واکنش پاریس به گام‌ سوم کاهش تعهدات برجامی ایران

کد خبر: ۹۲۱۸۲۹
|
۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۹ 03 September 2019
|
7360 بازدید
یک مقام فرانسوی به گام‌های احتمالی ایران برای کاستن از تعهدات خود ذیل برجام واکنش نشان داد.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، یک مقام دیپلماتیک فرانسوی به گام‌های احتمالی ایران در کاهش تعهدات برجامی واکنش نشان داد.

یک مقام دیپلماتیک فرانسوی اقدام احتمالی ایران در کاستن از تعهدات برجامی ایران را «نقض برجام» توصیف کرده و مدعی شده که این اقدام موجب ارسال «پیام اشتباه» خواهد شد.

رویترز به نقل از این این مقام فرانسوی نوشته است: «نقض جدید برجام توسط ایران پیام نادرستی ارسال خواهد کرد، اما نیاز به یافتن راه حل در بحران واشنگتن و تهران کماکان ضروری باقی خواهد می‌ماند.»

به نوشته رویترز، این مقام فرانسوی درباره قصد ایران برای کاستن از تعهدات خود در برجام گفت: «این اقدام، مطمئناً پیام نادرستی ارسال خواهد کرد.»

وی اضافه کرد: «قوت رویکرد ما این است که به یک نیاز برای کاستن از تنش‌ها و تقبل تعهدات جدید پاسخ می‌دهد.»

فرصت ۶۰ روزه ایران به طرف‌های حاضر در برجام برای عمل به تعهدات خودشان ذیل توافق هسته‌ای برجام ۱۵ شهریورماه به پایان می‌رسد.

شورای عالی امنیت ملی ایران، ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال جاری از قصد تهران برای کاستن از برخی تعهدات برجامی به دلیل خروج یکجانبه آمریکا از این توافق هسته‌ای و ناتوانی یا بی‌میلی کشور‌های اروپایی برای عمل به وعده‌های خود جهش جبران خروج واشنگتن، خبر داد.

شورای عالی امنیت ملی ایران در آن بیانیه اعلام کرد در گام نخست خود را متعهد به رعایت محدودیت‌های مربوط به نگهدازی ذخایر اورانیوم غنی‌شده و ذخایر آب سنگین نمی‌داند. ایران در همان تاریخ به کشور‌های باقی‌مانده در برجام ۶۰ روز فرصت داد تا به تعهدات خود در حوزه‌های بانکی و نفتی عمل کنند.

ایران در دومین گام ۱۶ تیرماه اعلام کرد که به سقف غنی‌سازی ۳.۴۷ درصدی مشخص‌شده در برجام پایبند نخواهد بود. یک روز بعد بهروز کمالوندی در گفتگو با فارس خبر داد که سقف غنی‌سازی اورانیوم ایران به سقف ۴.۵ درصد رسیده است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز این موضوع را تأیید کرد.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید اقدام برای کاستن از تعهدات برجامی با استناد به بند‌های این توافق صورت گرفته و به معنای خروج از این توافق نیست.

کشور‌های طرف برجام در بند ۲۶ متعهد شده‌اند «از بازگرداندن یا تحمیل مجدد تحریم‌هایی که اجرای آن‌ها را وفق این برجام لغو کرده است» خودداری نمایند. در این بند همچنین آمده است: «ایالات متحده، با حسن نیت، نهایت تلاش خود را برای دوام این برجام و پیشگیری از ایجاد تداخل در تحقق متمتع شدن ایران از لغو تحریم‌های مشخص شده در پیوست دو به عمل خواهد آورد.»

در بند ۳۷ هم آمده است: «ایران بیان داشته است که چنانچه تحریم‌ها جزئا یا کلا مجددا اعمال شوند، ایران این امر را به منزله زمینه‌ای برای توقف کلی یا جزئی تعهدات خود وفق این برجام قلمداد خواهد نمود.»

جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرف‌های توافق هسته‌ای به ویژه کشور‌های اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را می‌دادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای عمل کنند.

کشور‌های اروپایی بعد از خروج آمریکا مدعی شدند با به کارگیری برخی سیاست‌ها تلاش خواهند کرد اثرات خروج آمریکا از توافق را جبران و کانال تجارت با ایران را حفظ کنند. اقدامات «نمادینی» که کشور‌های اروپایی تا کنون انجام داده‌اند کمکی به تحقق این وعده‌ها نکرده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟