نامه سرگشاده یک کهنه سرباز ایرانی به ترامپ

کد خبر: ۹۱۷۷۰۷
|
۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۷ 13 August 2019
|
19574 بازدید
|

حبیب احمد زاده، کهنه سرباز ایرانی که چندین بار در طول جنگ مجروح و دو بار نیز شیمیایی شده است، نامه ای برای رئیس جمهور آمریکا نوشت

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاري صدا و سيما، پایگاه اینترنتی ­لوبلاگ در مطلبی با عنوان "نامه یک کهنه سرباز ایرانی برای دونالد ترامپ"، مطلبی از یکی از ایرانیان بازگشته از جنگ را منتشر کرد که در آن کهنه سرباز ایرانی با اشاره به صلح دوستی ایرانیان تاکید کرد ایرانیان در طول تاریخ هرگز شروع کننده هیچ جنگی نبوده اند ولی در دفاع از مهین خود ذره ای تردید به خود راه نخواهند داد.

به گزارش لوبلاگ؛ حبیب احمد زاده، کهنه سرباز ایرانی که چندین بار در طول جنگ مجروح و دو بار نیز شیمیایی شده است، در نامه خود برای رئیس جمهور آمریکا نوشت: رئیس جمهور ترامپ در توئیت اخیر خود نوشته بود که "ایرانیان هرگز در جنگی پیروز نبوده اند ولی در مذاکره هرگز شکست نخورده اند". به عنوان شهروندی جهانی و یک کهنه سرباز جنگ عراق با ایران با تجربه ای دست اول از تلخی جنگ، دو پیشنهاد را در واکنش به رئیس جمهور ایالات متحده ارائه می کنم.

اول اینکه، وی هرگز از واژه "پیروزی و پیروز شدن" در توصیف هیچ جنگی استفاده نکند. تاریخ آمریکا سرشار از تجربه های جنگ و شکست است و نیازی نیست به رئیس جمهور ایالات متحده، نتایج جنگ های ویتنام، عراق، افغانستان، سوریه و حتی درگیری ها در یمن را یادآوری کنم. هیچکدام از این تجربه های تکان دهنده و هیچکدام از جنگ های دیگر به نتیجه دلخواه منجر نشده اند.

به عنوان یک کهنه سرباز و فعال صلح، باید به رئیس جمهور آمریکا بگویم که گام نخست در هر نبردی، درک دشمن است. به عنوان کهنه سربازی ایرانی، به شدت توصیه می کنم که فرهنگ و تاریخ تمدن های قدیمی همچون ایران را مطالعه کند. ایرانیانی که وی از آنها با عنوان "ملت تروریست" یاد می کند، از اینکه هیچ جنگی در دویست و پنجاه سال اخیر به نامشان ثبت نشده است، بسیار مفتخر و خرسند هستند. افتخار می کنیم که هرگز جنگی را علیه هیچ کشوری شروع نکرده ایم و هیچ ملت دیگری تحت ستم ما نبوده اند.

همچنین، ظرافتی در فرهنگ پیچیده ایرانی وجود دارد که ملت کهن ایران را از رئیس جمهور ترامپ و تیم "ب" وی جدا می سازد. این دیدگاهی است که هر یک از ما درباره جنگ داریم. برای ما جنگ یک گزینه نیست، ما هرگز رفتن به جنگ را انتخاب نمی کنیم، ما فقط به جنگ واکنش نشان می دهیم.

در هزار و نهصد و پانزده و در طول جنگ جهانی اول، رئیسعلی دلواری، مردی از یک روستای کوچک در نزدیکی خلیج فارس در کنار گروهی کم شمار از مردان خود، از ایران در برابر مهاجمان انگلیسی دفاع کرد. آنها مهاجمان را متوقف کردند، کسانی که بی طرفی ایران در این جنگ را نادیده گرفته بودند. آنچه که رئیسعلی در آن زمان می گفت همچنان در خاطره مردم امروز ایران جاری است؛ او می گفت "ما در این جنگ وارد شده ایم نه برای به دست آوردن سرمایه و دارایی های مهاجمان، بلکه وارد شده ایم تا سرمایه و دارایی های خودمان را از خسران نجات دهیم". رئیسعلی و افرادش در آن جنگ پیروز شدند و جانشینان وی یک قرن بعد نیز همان کار را کردند و اگر لازم باشد، ما نیز تکرار خواهیم کرد.

آقای رئیس جمهور؛ ایران هرگز شروع کننده جنگ نبود؛ هرگز به منابع، جان و وجود دیگران دست درازی نکرده است تا برای خود ثروت و منفعت جمع کند. ایران فقط از خود و داشته هایش، جان و هویتش دفاع کرده است و خواهد کرد. ایران در طول تاریخ هزاران ساله خود این کار را انجام داده است و اگر مجبور شود، بار دیگر آنچه را که رئیسعلی انجام داده بود، انجام خواهد داد. مردم نسل من این کار را بین سالهای هزار و نهصد و هشتاد تا هزار و نهصد و هشتاد و هشت انجام دادند، زمانی که همه دنیا در جنگ هشت ساله پشت صدام حسین ایستاده بودند، ایرانیان با قدرت ایستادند و از وطن خود دفاع کردند.

زمانی که جهانیان نظاره گر فرو افتادن بمب های شیمیایی صدام بر سر مردم بیگناه ایران بودند، درنهایت وی نشان داد که حتی یک وجب از خاک ایران را نمی تواند بگیرد. ایرانیان یک دل و یک صدا از وطن و خانواده های خود دفاع کردند. مردم ما هنوز داغدار زندگی های ارزشمند زیادی هستند که در طول جنگ از دست داده اند با این حال و با وجود همه اختلاف ها، ایرانیان به اینکه هشت سال از میهن خود دفاع کرده اند، همچنان افتخار می کنند.

آقای رئیس جمهور؛ از نگاه ایرانیان، پیروزی و شکست در جنگ به این معناست. در واژگان ما، کسی که جنگ را شروع می کند تنها بازنده آن است. کسی که می خواهد شادی را برباید، زندگی و سعادت دیگران را از میان ببرد تنها کسی است که متحمل شکست شده است. جنگیدن کار ما نیست ولی مذاکره و دیپلماسی چرا! جنگ هدف ما نیست ولی خود را موظف به صلح می دانیم. صلح تنها فلسفه زندگی ماست و شما درست گفته اید: دیپلماسی هنر ماست. ایران نیز زبردستی خود در هنر صلح دیپلماسی را به اثبات رسانده است.

دیپلماسی، روامداری و قناعت، گرایشاتی هستند که با صرف میلیاردها دلار سلاح هم نمی توان آنها را به دست آورد. متحدان شما در منطقه، محمد بن سلمان و بنیامین نتانیاهو می توانند به این حقیقت گواهی دهند. با وجود ده ها میلیارد دلاری که آنها برای بودجه های نظامی خود صرف کرده اند، همچنان احساس ناامنی می کنند و تصور می کنند تهدیدهایی واقعی یا خیالی آنها را در بر گرفته است. اتکای آنها به قدرت نظامی به بهای از میان رفتن دیپلماسی خطرهای زیادی در پی خواهد داشت؛ مانند اتکا به شطرنج بازی که برای کیش و مات حرکت می کند.

آقای رئیس جمهور؛ فقط آگاه باشید که دوستان شما که ما آنها را تیم "ب" می خوانیم دارند شما را به سوی دو راهی سوق می دهند که در طول چند دهه گذشته نیز با آن روبرو بوده اند. حال آنها شما را قانع کرده اند و به سوی تحریم استاد دیپلماسی ایران و همکارانش سوق داده اند تا از تاثیر گذاری آنها بکاهند. با همه این کارها، ایران همچنان می تواند اسب و فیل خود را تا آن سوی صفحه شطرنج جهان گسیل دهند. دوستان شما همچنان باید یاد بگیرند که دیپلماسی بیش از آنکه تخت نرد باشد، شطرنج است.

گفتنی است؛ حبیب احمد زاده، نویسنده کتاب هایی همچون "شهر در محاصره" و "شطرنج با ماشین قیامت" است. وی همچنین مستند سازی سینمایی و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر تهران است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
بیشتر انشا نوشته تا نامه
محمدعلی سهرابی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
خواهشا این سری فقط .....هر کسی دوست داره بره جنگ......اجباری نباشه
ابراهيم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
احسنت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
درود بر حبیب احمدزاده عزیز؛ رزمنده دیروز و فعال فرهنگی و اجتماعی امروز.
شخصا تواضع و بزرگمنشی ایشون رو دیدم
کتابهاشون هم که عالی هستن؛ بخصوص شطرنج با ماشین قیامت و داستان اتوبوس شب
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
ولی ما برای این مسئولان جانمان را فدا نخواهیم کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
احسنت بر این نگارش فقط جا داشت یک جمله دیگر را به ترامپ یاداوری می کرد که از نظر ایرانی هابرخلاف کشورها ومردم ماتریالیست، جان دادن در راه خداووطن وشهادت هم یک پیروزی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
کهنه سرباز در ایران هم آمد خخخخخخخخخخخخ
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
به نظرم باید می نوشت که پروتکل های رفتاری ایرانیان برای شما نامفهوم است :
اول اینکه ایرانیان وارثان دو گنجینه مهمند اول اینکه وارثان یک تمدن چند هزار ساله مبتنی بر انساندوستی و راستی و درستی اند چنانکه داریوش در کتیبه هایش می‌گوید: بزرگ (است) اهورامزدا، که این زمین و کائنات را آفریده، که مردم را آفریده و شادی را برای مردم را آفریده، که خرد و فعالیت را بر داریوش شاه فرو فرستاد.
- داریوش شاه گوید
به‌خواست اهورامزدا من چنینم که راستی را دوست دارم و بدی را دشمن!

دوست ندارم که توانا بر ناتوان، ستم کند یا بزرگی از زیردستی زور بشنود.

هر آنچه زیباست، من آن را دوست دارم!

من دوست و بَردهٔ دروغ نیستم! تندخو نیستم!

حتی وقتی خشم مرا فرا می‌گیرد، با اراده‌ام آن را فرومی‌نشانم.[۹]

به گفتهٔ خانم هایدماری کخ، چنین بیانیه‌ای از زبان یک شاه در سدهٔ ششم پیش از میلاد به معجزه می‌ماند.
2- ایرانیان شیعه و از پیروان امام علی (ع) هستند نورا علی نور (خرد و نوری بر روی نور ) و ایشان هرگز از جنگ برای سلطه جویی و قدرت طلبی استفاده نکرده و فرموده اند : جنگ را شروع کننده مباش اما اگر دشمنان بر جنگ اصرار ورزیدند تو نیز اجابت نما چرا که شروع کننده جنگ متجاوز است و متجاوز شکست پذیر . آقای رئیس جمهور این صرفا یک توصیه از یک رهبر مذهبی نیست بلکه یک قانون ذاتی حاکم بر تمام جنگها است زیرا مردمی که در دفاع از خود می جنگند می دانند برای چه می جنگند اما مهاجمان فقط بر حسب دستور روسای خود می جنگند و نمی دانند چرا می جنگند و برای چه می جنگند برای همین است که مهاجم شکست خواهد خورد زیرا کسانی که بر اساس حق می جنگند بسیار محکم و آهنینند و متجاوزان سلطه طلب ضعیف و ناباور .
بنابراین شکست سرنوشت محتوم شما در هر جنگ تجاوزکارانه ای بوده و خواهد بود زیرا شما بر خلاف قانون ذاتی طبیعت رفتار کرده اید بنابراین شما را در هم خواهد شکست . دومین نکته این است که جنگها برنده ندارند فقط بازنده دارند اما ایرانیها در هیچ جنگی بازنده نبوده و بخوبی از حریم خود محافظت کرده و متجاوزان را بیرون رانده یا پس از مدتی از اشعال کشورشان به لحاظ سلطه فکری و علمی ، مهاجمان را به زیر فرمان خود آورده اند چنانکه نیای بزرگ شما اسکندر مقدونی پس از آن همه لشکر کشی و پیروزی ظاهری نهایتا مغلوب فرهنگ مهرورزانه و خردمندانه ایرانیان شده و با کمال افتخار خود را پسر ایرانی می نامد.
شاید با خودبگویید این طرز فکر احمقانه ای است که انسان آنقدر صلح طلبی از خود نشان دهد که پس از حمله به حریمش به اجبار وارد جنگ شود ، ما به شما می گوییم از ما ایرانیها بعنوان سردمداران تمدن بشری قبول کنید و بشنوید که حیثیت و وجهه و اعتبار و آبرو، سرمایه های بسیار ارزشمندتری از فتح سرزمینها است و بدانید که غلبه واقعی غلبه بر قلوب و وجدانهای انسانهاست و این رمز جاودانگی تمدن ایرانی است . درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد نهال دشمنی بر کن که رنج بیشمار آرد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
دلت خوش بابا...کهنه سرباز...
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
افرین دلاور
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟