تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
سالانه ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ کارگر ساختمانی در ایران میمیرند
سال ۱۳۸۶ بود که مجلس تصویب کرد منابع مالی برای تأمین هزینههای بیمه کارگران ساختمانی از محل صدور پروانههای ساختمانی شهرداری در نظر گرفته شود، اما «این منابع کافی نیست.» اکبر شوکت، رئیس کانون کارگران ساختمانی کشور و عضو کارگری هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی در گفتوگو با خبرآنلاین: ۵۰ درصد آسیبهای کارگران در محل کارشان مربوط به کارگران ساختمانی است. «سال ۹۲ رکورد مرگ و میر کارگران ساختمانی بود که در آن سال ۱۳۰۰ تن فوت شدند، اما میانگین مرگ و میر کارگران ساختمانی سالانه ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تن است. حدود یک میلیون از کارگران ساختمانی بیمه تأمین اجتماعی شدهاند.»
پولدارهای سینما تکخوری میکنند
ابوالفضل جلیلی کارگردان سینما با انتقاد از رسوخ بریز و بپاشهای میلیاردی در عرصه هنر گفت:ای کاش این بریز و بپاشها مجالی میشد برای آنکه مشکلات معیشتی اهالی سینما از بین برود، ولی مشکل آنجاست که این بودجههای میلیاردی فقط و فقط در حلقههای خاص وارد و خرج میشود. این را که چرا سرمایههای مشکوک وارد سینما شدهاند، باید سیاستگذاران سینمایی پیگیری کنند، ولی این را میدانم که رؤسای سینما اگر بتوانند شرایطی را فراهم آورند که میلیاردرهای سینما تنها نخورند و بخشی از عایدیشان صرف کمک به بهبود معیشت ازکارافتادگان شود، قطعا اوضاع قابل تحملتر خواهد شد. /روزنامه جوان.
چون لاریجانی و مطهری در لیست امید بودند باید برای اصلاح طلبان سینه بزنند؟
بهزاد نبوی با انتقاد از عملکرد فراکسیون امید به خبرآنلاین گفت: مجلس دهم کمتر از سی تا چهل نماینده وابسته به جناح تندرو داشت. در مقابل ۲۵۰ نماینده اصلاح طلب یا اصولگرای معتدل داشتیم. من معتقد بودم اگر این دو با هم ائتلاف کنند، طیف اقلیت کوچک، عملا نقشی در مجلس دهم نمیتواند داشته باشد. حتی پیشنهاد شد یک فراکسیون واحد تشکیل دهند. متأسفانه دوستان خصوصا دوستان اصلاح طلب نسبت به این قضیه چندان ابراز تمایل نکردند. امروز در اثر بد عمل کردن، رئیس مهمترین کمیسیون مجلس (کمیسیون امنیت) از طیف تندرو است و نایب رئیسی مجلس از آقای مطهری که اصولگرای معتدل است، گرفته میشود. دوستان فکر میکردند لاریجانی که کاندیدای قم شده است، فردا باید بیاید و پرچم اصلاحطلبی را در مجلس به دست بگیرد یا مطهری برای اصلاح طلبها سینه بزند.
رونمایی از سنگک لاکچری در تهران
برخی نانواییها نان سنگک خشخاشی و نازک شده را به نرخ ۷ تا ۱۰هزار تومان میفروشند. پدیده نان لاکچری چند سالی است که در نانواییهای سنتی بهخصوص با پخت انواع نان سنگک و بربری رایج و موجب شده تا نان سنگک سفارشی تا مرز ۱۰هزار و نوع بربری آن تا ۵هزار تومان برای مشتریان خاص آب بخورد. یکی از نانواییهای آزادپز شهرک آپادانا، واقع در منطقه ۵تهران نان سنگک ۷هزار تومانی آپشنالی اختصاصی در اختیار مشتریان خود قرار میدهد. نانی که از نظر وزن و کیفیت پخت تغییر چندانی نسبت به نان سنگک ۲تا ۳هزار تومانی عرضه شده در این واحد صنفی نداشته و تنها با نازکتر و کشیدهتر شدن و استفاده از برخی افزودنیها مانند کنجد با قیمت چند برابری در اختیار مشتریان متقاضی قرار میگیرد. / همشهری
طرح دوفوریتی مجلس برای یکسانسازی حقوق نمایندگان
وقفچی نماینده مردم زنجان گفت: در ماده واحده این طرح ذکر شده تمام نمایندگان مجلس باید حقوق و مزایای مصوب این نهاد را دریافت کنند و یا اگر از سازمان یا نهاد دیگری حقوق دریافت میکنند سقف آن بیشتر از سقف مجلس نباشد. تلاش داریم تا بر اساس این طرح جابجایی نمایندگان از سایر مجموعهها به وزارتخانههایی مثل وزارت نفت را نیز ممنوع کنیم. / تسنیم
احسنت به آنهایی که شعار «اصلاح طلب اصولگرا دیگه تمومه ماجرا» سر دادند
عماد افروغ گفت: متأسفانه برخی سیاستهای ما که محدود به دوره خاصی هم نیست، موجب جدایی قدرت اجتماعی از قدرت سیاسی میشوند و قدرت سیاسی با اینکه وانمود میکند نماینده قدرت اجتماعی است، ولی اینگونه نیست. مردم نیازی به قیم ندارند که برایشان سند بنویسند. بلکه باید ظرف لازم برای حضور مردم مهیا باشد. مشکل ما این است که شعار مشارکت مردم سر میدهیم، اما ظرف لازم برای این مشارکت فراهم نمیکنیم. انتخابات یکی از این ظرفهاست که سطوح مختلف دارد. همین ظرف را هم باید طوری طراحی کنند که به فیلترهای مختلف برخورد نکند. این مجلس مطلوب نیست؛ به خاطر اینکه نمایندگی جامعه را نمیکند و فیلترها نیز فیلترهای خاصی هستند که باید آسیب شناسی شوند. اگر تقابلی میان قدرت اجتماعی و قدرت سیاسی ایجاد شود، این خود زمینهای برای انقلاب است. قدرت اجتماعی مخدوم و قدرت سیاسی خادم است. نمونهها و جرقههایی از یک انقلاب را شاهد بودهایم. باید به زنگ خطرها به مثابه یک هشدار توجه کرد. پیچیدهترین شکل اعمال قدرت اغواست، زیرا اعمال شونده، اعمالکننده را نمیشناسد. در صورتی که ما باید به سمتی حرکت کنیم که نه زور روی سرمان باشد نه فریب، بلکه اقناع و نفوذ باشد. / جماران