امسال هیچ موردی از وبا در کشور گزارش نشده است

یکی از نگرانی ها این بود که ممکن است در عراق به علت حضور انبوه زائران شاهد مواردی از ابتلا به بیماری وبا باشیم اما به علت رعایت اصول بهداشت فردی مانند شست و شوی دست ها قبل از غذا خوردن و بعد از اجابت مزاج و به خصوص بهبود کیفیت آب آشامیدنی در این کشور که به علت نظارت ماموران بهداشتی ایرانی و عراقی در موکب ها انجام شد، هیچ موردی از ابتلا به وبا در بین زائران ایرانی که به عراق رفته بودند، نیز نداشتیم.
کد خبر: ۹۳۲۵۲۵
|
۰۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۱ 25 October 2019
|
6529 بازدید

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از ابتدای امسال تاکنون هیچ موردی از وبا در کشور نداشته ایم و هیچ موردی از انتقال این بیماری بین زائران مراسم اربعین نیز گزارش نشده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، بیماری وبا یک بیماری باکتریایی است که از طریق آب آلوده و دفع غیربهداشتی فاضلاب منتقل می شود، این بیماری به خصوص از طریق سبزی هایی که با فاضلاب آبیاری می شوند، قابل انتقال است و در سال های گذشته سبزی آلوده یکی از عوامل مهم انتقال این بیماری در ایران بوده است.

اسهال آبکی، استفراغ و حالت تهوع از جمله علایم بیماری وباست و در صورت ادامه اسهال و کاهش آب بدن، این بیماری می تواند بسیار خطرناک باشد، در سال های گذشته از جمله در سال های ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۴ مواردی از اپیدمی بیماری وبا در کشور گزارش شد.

محمد مهدی گویا روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از اول امسال تاکنون هیچ موردی از ابتلا به بیماری وبا در کشور نداشتیم و با توجه به بهبود کیفیت آب آشامیدنی در ایران و ارتقای دانش مردم در استفاده بهداشتی از سبزی و صیفی ها، این بیماری در کشور کنترل شده است و حتی یک مورد از ابتلا به این بیماری در کشور نداشته ایم.

وی اضافه کرد: یکی از نگرانی ها این بود که ممکن است در عراق به علت حضور انبوه زائران شاهد مواردی از ابتلا به بیماری وبا باشیم اما به علت رعایت اصول بهداشت فردی مانند شست و شوی دست ها قبل از غذا خوردن و بعد از اجابت مزاج و به خصوص بهبود کیفیت آب آشامیدنی در این کشور که به علت نظارت ماموران بهداشتی ایرانی و عراقی در موکب ها انجام شد، هیچ موردی از ابتلا به وبا در بین زائران ایرانی که به عراق رفته بودند، نیز نداشتیم.

در سال های گذشته برای تامین آب آشامیدن زائران در عراق از آب چاه ها استفاده می شد اما امسال از آب فرات برای تامین آب شرب زائران در موکب ها استفاده شد و البته نظارت ماموران بهداشت بر کلرزنی آب های آشامیدنی نیز نسبت به سال گذشته بهبود پیدا کرد.

علاوه بر آن به گفته علیرضا رئیسی، معاون بهداشتی وزیر بهداشت ماموران وزارت بهداشت در تمام ورودی های مرزهای چهارگانه عراق (خسروی، مهران، جذابه و شلمچه) مستقر بودند و همه زائران را هنگام بازگشت به کشور با آزمایش تب سنجی و مشاهده علایم از نظر داشتن بیماری های واگیر به خصوص آنفلوآنزا و بیماری های اسهالی کنترل می کردند.

گویا گفت: بیماری وبا یک بیماری اسهالی است که از طریق آب آلوده منتقل می شود. باکتری این بیماری در سرما از بین می رود و به همین علت بیشترین احتمال بروز و شیوع این بیماری در فصل تابستان است که هوا گرم است و اکنون که به سمت سرد شدن هوا پیش می رویم به خصوص با توجه به اینکه شب ها سرد شده است و آب ها در شب ها سرد می شوند؛ بنابراین خطر جدی در مورد انتقال بیماری وبا در کشور نداریم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟