شکایت ایران از گزارشگر ویژه حقوق بشر

کد خبر: ۹۳۵۴۷۳
|
۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۳ 07 November 2019
|
2660 بازدید
سرپرست هیأت حقوق بشری کشورمان که به ژنو سفر کرده است از شکایت ایران از جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشر خبر داد.

به گزارش فارس هیئت ایرانی ستاد حقوق بشر کشورمان که به ژنو سفر کرده است، به سرپرستی محمد جواد لاریجانی، نشستی را با تعدادی از علاقه‌مندان حوزه حقوق بشر در مقر نمایندگی ایران در ژنو برگزار کردند.

این نشست با تعدادی از علاقمندان و مرتبطین با حوزه حقوق بشر ایران از کمیساریا، آکادمی حقوق بشر ژنو و نمایندگی سوئیس برگزار شد.

لاریجانی گفت: قصد جمهوری اسلامی، توسعه همکاری‌ها با سازو کار‌های بین المللی حقوق بشر است. ما حقوق بشر را برای خود می‌دانیم و آنرا متعلق به جامعه غربی تصور نمی‌کنیم. جمهوری اسلامی یک تجربه مستمر و دائمی است. بسیاری از افراد در اوایل انقلاب ایران، این سوال را مطرح می‌کردند که آیا اساساً امکانپذیر است که جامعه‌ای مانند ایران براساس اسلام بتواند حقوق بشر را برای مردمان خود تامین کند؟ ما تجربه‌ای گرانبها برای جهانیان بودیم و البته هنوز این تجربه ادامه دارد.

وی در ادامه بیان کرد: عقلانیت اسلامی، موضوع را برای ما روشن کرده است. این تفاوت اسلام ما با اسلام سلفی هاست. این چیزی است که ما به آن اجتهاد می‌گوئیم. اسلام یک متن یخ زده نیست.

لاریجانی همچنین نسبت به عملکرد سازمان ملل طی ۴۰ سال گذشته انتقاداتی را بیان کرده و گفت: ما هر ساله شاهد یک قطعنامه علیه خودمان هستیم. قطعنامه‌ای که هیچ منطق و دلیلی ندارد. قطعاً این حقوق بشر نیست. کشوری که هر سال یک انتخابات را پشت سر گذاشته است و کشوری دموکراتیک محسوب می‌شود، شایسته چنین برخورد گزینشی نیست.

سرپرست هیءت حقوق بشری کشورمان همچنین ضمن اشاره به اهمیت همکاری‌ها با دفتر کمیسرعالی حقوق بشر ملل متحد و همچنین همکاری با گزارشگران موضوعی و دعوت از سه تن از آن‌ها جهت بازدید از کشور، نسبت به عملکرد جاوید رحمان، گزارشگر ویژه ایران انتقاد کرد.

وی ضمن اشاره به اقدامات وی از جمله مصاحبه با شبکه‌های معاند ایران، رفتار وی را آشکارا خلاف دستورالعمل گزارشگری دانست.

لاریجانی همچنین بر این نکته تاکید کرد که ایران از وی شکایت داشته و خواهان این مهم است که مسئولیت این گزارشگر در رابطه با اقداماتش احصاء شده و احراز شود.

وی در خاتمه و در پاسخ به یکی از اعضای هیئت مقابل بیان کرد: شکنجه طبق قوانین ایران ممنوع است و اقرار همراه با شکنجه معتبر نیست. قانون ما اصل را بر برائت گذاشته است. در رابطه با مجازات بدنی نیز باید گفت که مجازات بدنی همان شکنجه نیست اگرچه نظام قضایی ما به سمت تعیین مجازات‌های جایگزین گام بر می‌دارد. حل و فصل دعاوی قبل از دادگاه و آموزش جامعه و بازپروی مجرمان از جمله نوآوری‌های قوانین ایران محسوب می‌شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟