شمار کارتهای بانکی در تیرماه به بیش از ۳۴۱ میلیون و سه هزار کارت رسیده که تنها ۱۰۱ میلیون و ۲۵۳ هزار کارت دارای تراکنش بوده که نشان میدهد بیشتر کارتهای صادره (معادل ۲۳۹ میلیون و ۷۵۰ هزار کارت) فاقد تراکنش و بدون استفاده ماندهاند.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، کارتهای بانکی دارای تراکنش در شبکه الکترونیکی پرداخت کارت کشور (شاپرک) به لحاظ کاربری در سه دسته کارت برداشت (بدهی)، کارت اعتباری و کارت پیش پرداخته یا بینام (کارت هدیه و بن کارت) طبقه بندی میشوند که بررسیها نشان دهنده افزایش صدور کارتهای برداشت و اعتباری و کاهش صدور کارتهای هدیه و بن کارت است.
بر اساس تازهترین آمار بانک مرکزی، شمار کارتهای بانکی در تیرماه به بیش از ۳۴۱ میلیون کارت رسید که حدود ۹۲ میلیون و ۷۶۰ هزار عدد کارت متعلق به تهران و ۲۴۸ میلیون و ۲۴۳ هزار عدد کارت متعلق به استانها بوده است.
تیر ماه ۱۳۹۸ تعداد کارتهای بانکی تراکنشدار در سامانه پرداخت کشور ۱۰۱ میلیون و ۲۵۳ هزار و ۱۷۵ عددکارت بود که رشد ۱.۳ درصدی را در مقایسه با خرداد امسال نشان میدهد.
خرداد امسال تعداد ۹۹ میلیون و ۹۵۱ هزار و ۴۴۵ عدد انواع کارت بانکی وجود داشته است.
بررسی میان انواع کارتهای صادره، بیشترین تعداد با ۹۶ میلیون و ۸۲۹ هزار و ۴۲۵ عدد کارت و سهم تعدادی ۹۵.۶ درصدی متعلق به کارت برداشت و کمترین تعداد آن با ۱۱۶ هزار و ۴۵۰ عدد و سهم ۰.۱۲ درصدی متعلق به کارت اعتباری بوده است.
شمار کارتهای هدیه و بن کارت نیز چهار میلیون و ۳۰۷ هزار و ۳۰۰ عدد کارت معادل ۴.۲۵ درصد است.
مقایسه آمار کارتهای تراکنشدار تیرماه در مقایسه با خرداد ماه نشان میدهد که شمار کارتهای برداشت ۱.۶۳ درصد رشد داشته است.
تعداد کارتهای اعتباری نیز ۴۲.۲ درصد رشد یافته، اما شمار کارتهای هدیه و بن کارت حدود ۶.۱ درصد کاهش داشته است.
رتبه بندی بانکها در صدور کارتهای پرداخت
بررسی آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی و شبکه الکترونیکی پرداخت کارت کشور نشان میدهد که ۱۰۱ میلیون و ۲۵۳ هزار و ۱۷۵ عدد کارتهای تراکنش دار در تیرماه توسط ۳۶ بانک کشور صادر شدهاند که بیشترین سهم آن به سه بانک دولتی و نیمه دولتی ملی (با ۲۲.۲ درصد)، ملت (۱۱.۳ درصد) و صادرات (۱۱.۳ درصد) تعلق داشت.
بانک های کشاورزی (۷.۴ درصد)، سپه (۶.۸ درصد)، رفاه (۶.۶ درصد)، تجارت (۶.۴ درصد) و مسکن (۳.۱ درصد) در جایگاه های بعدی قرار گرفتهاند.
سهم اندک کارتهای اعتباری در شبکه بانکی کشور
بررسی ها نشان می دهد در تیرماه بیشترین «کارت برداشت» تراکنشدار به ترتیب متعلق به بانک های ملی ایران، صادرات و ملت بود.
بیشترین «کارت هدیه و بن کارت» تراکنشدار نیز متعلق به بانکهای ملی ایران، پارسیان و ملت و بیشترین «کارت اعتباری» تراکنشدار متعلق به بانکهای ملت، صادرات و سپه بوده است.
بر اساس آمار، بیشترین سهم از تعداد کارت تراکنشدار در همه بانکها به ترتیب به «کارت برداشت»، «کارت هدیه و بن کارت» و «کارت اعتباری» تعلق داشته، حتی در برخی بانکها سهم کارت اعتباری، صفر بوده است.
قعرنشینان پرداخت الکترونیکی در کشور
آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی و شبکه الکترونیکی پرداخت کارت کشور حاکی از این است که بیشترین گردش مالی تیر ۱۳۹۸ در بانکهای ملت، ملی و صادرات بوده است.
کمترین گردش مالی شبکه پرداخت کشور (شاپرک) نیز به «بانک مشترک ایران- ونزوئلا» تعلق داشت.
بانک توسعه صادرات ایران، موسسه اعتباری توسعه، بانک صنعت و معدن و خاورمیانه نیز در قعر جدول دارندگان گردش مالی در شبکه پرداخت قرار دارند.