در ادامه موج مهاجرت برخی چهره های معروف ورزش ایران که اغلب با هدف کسب درآمد بیشتر و امکانات مطلوب تر رخ داده است، ملیپوش سرشناس تیم ملی تکواندو ایران با تغییر تابعیت، برای تیم کشور صربستان به میدان خواهد رفت.
به گزارش «تابناک ورزشی»؛ در پی مهاجرت علنی و از پیش اعلام شده علیرضا فغانی، داور بین المللی و مشهور فوتبال ایران، این روزها کوچ نخبگانی از جامعه ورزش کشور شدت گرفته است. در همین حال، برخی کارشناسان از خروج استعدادهای ورزشی ایران و پذیرفتن تابعیت دیگر کشورها به دلیل برخی کاستی های داخلی اظهار نگرانی می کنند.
در آخرین نمونه از جدایی قهرمانان ورزشی و ملی پوشان رشته های مختلف، حالا این خبر به گوش میرسد که مهدی خدابخشی، ملیپوش تکواندو ایران که پارسال با یکی از ملیپوشان تیم بانوان صربستان آشنا شده و ازدواج کرده بود، رسما تصمیم خود را برای ادامه فعالیت ورزشی همراه با تیم ملی تکواندو صربستان گرفت.
بدین ترتیب در آخرین رنکینگ اعلامی از سوی فدراسیون جهانی تکواندو در ماه نوامبر، مهدی خدابخشی به جای پرچم ایران، پرچم کشور صربستان مقابل نامش قرار گرفته و از این پس عضو تیم ملی تکواندو این کشور است. خدابخشی در رتبه ۴۸ رنکینگ وزن ۸۷ کیلوگرم در جدول جهانی قرار دارد. این در حالی است که در رنکینگ ماه گذشته المپیک، مهدی خدابخشی به عنوان نماینده ایران حضور داشت، ولی با طی فرآیند تغییر تابعیت و اعلان رسمی آن به فدراسیون جهانی، او دیگر میتواند برای صربستان به میدان برود.
در همین راستا، مهدی خدابخشی در تورنمنت بینالمللی صربستان در وزن ۸۷ کیلوگرم به عنوان نماینده صرب ها به رقابت پرداخت و با کسب مدال برنز نخستین مدال خود را نیز برای این کشور کسب کرد. خدابخشی در زمان حضورش در ایران موفق به کسب ۳ مدال طلای مهم و ارزنده از رقابت های بین المللی شده بود.
بدون تردید با تداوم این روند و خروج آسان چهرههای سرشناس ورزش ایران که هیچ امتیازی را هم نسبت به سایر هموطنان و هم تیمیهای خود از دست نمیدهد، شاهد افزایش موج کوچ برترینهای ورزش کشور خواهیم بود که در سودای کسب شرایط مالی بهتر و سروسامان دادن به زندگی شخصی خود، قید خدمت و تلاش زیر پرچم مقدس کشورمان را میزنند و راهی کشورهایی نظیر آذربایجان، صربستان و سایر کشورهای متقاضی خرید قهرمان ورزشی میشوند.
متأسفانه وزارت ورزش و جوانان به عنوان نماینده دولت، در کنار مجلس شورای اسلامی هیچ توجهی به این حرکت نداشته اند و حداقل با وضع قوانین محدود کننده مانعی بر سر راه تسریع این روند نشده اند. گویا این کار از نگاه مسئولان کشور چندان بااهمیت نیست و نباید در قبال چنین تصمیمی، هزینهای نیز برای این دسته از ورزشکاران ایجاد کرد که با تعمق بیشتری دست به تغییر تابعیت خود بزنند.
متأسفانه موج کوچ بدون هزینه و مانع ستاره های ورزش ایران، سرعت گرفته و در رشته تکواندو با تدوام عجیب ریاست پولادگر که خود را مدیری ارزشی و انقلابی معرفی کرده است، معضل مهاجرت به اوج خود رسیده! و طی دو سه سال اخیر شاهد پیوستن چندین ملی پوش برجسته ایرانی به تیمهای رقیب بوده ایم که بعضا در مهمترین مسابقات جهانی نماینده ایران را شکست داده و حذف کرده اند!