فرار مالیاتی بسیار کلان پزشکان؛ واقعیت یا دروغ؟!

کد خبر: ۹۲۵۲۵۲
|
۳۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۶ 22 September 2019
|
6994 بازدید
|
با مقاومت شدید پزشکان در نصب کارتخوان در مطب ها، سال گذشته اتفاقی در مجلس شورای اسلامی کلید خورد که حالا در آستانه اجرایی شدن است؛ رویدادی که برخی آن را مقابله با فرار کلان مالیاتی این قشر می‌خوانند.


به گزارش «آزادی»، با پایان یافتن مهلت ثبت نام اقشار مشمول پرداخت مالیات مستقیم به سامانه صندوق فروش و آغاز به کار این سامانه از ابتدای پاییز امسال، بار دیگر ماجرای فرار مالیاتی بزرگ پزشکان به بحثی داغ تبدیل شده است. اینکه پزشکان موظف به پرداخت ۷۰۰ میلیارد تومان مالیات هستند، اما تنها کسر کوچکی از این مبلغ را می‌پردازند.


ادعایی که البته مورد پذیرش این قشر نیست تا جایی که سازمان نظام پزشکی کشورمان تاکید دارد مبنای این اعداد و ارقام گزارشی بوده که به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی منتشر شده، اما این مرکز آن را تکذیب کرده است. گزارشی که نظام پزشکی تاکید دارد مجلس به غلط آن را مبنای طراحی قانون قرار داده است.


اما واقعیت چیست؟ سوالی که بهتر است برای پاسخ دادن به آن، مقدمات شکل گیری سامانه صندوق فروش را مرور کنیم. همان سامانه‌ای که مبنای شکل گیری آن، بندی است که در کمیسیون تلفیق مجلس به یکی از تبصره‌های لایحه بودجه سال ۹۸ پیوست گردید تا پزشکان و برخی دیگر از فعالان حوزه درمان ملزم به نصب کارتخوان‌های متصل به سازمان مالیاتی در دفاتر و مطب هایشان شوند.
 

مذاکرات صورت گرفته در این کمیسیون، حکایت از آن دارد که گروه پزشکی مشتمل بر ۵۰ هزار ماما، ۲۵ هزار گروه‌های پروانه دار، ۱۵۰۰ دکترای علوم آزمایشگاهی، ۲۰ هزار دکترای داروساز، ۲ هزار دندانپزشک متخصص، ۳۵ هزار دندانپزشک عمومی، ۳۶ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص و ۸۰ هزار پزشک عمومی است.


همچنین این مذاکرات نشان می‌دهد که مبنای استناد کمیسیون تلفیق، گزارش سازمان مالیاتی است که بر اساس آن، مالیات این اقشار ۷۰۰ میلیارد تومان تخمین زده شده است، در حالی که از این میزان تنها ۱۵۰ میلیارد تومان پرداخت شده و گروه پزشکی ۵۵۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی داشته اند. گزارشی که به تاکید برخی نمایندگان، صحت آن به سادگی قابل اثبات است.


این را امیرآبادی، عضو هیات رئیسه مجلس و عضو کمیسیون تلفیق در یک برنامه تلویزیونی مطرح کرد و این گونه شرحش داد: بر اساس گزارشی که رئیس امور مالیاتی تهران [در سال ۹۷]ارائه داد، از میان ۲۰ هزار پرونده مالیاتی پزشکان در تهران، تنها ۱۱ هزار پزشک در سال ۹۶ اظهارنامه ارائه کرد‌ه‌اند و مابقی فرار مالیاتی داشته‌اند.


ماجرا زمانی جالب‌تر می‌شود که بدانیم بر اساس اظهارنامه‌های ارائه شده در تهران در سال ۹۶، میانگین مالیات پزشکان در تهران در آن سال، ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است. عددی که اگر مالیات وضع شده برای پزشکان را دست کم ۲۰ درصد در نظر بگیریم، به درآمد ماهیانه کمتر از ۲.۵ میلیون تومان برای پزشکان خواهیم رسید که باور پذیر به نظر نمی‌رسد.


این در حالی است که با جمع زدن شمار پزشکان عمومی، متخصص، فوق تخصص، دندانپزشکان و داروسازان (و صرف نظر از ماما‌ها و دکترای علوم آزمایشگاهی و دیگر فعالان این عرصه) به عددی بیش از ۱۷۰ هزار نفر خواهیم رسید که اگر قرار باشد هرکدام از این افراد سالانه همان ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان مالیات را بپردازند، مالیات این اقشار هزار میلیارد تومان در سال خواهد بود.


بدین ترتیب به نظر می‌رسد که تخمین مالیات ۷۰۰ میلیاردی این اقشار، برخلاف ادعای امثال سازمان نظام پزشکی کشورمان، چندان دور از واقعیت نیست. نکته‌ای قابل توجه که البته بر پیش فرض‌هایی تامل برانگیز مانند درآمد خالص ماهیانه زیر ۲.۵ میلیون تومان پزشکان در سال ۹۶ استوار شده که محل تردید‌های بسیاری است.


از جمله این تردیدها، سخنان دکتر جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشورمان در بحبوحه تصویب الزام پزشکان به نصب کارتخوان در فصل بررسی لایحه بودجه سال ۹۸ در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی بود که تاکید داشت درآمد پزشکان عمومی چیزی حدود ۸ تا ۹ میلیون تومان در ماه است.


اظهارنظری که نه تنها محاسبات فوق را درهم می‌ریزد، که به باور برخی، نشان از ابهامات جدی دیگری از جمله شفاف و واقعی نبودن اظهارنامه‌های مالیاتی ارائه شده توسط بسیاری از پزشکان دارد. ابهامی که می‌توان آن را بسط داد و پای پرونده زیرمیزی را هم به ماجرا باز کرد که در آن صورت، میزان فرار مالیاتی این اقشار به مراتب افزایش خواهد یافت.


اکنون کافی است به این مهم دقت کنیم که اظهارنامه پزشکان تنها برای درآمد ایشان از مطب هایشان است نه کارانه‌هایی که دریافت می‌کنند و بخش عمده درآمد ایشان است. کارانه‌هایی که از آن‌ها مالیاتی دریافت نمی‌گردد و اگر سازوکاری برای دریافت مالیات از آن مشخص گردد و در دستور کار قرار گیرد، میزان مالیاتی که این اقشار موظف به پرداخت آن هستند، به مراتب افزایش خواهد یافت.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۴
انتشار یافته: ۳۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
همه پزشکان درآمد یکسان ندارند .آن هشتاد هراز نفر پزشک عمومی درآمدی در حد متوسط سه ملیون در ماه دارند .آنهایی هم که در سیستم دولتی هستند مثل سایر کارمندان بعد از کسر مالیات آن هم پلکانی تا چند ده در صد مالیات گرفته می شود .می ماند یخش خصوصی که آن هم طبق تعرفه کسر می شود .از بقیه آزمایشگاه و رادیولوژی و .... هم اداره دارایی بگیرد.
یادمان باشد فاصله غنی و فقیر در جامع پزشکی بسیار زیاد است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
پدر جان تا کی آدرس غلط درآمد اصلی پزشکان از بیمارستان و کارانه و بیمه ها دریافت میشه و نه ویزیت دریافتی در مطب که با اظهارنامه اعلام میکنند باقی درامد توسط بیمارستان و بیمه بعد از کسر مالیات با بازه زمانی طولانی مدت پرداخت میشه و اساسا قابل کتمان نیست و شناسایی ان ساده تر از آن است که نیاز به این جنجال ساختگی داشته باشد والا هیچ پزشکی در زیرزمین غیرقانونی جراحی نمیکند یا سر چهار راه نسخه نمیپیچد....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
پسرجان! پس چرا از شفافیت می ترسید؟
زینال بندری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
کارانه پزشک شامل ۵۰ درصد از درامدی است که برای دولت کسب کرده است شما فرض کنید دکتر زینال در یک ماه ۱۰۰ میلیون تومان برای دولت کسب درامد کرده است ۵۰ میلیون آن را دولت بر می دارد و از ۵۰ میلیون باقی مانده ابتدا بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون مجددا به عنوان مالیات به حساب دارایی واریز می گردد و حدود ۳۰ میلیون به پزشک تعلق می گیرد حالا حضرت عباسی خودتان قضاوت کنید کدام صنف در کشور ۷۰ درصد درامدش به دولت تعلق می گیرد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
شما هم حضرت عباسی بفرمایید در کدام کشور دنیا متوسط دریافتی پزشک متخصص ۷۰ تا ۱۰۰ برابر کارگر تمام وقت آن است؟
بی نام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
اگر درآمد کارگر کم هست باید زیادش کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
چرا فرافکنی میکنید؟ شما به جای آن 20 میلیون سهم دارایی خواهشا همان ده درصد مثل کارمند و کارگر پرداخت کنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
فرار مالیاتی در هر قشری از جامعه وجود دارد من از رسانه ها خواهش می کنم جنبه برخورد مودبانه با این قشر خدوم را در مقالات خود رعایت کنند البته بنده پزشک نیستم ولی ارزش کارهای پزشکان را نباید فراموش کنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
تابناک خیلی ممنون که با وجود فشار مافیای پزشکی این موضوع را جدی پیگیری می کنی.

لطفا بحث کم نگه داشتن ظرفیت تخصص پزشکی را هم پیگیری کنید. فقط کافی است نمودار ظرفیت پزشکی را با بقیه رشته ها بخصوص در این ۱۰ سال اخیر مقایسه کنید تا مردم بدانند مافیای چه بلایی بر سر جامعه آورده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
یه حساب سرانگشتی نشان میده که فرار مالیاتی بالای 10 هزار میلیارد تومنه نه 700 میلیارد تومن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
سلام
گزارش غیر دقیق
شما یا آگاهی کافی ندارید یا نمی خواهید بفمید
از کارانه پزشکان مالیات کم میشود
براورد درامد پزشکاه ساده است و احتیاج به جنجال نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
مملکت بخور بخوره .بزارید این قشر هم راحت باشند.کارمند و کارگر و مستضعف که هنوز صد در صد نمردند.مالیات این قشر و هر قشر دیگری که نمی خوان مالیات بدهند؛ برن از اونا بگیرند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
تجار و دلالان محترم همه. مالیات خود را میپردازند ؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
با چنین مقالات ضد پزشک ، فقط مردم ضرر خواهند کرد و دیوار بی اعتمادی عمیق بین پزشکان و جامعه ایجاد خواهد شد. اگر واقعا" بنا بود از فرارهای مالیاتی در جامعه جلوگیری شود و مالیات به یک فرهنگ تبدیل شود باید در همین گام اول ، تمامی اقشار و صنوف لحاظ میشدند نه فقط یک گروه خاص و پزشکان .....
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟