به گزارش «تابناک»؛ آن گونه که در فضای مجازی نقل میشود، «فروردین ماه امسال اکیپی راهی روستای «چنار محمودی» از توابع لردگان میشوند و با ارائه کارت شناسایی، به بهانه تست قند خون رایگان، از تمام اهالی روستا نمونه خون میگیرند. چند ماه پس از آن برخی از اهالی روستا با آزمایش دادن، متوجه میشوند که به ویروس ایدز مبتلا شده اند و... .»
در ادامه این روایت هم تأکید شده که با ورود وزارت بهداشت به ماجرا و آزمایش اهالی این منطقه، مشخص میشود که ۲۰۵ نفر به ویروس ایدز مبتلا شده اند. البته برخی روایات دیگر هم در این خصوص منتشر شده که متفاوت است و حکایت از ابتلای شماری از کودکان روستای یاد شده به ایدز دارد یا شمار مبتلایان را تا ۲۷۰ نفر ذکر کرده است.
با پخش این روایات، موجی از نگرانی اهالی این روستا را در بر میگیرد و مجابشان میکند تا روانه لردگان شده و مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کرده و از مسئولان طلب استمداد نمایند؛ تجمعی که فیلمهای منتشره از آن به وضوح شدت نگرانی مردم را به تصویر میکشد و به باورپذیری ماجرا کمک شایانی میکند.
این را میشود از انتشار خبر اپیدمی ابتلا به ویروسی ناشناخته در این روستا در یک خبرگزاری دریافت که در بخشی از آن تأکید شده: «سید راشد جزایری، رئیس مرکز بهداشت و درمان استان چهارمحال و بختیاری] در گفتوگویی کوتاه با [این خبرگزاری]گفت: موضوع در دست بررسی است.» و ادامه داده که این مقام مسئول، حاضر به ارائه توضیحات بیشتر در این باره نشد!
بدین ترتیب، ماجرا به خبری تبدیل میشود که یک خبرگزاری نیز بر صحت آن صحه گذارده است. خبری که ابتدا تأکید داشت شمار مبتلایان بسیار بوده و بعد تصحیح کرد که چند ده تن به ویروس ناشناخته مبتلا شده اند و پس از مدتی تأکید کرد که آن ویروس ناشناخته ویروس ایدز بوده و شمار مبتلایانش، ۲۲ تن است.
این در حالی است که با یک جست و جوی ساده در موتورهای جست و جوی اینترنتی مانند گوگل، میتوان دریافت که ابتلای اهالی یک روستا یا شهر به ویروس ایدز با تست قند خون و توسط افراد ناشناس، شایعهای به شدت تکراری است که در مقاطعی تأکید شده کار دشمنان کشورمان نظیر داعش بوده و قربانیان بسیاری بر جای گذاشته است؛ شایعهای که ظاهرا هنوز نمرده است!
آنچه موجب میشود التهابات لردگان تحت تأثیر چنین شایعهای به نظر برسد، پیگیری از معترضان است. اینکه هیچ یک از تجمع کنندگان سندی مبنی بر تأیید ابتلای فردی به ایدز در دست ندارند و وقتی از یکی از ایشان واقعیت را جویا میشویم، میگویند چند نفر از اهالی روستایشان به هپاتیت مبتلا شده اند و حالا گفته میشود که افراد ناشناس آنها و دیگران را به این بیماری و ایدز مبتلا کرده اند.
البته این ادعاها بر پایه مسائلی مطرح میشود که تأمل برانگیز هستند، اما ظاهرا فضای ملتهب مانع از آن شده که مورد تأمل قرار گیرند. از جمله این که برخی اهالی روستا معتقدند در کمپین فشار خون حضور یافته اند و دلیل ابتلایشان به بیماری همین بوده است، غافل از آنکه در پروسه تست فشار خون از کسی خون گرفته نمیشود که بحث انتقال بیماری در میان باشد.
تست دیابت (قند خون) در خانه بهداشت روستا، یکی دیگر از ظنهایی است که در میان برخی به وجود آمده و ظاهرا موجب خشم برخی اهالی روستا شده و تخریب شیشههای خانه بهداشت را در پی داشته است، حال آنکه ابتلا به ایدز در نتیجه تست قند خون از اساس مردود است، چون عمر ویروس ایدز در خارج از بدن بسیار کوتاه است و شیوه تست قند خون هم شیوهای نیست که انتقال آن را موجب شود.
مسائلی که مورد تأیید پروین افسر کازرونی، رئیس اداره ایدز و بیماریهای آمیزشی وزارت بهداشت هم قرار گرفته است: «این که کسی به خاطر تست دیابت به ویروس اچآیوی مبتلا شود، حرف نسنجیدهای است و افرادی که در ارتباط با اچآیوی اطلاعات علمی دارند، میدانند که چنین چیزی اتفاق نمیافتد. اینکه برای دیابت نمونه خون بگیرند، کسی را دچار ویروس اچآی وی نمیکند.»
اما آیا همه چیز از بیخ و بن کذب است و آنچه لردگان را به التهاب کشانده، به هیچ عنوان واقعیت ندارد؟ آن گونه که سیدمرتضی خاتمی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به ایلنا گفته، تعداد انگشت شماری از اهالی روستای چنارمحمودی شهرستان لردگان به ویروس HIV مبتلا هستند، هرچند خاتمی نیز تأکید دارد خبر ابتلا به ویروس به دلیل تست دیابت درست به نظر نمیرسد و لازم است کم و کیف بیشتر این خبر را مقامات بهداشتی کشور و دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری به اطلاع مردم برسانند.