تمدید طرح بخشودگی جرایم مالیاتی تا شنبه آینده

کد خبر: ۹۳۲۱۰۷
|
۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۸ 23 October 2019
|
4439 بازدید

رئیس سازمان امور مالیاتی ایران: طرح بخشودگی جرایم مالیاتی در صورت پرداخت اصل مالیات تا شنبه آینده تمدید شد.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، امیدعلی پارسا در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در نظام سنتی مالیاتی، سازمان امور مالیاتی، اطلاعات دقیقی از وضع اقتصادی و اموال مردم ندارد و متکی به شواهد و خوداظهاری اشخاص است، اما در نظام مدرن؛ سازمان‌های مالیاتی به همه اطلاعات مودیان دسترسی دارند.
وی گفت: از ۱۲ سال پیش با طرح جامع مالیاتی در پی مدرن سازی نظام مالیاتی کشور بوده ایم تا به اظهارنامه‌های صادقانه برسیم.

پارسا افزود: در این باره بستر لازم وجود نداشت و طرح جامع مالیاتی در دو گام پیگیری می‌شد که یکی از آن‌ها الکترونیکی کردن خدمات است.
وی گفت: اگرچه ابزار؛ الکترونیکی شده، اما روح و منطق حاکم بر محاسبات، سنتی است.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه زمینه‌های لازم برای ارائه اظهارنامه‌های پیش فرض ایجاد شده است افزود: ۹۵ دستگاه اجرایی از جمله نظام بانکی پای کار آمده اند و ریزداده‌های خود را به نظام مالیاتی ارائه می‌کنند.
پارسا گفت: زمینه برای تهیه اظهارنامه‌های پیش فرض آماده شده است و همه دستگاه‌ها ریزداده‌های خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه می‌کنند.

وی افزود: وظیفه سازمان امور مالیاتی، تأمین درآمد‌های مالیاتی کشور بر اساس اصول عادلانه با کاهش فرار مالیاتی و فساد اداری و در اختیار خزانه قرار دادن آنهاست، اما اینکه سازمان برنامه و بودجه آن را چطور مدیریت می‌کند مربوط به همان سازمان است.

پارسا گفت: مجموع مالیات‌های ماهانه‌ای که دریافت می‌شود کمتر از نصف حقوق و مزایای شاغلان و بازنشستگان و هزینه‌های حداقلی فعلی است.
وی افزود: سازمان برنامه و بودجه با دقت و حساسیت، بودجه دستگاه‌های مختلف را تأمین می‌کند و سازمان امور مالیاتی به جز حکمش که مانند دستگاه‌های دیگر از خزانه پرداخت می‌شود، پرداخت‌های دیگر را از ماده ۲۱۷ قانون مالیات‌های مستقیم تأمین می‌کند.

رئیس امور مالیاتی کشور گفت: ردیف اصلی سازمان امور مالیاتی سایر ندارد و فقط حقوق است، بنابراین ماده ۲۱۷ عملاً هزینه پرداخت مزایای کارکنان وزارت امور اقتصادی و دارایی می‌شود.

پارسا افزود: اختفای فعالیت، کتمان درآمد، ارائه فاکتور صوری و تشکیل شرکت صوری و کارت بازرگانی از راه‌های فرار مالیاتی است که تخلف محسوب می‌شود.
وی گفت: در سازمان امور مالیاتی، خطوط قرمز این سازمان وصول مالیات بر اساس اصول، حمایت از تولید کننده و تولید واقعی، مقابله با فرار مالیاتی و فساد اداری است.

پارسا افزود: حدود ۳۰۰ هزار نفر در کشور وجود دارند که درآمد‌های میلیاردی دارند و قابلیت دسترسی برای اخذ مالیات از آن‌ها وجود ندارد.
وی گفت: ۵۲ درصد این افراد هنوز مودی مالیاتی نیز نیستند.

رئیس امور مالیاتی کشور با بیان اینکه کتمان درآمد و فرار مالیاتی جرم است افزود: این ۳۰۰ هزار نفر با بررسی ریزداده‌های بانکی شناسایی شده اند.

پارسا گفت: دستگاه‌های مختلف ریزداده‌های خود را به سازمان امور مالیاتی ارسال می‌کنند، اما همه اطلاعات به گونه‌ای نیست که بتوان از آن اظهارنامه خارج کرد.
وی افزود: امیدواریم تا پایان سال نخستین خروجی را از این سامانه بگیریم و تا پایان دولت نیز مالیات هوشمند را محقق کنیم.

پارسا گفت: ساماندهی معافیت‌های مالیاتی در قالب پیش نویس لایحه‌ای از طرف سازمان امور مالیاتی تقدیم وزارت امور اقتصادی و دارایی شده است که در این وزارتخانه هفته‌ای دو نشست برای بررسی آن برگزار می‌شود.
وی افزود: در اصفهان فردی با سوء استفاده از نام هزار و ۲۰۰ نفر، فرار مالیاتی داشت که با بررسی ها، مجرم اصلی بازداشت و هزار و ۲۰۰ نفر از افرادی که برای ان‌ها مشکلاتی ایجاد شده بود رها شدند.

سید محمدهادی سبحانیان کارشناس مسائل اقتصادی نیز در این برنامه گفت: ممیز محوری و تشخیص‌های سلیقه‌ای برای مودیان مالیاتی مشکلات زیادی ایجاد کرده است.
وی افزود: بر اساس گزارش ها، اگر همه اطلاعات در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد زمینه برای استفاده از این اطلاعات ایجاد شده است.

سبحانیان گفت: درآمد‌های مالیاتی دولت در بودجه که سالانه افزایش می‌یابد باید مشخص شود از چه محلی است.
وی افزود: هزینه کرد مالیات‌ها نیز باید مشخص شود.

کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه دولت ماهانه ۱۸ هزار میلیارد تومان حقوق به کارمندان خود می‌پردازد که ۱۷ هزار میلیارد تومان آن از خزانه و بقیه از محل درآمد دستگاه‌ها پرداخت می‌شود، گفت: در حوزه مالیات بر حقوق کارمندان نیز شفافیت وجود ندارد، زیرا حکم حقوقی فردی هفت میلیون تومان است، اما ۲۰ میلیون تومان دریافت می‌کند.

سبحانیان افزود: بخشی از حقوق که خزانه آن را پرداخت می‌کند مشمول مالیات می‌شود، اما به بقیه حقوقی که دستگاه‌ها آن را پرداخت می‌کنند مالیات تعلق نمی‌گیرد و بخشی از فرار مالیاتی در این بخش است.
وی گفت: بر اساس ماده ۲۱۷ قانون مالیات‌های مستقیم، یک درصد مالیات‌های جمع آوری شده از این محل؛ هزینه آموزش و پاداش کارکنان وزارت امور اقتصادی و دارایی می‌شود، اما در این باره شفافیتی انجام نشده است.

سبحانیان افزود: حکومت زمینه لازم را برای فرار مالیاتی فعالان اقتصادی فراهم می‌کند که نمونه آن وجود ۵۰۰ میلیون حساب بانکی، وصل شدن دستگاه‌های پوز به حساب‌های دیگران و استفاده از دستگاه پوز برای فعالیت‌هایی به جز فعالیت اعلام شده است.
وی گفت: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از محل‌های اصلی فرار مالیاتی هستند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟