کاهش قیمت ارز و آرامش حاکم بر این بازار موجب شده دیگر سرمایهگذاری و خرید و فروش ارز سودآور نباشد و دارندگان ارزهای خانگی به فکر عرضه آن در بازار باشند.
به گزارش ایبِنا، بازار ارز را می توان در سال گذشته یکی از مهم ترین بازارهای کشور و در صدر اخبار معرفی کرد، بازارای که تجربیات کمسابقه ای را از اواخر سال ۹۶ تا اواسط ۹۷ تجربه کرد. افزایش لحظهای قیمتها، نوسانات پی در پی و سودجویی دلالان همیشه در صحنه. البته این بار مردم عادی هم با افزایش قیمت ها و سود چشمگیر معاملات ارزی در آن زمان، به طمع کسب سود بیشتر به این بازار وارد شدند.
اما با ورود بانک مرکزی و اعمال برخی اقدامات اصلاحی و کنترلی در بازار، دیگر خبری از دلار ۱۷ و ۱۸ هزار تومانی نبود و به مرور نرخ ها در بازار روند کاهشی به خود گرفت تا جایی که این روزها نرخ هر دلار آمریکا در کانال ۱۱ هزار تومان قرار دارد و دیگر از نوسانات و تغییرات لحظهای خبری نیست. با این حال، طبق آمار بیش از ۲۰ میلیارد دلار ارز در خانهها وجود دارد.
رحیم زارع در گفتگو با ایبِنا در این خصوص، گفت: با توجه به سیاست های بانک مرکزی در کاهش و ثبات قیمتها و جلوگیری از سرمایهگذاری ارز در خانهها تا حدود زیادی بازار را کنترل کرده و میزان این ارزها کاهش یافته و براساس پیشهایی که صورت گرفته بیش از ۲۰ میلیارد دلار ارز خانگی دست مردم است که این موضوع به نوعی مشکل آفرینی برای اقتصاد کشور است.
وی با تاکید بر اینکه نگهداری ارز در خانه به نوعی خیانت به کشور و اقتصاد است، افزود: مردم و مسئولان باید با عرضه این ارزها به بازار، در بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت کمک کنند. در حال حاضر با کاهش قیمتها و سیاستهای اجرایی شاهد عرضه ارزهای خانگی به بازار هستیم و مردم دیگر نگاه سرمایه گذاری به بازار ارز ندارند.