باورهای غلط راجع به شیر کم چرب

تمام انواع شیرهایی که در فروشگاه‌ها وجود دارد، دارای مقدار مساوی ویتامین D، کلسیم و پروتئین است و تفاوت اصلی بین این شیرها، ظرفیت چربی آنهاست.
کد خبر: ۹۳۳۴۸۵
|
۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۰ 30 October 2019
|
11075 بازدید
|
۴

توصیه به مصرف شیر کم‌چرب یا بدون چربی به‌جای شیر پرچرب یا کامل، موضوعی است که به تحقیقات علمی بیشتری نیاز دارد و تاکنون پشتوانه‌ علمی از این نظر پیدا نکرده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از بهداشت نیوز، مصرف لبنیات کامل یا پرچرب در مقایسه با انواع کم‌چرب، می‌تواند در کاهش احتمال افزایش وزن و دیابت مفید باشد. تمام انواع شیرهایی که در فروشگاه‌ها وجود دارد، دارای مقدار مساوی ویتامین D، کلسیم و پروتئین است و تفاوت اصلی بین این شیرها، ظرفیت چربی آنهاست.

بنابر مطالعات اخیر، توصیه به مصرف شیر کم‌چرب یا بدون چربی به‌جای شیر پرچرب یا کامل، موضوعی است که به تحقیقات علمی بیشتری نیاز دارد و تاکنون پشتوانه‌ علمی از این نظر پیدا نکرده است اما چیزی که تاکنون می‌دانیم این است که لبنیات پرچرب نسبت به لبنیات کم‌چرب می‌تواند سیگنال‌های سیری بیشتری به مغز بفرستد.

یک فنجان شیر کامل، ۸ گرم چربی دارد که ۵ گرم آن چربی اشباع‌شده است؛ یک فنجان شیر کم‌چرب، کمتر از یک گرم چربی دارد.تنها دلیل توصیه به مصرف نوشیدن شیرهای کم‌چرب که در سال‌های اخیر باب شده، همین محتوای چربی آنهاست؛ یعنی این طرز تفکر که شیرهای بدون چربی یا کم‌چرب، کالری کمتری دارد و بنابراین از انواع چرب‌تر آن، سالم‌تر است اما تحقیقات جدید این پیام و توصیه را زیر سؤال برده است.

نتایج پژوهش‌های کارشناسان علوم تغذیه نشان می دهد که مصرف لبنیات کامل یا پرچرب در مقایسه با انواع کم‌چرب، حتی می‌تواند در کاهش احتمال افزایش وزن و دیابت مفید باشد؛ بنابراین بسیاری از کارشناسان سلامت دچار تردید شده‌اند که آیا همچنان به توصیه‌ مصرف لبنیات کم‌چرب ادامه بدهند یا خیر.

اطلاعات جمع‌آوری‌شده از بین ۱۸ هزار بزرگسال نشان داد در افرادی که مصرف عمده لبنیاتشان از انواع پرچرب بوده است، احتمال چاق شدن یا افزایش وزن بسیار کمتر بوده است؛ چاقی یا اضافه وزن، احتمال ابتلا به سندروم متابولیک را افزایش می‌دهد.سندروم متابولیک، می تواند خطر افزایش قند خون، افزایش فشار خون، افزایش سایز دور کمر، افزایش تری‌گلیسیرید خون یا افزایش کلسترول خون را در بر داشته باشد.مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، ارتباط میان مصرف لبنیات، نوع لبنیات مصرفی و احتمال سندروم متابولیک را آزمایش و بررسی کرد؛ محققان دریافتند بین مصرف لبنیات پرچرب و احتمال سندروم متابولیک، ارتباط معکوس وجود دارد اما این ارتباط در مورد لبنیات کم‌چرب مشاهده نشد.

پژوهشگران نتیجه گرفتند توصیه به اجتناب از لبنیات کامل و پرچرب، بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده، پشتوانه‌ علمی ندارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۸
البته شيرها و ماستهاي پرچرب پالم دارن تا چربي مفيد!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۸
بالا بردن درصد چربی در شیرها با استفاده از روغن پالم مسبوق به سابقه هست از کجا معلوم که الان هم در شیرهای پرچرب از روغن پالم استفاده نشده باشه؟؟؟
ناشناس
|
Austria
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۸
در خارج ایران چربی شیر واقع مربوط به شیر هست, در ایران حضرات کل چربی حیوانی رو گرفته و روغن پالم اضافه میکنند!
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۸
داستان لبنیات پرچرب و کم چرب در کشورهایی اهمیت داره که لبنیاتشون اصالت داره. نه در کشور ما که معلوم نیست مایع سفید رنگی که به نام شیر فروخته میشه چطوری تولید شده و چه نوع چربی (روغن پالم؟!) و موادی (وایتکس؟!) داخلش زده شده!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟