به گزارش «تابناک»، از جمله نتایج اشغال افغانستان در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط آمریکا و متحدانش، تخریب باقی مانده زیرساختهای این کشور و حاکم شدن بی ثباتی وسیع در این سرزمین بود؛ شرایطی که موجب شد اقتصاد این کشور به کشاورزی گره بخورد و خشخاش، سودآورترین کشت این کشور شود.
کشت و زرعی که ظاهرا مهاجمان و زیردستانشان میل زیادی به گسترشش داشتند، چون میتوانستند در سودش شریک شده و در بازار توزیع محصول آن نیز نقش ایفا کنند. عاملی که موجب شد، تولید مواد مخدر در افغانستان تصاعدی یافته و مارک کولون، رئیس دفتر جرایم و مواد مخدر سازمان ملل در افغانستان در سال ۲۰۱۷ میلادی اذعان کند که ۳۰ درصد درآمد ناخالص این کشور را از آن خود اختصاص کرده است.
ناگفته پیداست که افزایش سطح زیرکشت خشخاش، به افزایش محصولات تولید شده از آن منجر شده و یکی از مقاصد پرسود برای صادرات آن، قاره سبز است؛ مقصدی که برای رسیدن به آن، ایران کوتاهترین راه است؛ هرچند این راه، یکی از سختترین راه هاست، چون سالهاست سدی مستحکم در آن دایر است که اجازه عبور مواد مخدر را نمیدهد.
درباره پلیس کشورمان سخن میگوییم که به بهای گزافی مانع از ترانزیت مواد مخدر از کشورمان میشود و به واقع، سدی مستحکم و استوار است. سد ستبری که به گواه آمار، هر ساله کشف حجم بزرگی از تریاک و مشتقات آن را موجب میشود و عملکردش به قدری درخشان است که پلیس ایران را با اختلاف، قهرمان مبارزه با مواد مخدر جهان کرده است.
در توصیف جانفشانی پلیس کشورمان در مبارزه با مواد مخدر همین بس که این سد در سی سال گذشته ۴۱ هزار عملیات برای مبارزه با مواد مخدر طراحی کرده و به اجرا درآورده که ماحصل آن، کشف ۱۲ هزار تن مواد مخدر بوده است. عملیات بسیار پرشماری که به شهادت سه هزار و ۸۱۴ تن از سربازان جان برکف وطن منجر شده و ۱۲ هزار جانباز و مجروح بر جای گذاشته است.
این چکیده روندی مداوم و طولانی است که بر اساس آمارها، به کشف و ضبط سالانه ۸۰۰ تن مواد مخدر در کشورمان منجر میشود که به گفته سردار مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشورمان، مقصد عمده آنها اروپاست و کشورمان مسیر ترانزیتی در نظر گرفته شده برای جابجایی آن است؛ رویدادی که نشان میدهد در صورت باز شدن دریچههای این سد ستبر، چه بر سر اروپا خواهد آمد.
این در حالی است که سردار مومنی تأکید دارد: «طبق پژوهشهای صورت گرفته، بیش از ۱۱ درصد تولید ناخالص ملی کشورمان صرف هزینههای مستقیم و غیرمستقیم مبارزه با مواد مخدر میشود» و بارها یادآوری کرده که تحریمهای ظالمانه اعمال شده علیه کشورمان، آثاری منفی متوجه روند مبارزه با مواد مخدر در کشورمان کرده است.
اتفاقی از جنس بستن دست پلیس کشورمان در این مبارزه دائمی و پر هزینه که موجب شده پلیس کشورمان قهرمانی «تنها» در این حوزه باشد. قهرمانی جهانی که جهانیان قدرش را نمیدانند و حاضر نیستند به یاری اش شتافته و دست کم بکوشند در حوزه تجهیزات و هزینه، در کنارش باشند، شاید از این بابت که خیالشان راحت است که سد یاد شده مستحکمتر از ساز و کارهایی است که خودشان تدارک میبینند!