شکست آمریکا در به صفر رساندن صادرات نفت ایران

کد خبر: ۹۲۲۹۶۸
|
۲۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۰ 12 September 2019
|
10535 بازدید
|
۹
ناوگان نفتکش‌های ایران علی‌رغم تحریم‌های آمریکا همچنان در حال فروش نفت در اقصی نقاط جهان هستند و آن‌ها با خاموش کردن سیگنال‌های مکان‌یابی عملا به معمای جدید در بازار جهانی بدل شده‌اند.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس به نقل از فایننشیال پست، از زمان تحریم صنعت نفت ایران توسط آمریکا نفتکش‌های ایران با خاموش کردن تجهیزات مکان‌یابی خود اقدام به فروش نفت در اقصی نقاط جهان کرده‌اند.

درواقع هیچ شکی نیست که نفتکش‌های ایرانی علی‌رغم تحریم‌های آمریکا در حال فروش نفت هستند، اما سوال این است که آن‌ها چه میزان نفت را به بازا عرضه می‌کنند؟

در حال حاضر همه توجهات معطوف به نفتکش آدریان دریاست، اما ذهن کارشناسان درگیر رهگیری دیگر نفتکش‌های ایران است.

شرکت‌ها، موسسات و سازمان‌های رهگیری خطوط کشتیرانی تلاش کرده‌اند با توجه به خاموش شدن تجهیزات ناوبری و مکان‌یابی نفتکش‌های ایرانی روش‌های جدیدی را برای شناسایی آن‌ها پیدا کنند.

دوین گوگیان، مدیر اطلاعات نفتی موسسه جن‌اسکیپ در شهر دنور ایالت کلرادو آمریکا می‌گوید؛ ایران به یک معما تبدیل شده است.

وی معتقد است: ایران در حال انجام یک عملیات موفق در رساندن نفت خود به دست مشتریان و یا انبار‌های ذخیره نفت است و در این زمینه فراتر از انتظارات عمل کرده است.

پس از خارج کردن آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، در تلاش برای تحمیل یک توافق جدید به سمت محدود کردن فعالیت‌ها و فروش نفت ایران روی آورده است.

این مسئله نه‌تن‌ها به بروز تنش در منطقه منجر شده، بلکه کارگزاران نفتی را در هاله‌ای از ابهام نسبت به اطلاعاتی قرار داده است که می‌توانند بر قیمت جهانی نفت تاثیرگذار باشد.

در حالی که وزارت امور خارجه آمریکا مدعی است صادرات نفت ایران به صفر رسیده، اما وزارت نفت ایران تاکید کرده که کشورمان شبانه‌روز در تلاش است تا به صادرات نفت ادامه دهد و در این مسیر گزینه‌های پنهانی در اختیار دارد.

اگر حتی فقط یک نکته باشد که تمام شرکت‌ها در باره آن اتفاق نظر داشته باشند، آن نکته این است که آمریکا هنوز نتوانسته به هدف خود برای صفر کردن صادرات نفت ایران دست یابد.

با توجه به راه‌های گوناگونی که ایران برای تداوم صادرات نفت خود در پیش گرفته است، کارشناسان ارزیابی‌های متفاوتی را در مورد میزان واقعی صادرات نفت ایران در شرایط کنونی ارائه می‌دهند که از چند صد هزار بشکه تا بیش از یک میلیون بشکه در روز متفاوت است.

دنیل گربر، یکی از مدیران موسسه رهگیری خطوط نفتکش‌ها با نام پترولجستیکز، می‌گوید: در حال حاضر ایران نسبت به صادرات نفت خود در شرایط کنونی پنهان‌کارتر از هر زمان دیگری در ۴۰ سال گذشته است.

وی ادامه داد: وجود اختلاف زیاد در تخمین میزان واقعی صادرات نفت ایران در بازار جهانی باعث شده که درواقع رقم‌های متفاوت و با فاصله زیادی از سوی کارشناسان اعلام شود.

گربر معتقد است‌: در حال حاضر صادرات نفت ایران به یک سوم صادرات نفت این کشور در دور قبلی تحریم‌ها رسیده است.

وی معتقد است: البته کارشناسان با در نظر گرفتن میزان نفت بارگیری شده در نفتکش‌های ایران و یا نفت ذخیره‌شده در انبار‌های نفتی ارقام بیشتری از صادرات واقعی نفت این کشور ارائه می‌دهد.

موسسه کپلر یکی دیگر از شرکت‌هایی است که صادرات نفت ایران را رصد می‌کند. این موسسه برای به دست آوردن میزان واقعی صادرات به سمت استفاده از عکس‌های ماهواره‌ای، اطلاعات گمرکی و حتی گزارش از بنادر مختلف روی آورده است.

این موسسه می‌گوید که ایران توانسته بخشی از صادرات خود به چین، ترکیه و سوریه را حفظ کند. به طور مثال نفتکش آدریان دریا که در حال حاضر توجه جهانی را به خود جلب کرده است، توسط تصاویر ماهواره‌ای رصد شده و هم اکنون نزدیک بندر ترتوس سوریه دیده شده است.

سماح احمد، کارشناس موسسه کپلر می‌گوید: ایران برای مخفی ماندن میزان واقعی صادرات نفت خود از تکنیک‌های مختلفی ازجمله فروش نفتکش به نفتکش در وسط دریا و خارج از رادار استفاه می‌کند.

این موسسه در ارزیابی خود میزان صادرات نفت ایران را ۴۰۰ هزار بشکه در روز تخمین زده است.

همایون فرخی، یکی دیگر از کارشناسان کپلر می‌گوید: آمریکا هرگز نتوانسته است به هدف خود برای صفر کردن صادرات نفت ایران دست یابد.

سارا بخشوری، مدیر موسسه مشاوره‌ای SVB انرژی اینترنشنال در واشنگتن می‌گوید: بخشی از صادرات نفت ایران به چین برای بازپرداخت بدهی به این کشور است و بخش دیگری از آن نیز در انبار‌های چین در گمرک این کشور و بدون عبور از مبادی گمرکی ذخیره می‌شود.

با این حال، اما گوگیان صادرات نفت ایران را بسیار بیشتر از این حدس و گمان‌ها برآورد کرده است.

این کارشناس آمریکایی به جای استفاده از عکس‌های ماهواره‌ای نفتکش‌های ایران به سمت بهره بردن از تصاویر ماهواره‌ای میادین و چاه‌های نفتی ایران روی آورده و در تلاش است تا با استفاده از این عکس‌ها و ارزیابی میزان فعالیت در این حوزه‌ها؛ به طور مثال از طریق تصویر دود فلر در تاسیسات نفتی میزان واقعی فعالیت و تولید نفت ایران را به دست بیاورد.

گوگیان می‌گوید: ایران با سرعت تمام در حال اجرای فعالیت‌های حفاری در میادین نفتی خود در غرب کارون است.

موسسه اطلاعات نفتی جن‌اسکیپ، می‌گوید: تولید نفت و میعانات گازی ایران نسبت به ابتدای سال ۲۰۱۸ تنها ۱۵ درصد کاهش یافته است و در حال حاضر تولید این محصولات ۳.۹ میلیون بشکه در روز در ایران است.

این موسسه صادرات نفت ایران را ۵۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه در روز تخمین زده است.

جن‌اسکیپ می‌گوید: بقیه تولید نفت و میعانات گازی ایران لزوما وارد بازار‌های جهانی نشده و احتمالا در انبار‌های ذخیره‌سازی ساحلی و فراساحلی این کشور ذخیره می‌شوند.

گوگیان تأکید کرد: در حال حاضر انبار‌های نفتی ایران که تا پیش از این مورد استفاده قرار نمی‌گرفت هم شاهد ذخیره‌سازی نفت هستند که پیش بینی می‌شود با پر شدن تمام این انبار‌های نفتی، ایران تولید نفت و میعانات گازی خود را کاهش دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس، از جمله مهمترین راه‌کار‌های ایران برای مخفی نگهداشتن صادرات و مشتریان نفت خود خاموش کردن سیستم‌های مکانیابی نفتکش‌هاست.

در حالی که شرکت‌ها مدعی هستند که در حال رصد نفتکش‌ها ایران از طریق تصاویر ماهواره‌ای هستند، اما نباید از یاد برد که برای رسیدن به این هدف آن‌ها باید روزانه چیزی حدود ۵۰ میلیون تصویر را آنالیز کنند.

از طرف دیگر باید گفت که ایران یکی از بزرگ‌ترین ناوگان‌های نفتکش در جهان را در اختیار دارد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Canada
|
۰۲:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱
سلام
با اين كار مخالف نيستم ولي خاموش كردن تجهيزات مكان يابي و رادار هم برا ديگران ميتونه خطر آفرين باشه و هم برا خودمون.
اميدوارم يه روش جايگزين داشته باشن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱
بالاخره که چی اون زمانی که مثلا فروش نفت حساب کتابی داشت تأثیر ی به حال مردم نداشت حالا که هیچ
ناشناس
|
United States of America
|
۰۲:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱
صد هزار با صفر تقریبا مساوی،تازه پولشم که در سیستم بانکی برای انتقال ممنوع هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱
در اقتصاد، رساندن یا کاهش به زیر ده درصد تولید یا فروش، همان صفر است و آن نهاد درگیر، عملا از بین رفته است. کودکانه است که بگوییم به خود صفر نرسیده است. بنابراین وعده آمریکا کاملا محقق شده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱
بله امریکا شکست خورد و جمهوری اسلامی با اقتدار به 50 درصد تخفیف نفت خودش رو قاچاق میکنه !:))
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱
حالا چون صفر نشده خوشحالی داره؟ یاد جوکی افتادم که دزده رفته بود خونه یه نفر یه دایره قرمز میکشه و بهش میگه تا من وسایل را جمع میکنم اگه از توی این دایره بیایی بیرون میکشمت. بعد که دزد همه وسایل را میبره مردم به اون شخص میگن چرا اجازه دادی همه وسایل را دزد ببره و کاری نکردی؟ اون شخص هم میگه چند بار پا ما از توی دایره قرمز گذاشتم بیرون و دزده نفهمید!!! حالا شده حکایت ما و فروش نفت!
ناشناس
|
Australia
|
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱
حدود 700 هزار بشکه صادرات نسبت به قبل از تحریم ها کم شده. به راحتی نفت به نام کشورهای دیگر صادر میشود.
ناشناس
|
Sweden
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱
دقیقا همینطوره الان ارزش پول آمریکا به پایین ترین حد خودش در ۴۰ سال اخیر رسیده و قیمت کالاها و مواد غذایی در آمریکا سرسام آور شده مردم امریکا الان دیگه توانایی خرید گوشت قرمز و برنج رو ندارند قیمت مسکن و اجاره خانه که بماند بله ما پیروز شدیم !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱
بارک الله
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟