جزئیات تخصیص سهمیه‌ رشته‌های پزشکی

کد خبر: ۹۱۷۲۷۴
|
۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۰ 11 August 2019
|
8931 بازدید
|

معاون آموزشی وزارت بهداشت در توضیح سهمیه‌های ورود به رشته‌های پزشکی گفت: بطورکلی ۶۰ درصد داوطلبان ورود به رشته‌های پزشکی بر اساس سهمیه وارد دانشگاه‌ها می‌شوند که ۳۰ درصد آن به داوطلبان بومی اختصاص داده شده است که البته این نوع سهمیه‌ها به عنوان یک نوع شیوه پذیرش از بین داوطلبان آزاد انتخاب می شود.

به گزارش «تابناک»، دکتر باقر لاریجانی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب در توصیه‌ای به داوطلبان متقاضی ورود در رشته‌های علوم تجربی، خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با چالش‌های زیادی مواجه هستند اما ما طی چند روز اخیر مقداری ظرفیت پذیرش در رشته‌های تجربی از جمله سه رشته داروسازی، دندانپزشکی و پزشکی افزایش دادیم چرا که تلاش ما این است که بتوانیم ظرفیت پذیرش دانشجویان آزاد را حفظ کنیم و یا این ظرفیت‌ها را افزایش دهیم.

وی در ادامه تصریح کرد: واقعیت این است که دانشگاه‌های علوم پزشکی فشار بیشتری از ظرفیت‌های افزایش یافته تری دارند اما نکته‌ای که وجود دارد این است که رقابت اصلی امروز در حوزه علوم پزشکی متمرکز شده است و ما از جهتی به دلیل ورود دانشجویان برجسته کشور به این حوزه خوشحالیم اما از جهت دیگر ما تمایل داریم تمامی رشته‌ها در علوم مختلف توسعه پیدا کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ما در حوزه علوم پزشکی رقابت جدی داریم و سعی کردیم ظرفیت ورودی به دانشگاه‌ها نه تنها کاهش پیدا نکند بلکه در مواردی نیز ظرفیت‌ها گسترش یابد.

دکتر لاریجانی در خصوص میزان سهمیه داوطلبان ورود به رشته‌های علوم تجربی نیز گفت: سهمیه داوطلبان ورود به رشته‌های تجربی حدود ۳۰ درصد است. یعنی ۲۵ به علاوه ۵ درصد سهمیه ایثارگران سهمیه واقعی ورود به حوزه علوم تجربی است اما با توجه به اینکه تعدادی از افراد به صورت بومی انتخاب می‌شوند و این موضوع نیز بر اساس بخشنامه مجلس شورای اسلامی صورت می‌گیرد به نوعی سهمیه آزاد محسوب می‌شود و داوطلبان متناسب با نیاز استان و تعهدات خود گزینش می‌شوند. در واقع این داوطلبان سه برابر مدت تحصیل، تعهد خدمت در نقاط مختلف کشور دارند.

دکتر لاریجانی خاطرنشان کرد: به طور کلی حدود ۷۰ درصد سهمیه‌ها به صورت آزاد وارد دانشگاه می‌شوند که حدود ۲۵ درصد برای خانواده‌ها و فرزندان شهدا، ۵ درصد خانواده‌های ایثارگران و ۳۰ درصد نیز سهمیه بومی است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: سهمیه ۳۰ درصد بومی داوطلبان در واقع سهمیه محسوب نمی‌شود؛ چرا که بومی نوعی نحوه پذیرش دانشجو محسوب می‌شود و این افراد نیز سهمیه آزاد محسوب می‌شوند اما این دانشجویان سه برابر مدت تحصیل تعهد خدمت دارند. با این احتساب می‌توانیم بگوییم ۷۰ درصد دانشجویان به صورت آزاد وارد رشته‌های علوم پزشکی می‌شوند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص آخرین اقدامات در خصوص بازنگری سهمیه ورود به رشته‌های تجربی نیز گفت: این موضوع در مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود اما هنوز فرصتی برای بازنگری و اعلام نتایج آن وجود نداشته است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۱۰
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
اگر فردی بدون احراز شایستگی وارد رشته پزشکی شود ، به سلامت همه جامعه لطمه میخورد !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
شما متوجه شدید چی گفت؟
احتمالا خودش هم نفهمید چی گفت
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
خودش فهمیده چی گفته؟ یعنی کلا 30 درصد برای غیر رانتی ها هست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
سهمیه بندی عین بی عدالتی است هرکس باید براساس توانایی و استعداد خود وارد یک رشته شود .بعلاوه پرورش یافتگان دانشگاهی سهمیه بندی نمی توانند آینده مطلوبی برای کشور رقم بزنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
يادمه سال 1364 در يكي از دانشگاههاي تهران دانشجو بودم كه روز انتخاب واحد ،يكنفر تازه وارد به جمع همكلاسي هايم پيوست و در مورد فرق رشته هاي مهندسي الكترونيك و برق قدرت و مخابرات سوال مي كرد در حاليكه مي گفت در دانشگاه ما پذيرفته شده و سهميه جهاد است !!! ايشان مي گفت كه معدل ديپلمش حدود 12 است و حتي يكي ازدوستانش با معدل 11 در رشته پزشكي توسط سهميه پذيرش شده است . ضمناً مي گفت كه سهميه ورود به دانشگاه در محل خدمت ايشان از متقاضيان ديپلمه بيشتر بوده و از كاركنان جهاد خواسته شده در صورتيكه فرد مورد اعتماد و متعهدي مي شناسند ، معرفي نمايند تا با سهميه جهاد به دانشگاه وارد شود !!! اين بزرگواران ترم هاي اول و دوم دانشگاه را درجا مي زدند و همواره مشكل نمره داشتند . نتيجه سوء اين تصميمات را چند سال بعد ديديم و حالا هم مي بينيم .
حسن
|
Germany
|
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
با نگاهی به کارنامه داوطلبان بدون احتساب سهمیه بومی، هر رتبه ای که یک نفر سهمیه دار بیاورد بدون احتساب سهمیه رتبه اش تا چهار برابر پایین تر است. این هم یک نوع عدالت اجتماعی است که به جان مردم افتاده
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
سهمیه اصلا درست نیست . نباید در کار و تحصیل و هر نوع خدمات دیگری سهمیه وجود داشته اشد بلکه باید هر کس اگر آسیبی دید به خانواده اش از بیت المال هزینه لازم و کافی یکبار پرداخت شود و تمام .نباید تا ابد بچه های مردم را که درس می خوانند و چشمانشان کور میشود قربانی سهمیه کرد همه به نوعی به این کشور خدمت می کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
چرا در رشته پزشكي كه با جان انسانها سرو كار داره سهميه قرار ميدن؟ هر كس توانايي بيشتري داره بايد قبول بشه. اونهايي كه امكانات كمتري داشتن يا به هر دليل ديگه، مسخوان بهشون امتيازي بدند، براشون شرايط تقويت درسي بگذارند نه اينكه سهميه بدند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
كلا سهميه ايجاد كردن براي دانشگاه خيانت به علم و دانش و در نهايت به جامعه هست. بخصوص در پزشكي! هر كي توانمندتره بايد رشته بهتري قبول بشه.نهايتش با امتيازاتي مانند وام يا كلاس تقويتي و... سطح دانش متقاضيان ورود به دانشگاه را زياد كنند نه اينكه سهميه بدند و آخرش خيلي از فارغ التحصيلان،توانايي علمي مناسب نداشته باشند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
دانشگاه شهيد بهشتي 78نفر از ظرفيت پزشكي دولتي خود كم و به ظرفيت پزشكي خودگردان (پولي )خودش اضافه كرده.همه چيز داره پولي ميشه. 40 سال پيش چي گفتند چي شد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟