سردار اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر سه شنبه شب، ۸ مرداد ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی تغییر الگوی مصرف مواد مخدر و طرحهای پیشگیری از اعتیاد پرداخت.
به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مومنی در ابتدا با اشاره به اموال قاچاقچیان گفت: یکی از راهکارهای اصلی مبارزه با شبکههای بزرگ؛ قاچاقچیان بزرگ، بین المللی و داخلی گسترده است که باید ضربه به بنیانهای اقتصادی آنها وارد شود.
وی با اشاره به اینکه باید به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان بزرگ ضربه اساسی وارد شود تا استمرار پیدا نکنند افزود: در برخی از قوانین اشاره شده است که اموال قاچاقچیان ناشی از جرم باید مصادره شود، کلمه ناشی از جرم یعنی عملیات و اقدامات بسیار گسترده ای را باید دستگاهها انجام دهند لذا باید ثابت شود که اموال قاچاقچیان ناشی از جرم مواد مخدر است در حالی که همه معتقد هستیم که باید این موضوع برعکس باشد قاچاقچیان باید ثابت کنند که اموال شان به چه صورت به دست آمده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه این موضوع فرآیند را برای دادسرا و ضابطین سخت میکند، زیرا ثابت کردن این موضوع که اموال آنها ناشی از جرم بوده سخت است ادامه داد: رئیس جمهورو مقام معظم رهبری فرمودند که باید قانون اصلاح شود بهترین قانون در اصل مرور زمان باید روزآمد شود، رییسجمهور امروز فرمودند تا مراحل اجرایی مسئله طی شود.
وی با اشاره به اینکه مجازات باید بازدارنده باشد تا شبکههای اطلاعاتی آنها از هم پاشیده شود گفت:باید بنیانهای مالی قاچاقچیان به نفع کشور مصادره شود.
مومنی با اشاره به اینکه باید قانون در برخی موارد روزآمد شود ادامه داد: یکی از مسیرهای باندهای بین المللی از سمت ایران است، از مجموعه تولیدات در افغانستان برآوردها نشان میدهد که حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد کل مواد مخدری که در افغانستان تولید میشود از این مسیر عبور میکند که اگر جمهوری اسلامی ایران اقدامات جهادگونه را انجام ندهد و جلوی آنها نایستد و هزینه پرداخت نکنند اتفاقات بزرگی در سمت اروپا میافتد که بسیاری از جوانان آنها دچار اعتیاد میشوند و ضربات سختی به اروپا میخورد.
وی با اشاره به اینکه بخشی از مواد مخدر از طریق دریا و بخشی از آسیای میانه به سمت اوکراین، روسیه و بلاروس میرود گفت: ۴۰ تا ۴۵ درصدمواد مخدر نیز از مسیر ایران عبور میکند و قاچاقچیان بین المللی در شبکههای بزرگ حضور دارند که دستگاههای مقابلهای ما ضر بههای بسیار سختی به آنها زد ه اند گاهی به عنوان ۶۰۰ تا ۹۰۰ کیلو هرو ئین کشف میشود و به سفیر و مقامات امنیتی داده میشود و به آنها فراخوان داده میشود و گفته میشود که مواد در کجا عرضه خواهد شد، اما متاسفانه از سوی آنها شاهد اقدامات مقابلهای نیستیم.