فلاحت پیشه پاسخ داد:

چرا "ترامپ" از "مکرون" و اروپایی‌ها عصبانی است؟

کد خبر: ۹۱۷۲۴۲
|
۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۸ 11 August 2019
|
9151 بازدید
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می‌گوید ترامپ از مکرون و اروپایی‌ها عصبانی است.

به گزارش تابناک به نقل از خانه ملت، حشمت الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، با اشاره به توئیت ترامپ مبنی بر اینکه فرانسه نماینده آمریکا برای مذاکره با ایران نیست، گفت: واقعیت این است که ایران باید ظرافتی را در سیاست خارجی بین موضوع اختلاف ما با آمریکا و اختلاف آمریکا با اروپا رعایت کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: به هر حال هر چه کشور‌های اروپایی به ویژه "مکرون" تلاش می‌کنند خود را میانجی‌گر اختلاف کلان بین ایران و آمریکا نشان دهد و رایزنی هایش را در خدمت راهبردی به اسم نجات برجام تعریف کند به همان میزان عصبانیت ترامپ و آمریکایی‌ها را به دنبال خواهد داشت.

چالش آمریکا در برجام با ایران و اروپا

نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس دهم شورای اسلامی بیان داشت: اصولا آمریکایی‌ها در موضوع برجام چالش اول شان با ایران است و چالش دوم شان با دیگر کشور‌های عضو برجام به ویژه اروپایی‌ها است.

وی اظهار داشت: ترامپ بار‌ها اعلام کرده برجام حاصل سیاست فشار آمریکا بود، ولی بهره اقتصادی آن به اروپا رسید، اشاره او به ۷۰ میلیارد دلار موافقتنامه‌های تجاری است که بعد از برجام و عمدتا بین ایران و کشور‌های اتحادیه اروپا بسته شد البته اکثرا بعد از خروج ترامپ سرنوشت نامعلومی پیدا کردند.

فلاحت پیشه در ادامه گفتگو با خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه باید اختلاف آمریکا با اروپا را جدا از اختلاف آمریکا با ایران دانست، گفت: به هر حال آمریکایی‌ها و ترامپ اختلاف با ایران را مربوط به این دو کشور می‌دانند و نهایتا راهکار آن باید بین ایران و آمریکا شکل بگیرد.

اروپا به تکلیف خود در برجام عمل کند

این نماینده مردم با تاکید براینکه اروپایی‌ها تکلیف خود را عملی کنند، اظهار داشت: ایران باید از مکرون و کشور‌های اروپایی بخواهد که هدف غیر واقعی را در دستور کار قرار ندهند بلکه به تکلیف خودشان عمل کنند، تکلیف آن‌ها در شرایط کنونی نجات برجام نیست بلکه عمل به تکلیف در قالب برجام است؛ چرا کشور‌های اروپایی به تکلیف خود در قبال برجام عمل نکرده اند؟

وی بیان داشت:یکی از دلایلی که برجام پایدار نمانده همین موضوع است، اگر کشور‌های اروپایی از جمله فرانسوی‌ها که شرکت توتال اولین شرکتی بود که از ایران رفت، بر تعهدات خود پایبند می‌ماندند، اکنون برجام واقعیت پایداری بود که می‌توانست بنیان خوبی برای چانه زنی، تقابل و یک جانبه گری با آمریکا باشد.

فلاحت پیشه عنوان کرد:، چون راهبرد ترامپ یک جانبه گرایانه است، هر چه اروپایی‌ها صاحب نقش شوند، آمریکایی‌ها بیشتر عصبانی می‌شود.

قطع رابطه بین اروپا و آمریکا اتفاق نمی‌افتد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه از توئیت ترامپ و وزیر خارجه فرانسه برداشت جدایی اروپا از آمریکا را ندارد، گفت: آمریکا و اروپا منافع عمده‌ای دارند که این منافع در مقاطع خاص در واقع دچار چالش می‌شود، ولی قطع مناسبات با هم ندارند.

وی ادامه داد: همان طور که بوش پسر یکجانبه گرایانه رفتار کرد و نوسان در رابطه بین اروپا و آمریکا ایجاد شد اوباما ۸ سال رابطه خوبی با اروپا ایجاد کرد، اکنون در دوران ترامپ چنین نوسانی به واسطه سیاست یکجانبه گرایانه در حوزه اقتصادی شکل گرفته است که قطعا باعث قطع رابطه اروپا با آمریکا نمی‌شود، بلکه آمریکایی‌ها می‌خواهند بخشی از هزینه‌های مدیریت و هژمونی بین المللی را بر دوش اروپا بگذارند و در عین حال سهم آمریکا در حوزه سود آوری تحول روز دنیا لحاظ شود.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، دونالد ترامپ در توییتی نوشته است: ایران در مضیقه مالی بدی قرار دارد. آن‌ها شدیدا می‌خواهند با آمریکا وارد مذاکره شوند، اما از طرف کسانی که خود را نماینده ما می‌نامند - همانند امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه - پیام‌های ضد و نقیضی دریافت می‌کنند. می‌دانم که نیت مکرون همانند بقیه خیر است، اما هیچکس جز ایالات متحده برای ایالات متحده صحبت نمی‌کند. کسی به هیچ شکل یا طریقی حق نمایندگی از طرف ما را ندارد.

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه در واکنش به توییت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: مذاکرات فرانسه با ایران همراه با خودمختاری کامل است. ما به سختی در تلاشیم تا صلح و ثبات را در منطقه برقرار کنیم و از تنش‌ها بکاهیم. ما برای این کار‌ها نیازی به اجازه آمریکا نداریم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟