور کار ایشان قرار گرفته است.
به تعبیر بهتر، گویی آنچه برای کلانتری اهمیت دارد، احضار شدن یا نشدن شخص خودش در این خصوص است، نه اتهاماتی که در پرونده ذکر شده و افزون بر آن، سبب تصمیمی بسیار مهم در دادستانی شده است؛ تصمیم به توقف اجرای طرح بایوجمی، که به باور برخی، طرحی خطرآفرین و مضر است.
ماجرا زمانی جدیتر به نظر میرسد که بدانیم اتهامات مندرج در این پرونده، شامل «تخریب محیط زیست»، «تضییع حقوق بیت المال» و «نشر اکاذیب» در خصوص این پروژه است؛ پروژهای با نام بایوجمی که با هدف زیست پالایی تسریع یافته به جهت کاهش عمق لجن و افزایش حجم آبگیری تالاب انزلی در دستور اجرا قرار گرفته است.
سلسله اتهاماتی بسیار جدی که متوجه طرح بایوجمی شده و مستنداتی بدان پیوست شده که دادستان را مجاب کرده اجرای طرح را متوقف و علیه دست اندرکاران بایوجمی اعلام جرم کند؛ دست اندرکاران طرحی که به طور خلاصه در آن ترکیباتی شامل دیاکسیدتیتانیوم، کلرید نقره و... به تالاب وارد میشود که برخی مقالات علمی نشان میدهند ترکیبات بی خطری نیستند و ارتباط معناداری میان وجود آنها و برخی بیماریها مانند سرطان وجود دارد.
جالب آنکه در اتهامات پرونده، نشر اکاذیب نیز گنجانده شده که به باور برخی، دلیل آن، ارائه مستنداتی غیرواقعی در خصوص این طرح، از جمله بی زیان بودن افزودن این ترکیبات به تالاب بوده است. همان مستنداتی که کلانتری تأکید دارد به دادگاه ارائه شده تا نشان دهد قرارداد ۹۰۰ میلیارد تومان منعقد شده میان این سازمان و شرکت مجری بایوجمی، قراردادی سودمند بوده است نه زیانبار.
مستنداتی که رئیس سازمان محیط زیست تأکید دارد در اختیار دادگاه قرار داده؛ هرچند در اختیار همگان و به ویژه ساکنان پیرامون تالاب انزلی قرار نگرفته تا مورد قضاوت قرار گیرد و مشخص کند، کدام تحقیقات نشان داده که سرازیر کردن ۱۲ هزار لیتر «دی اکسید تیتانیوم» هیچ خطری برای حیات تالاب انزلی و مردم ندارد؟ مادهای که قرار است ۶۰ هزار لیتر آن به محدودهای ۵۰ هکتاری از تالاب انزلی وارد شود، در حالی که تحقیقات بسیار نشان میدهد سمی و زیانبار است!
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.