شیوه تعیین مزد کارگران باید تغییر کند

اگر کارفرمایان توان افزایش نقدی دستمزد سال آینده کارگران را ندارند آن را به شکل غیرنقدی افزایش دهند تا بخش اعظمی از هزینه سبد معیشت خانوارهای کارگری جبران شود.
کد خبر: ۹۳۶۳۰۹
|
۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۵ 11 November 2019
|
5427 بازدید
|
۴

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران معتقد است اگر کارفرمایان توان افزایش نقدی دستمزد سال آینده کارگران را ندارند آن را به شکل غیرنقدی افزایش دهند تا بخش اعظمی از هزینه سبد معیشت خانوارهای کارگری جبران شود.

به گزارش «تابناک»، هادی ابوی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: هر سال برای افزایش حداقل دستمزد کارگران وعده‌های مختلفی داده می‌شود ولی وقت تصویب می شود می‌بینیم که با وضع معیشت و مزد واقعی کارگران فاصله دارد و کفاف هزینه‌های زندگی آنها را نمی‌دهد.

وی ادامه داد: حداقل دستمزد بر اساس نرخ تورم اعلامی از سوی مراجع رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار ایران تعیین می‌شود ولی با وجود آنکه چند سالی است دستمزد بیشتر از نرخ تورم تصویب می‌شود بازهم گره‌ای از مشکلات زندگی کارگران باز نمی‌کند و رضایت خاطر جامعه کارگری را به دنبال ندارد.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران افزود: دولتها تلاش می‌کنند همه ساله نرخ تورم تا پایان سال کاهش پیدا کند ولی ما دستمزد را بر اساس تورم همان سال و برای سال آینده تعیین می‌کنیم که منطقی نیست چون اطلاعی از شرایط اقتصاد و نوسان بازارها در سال آینده نداریم.

دستمزد سال ۹۹ به سمت واقعی شدن برود

ابوی با بیان اینکه باید الگویی در تعیین دستمزد رعایت شود که حداقل دستمزد را به سمت واقعی شدن ببرد، اظهار کرد: اگر دستمزد و درآمد کارگر را کنار بگذاریم هزینه‌های معیشتی در داخل کشور را همه می‌دانند و نیازی نیست که اعلام کنیم. کمیته دستمزد کانون در طول سال فعال است و بر اساس گزارشهای میدانی و آنالیز اطلاعاتی که از نقاط مختلف کشور در خصوص هزینه‌های زندگی کارگران به دست می‌آورد رقم سبد معیشت کارگران را استخراج می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که رقم سبد معیشت خانوارهای کارگری (چهار نفره) نسبت به رقم سه میلیون و ۷۵۰ هزار تومان سال گذشته چقدر افزایش یافته است؟ گفت: با گزارشهایی که از وضع معیشت کارگران گرفته‌ایم خارج از مسایل رفاهی و پس انداز و مسافرت، حداقل‌های زندگی یک خانوار کارگری اعم از خوراک، ‌درمان، ایاب و ذهاب، اجاره بها و تحصیل فرزندان به رقم ۶ میلیون تومان در ماه رسیده است.

برآورد ما از رقم سبد زندگی کارگران ۶ میلیون تومان است

این مقام مسئول کارگری تاکید کرد: ممکن است آمار و ارقام دیگری هم ارائه شده باشد ولی با جمع بندی ما رقم شش میلیون تومان برای یک خانواده چهار نفره قطعی است و رقم سبد معیشت کارگران بیش از سه میلیون تومان است؛ لذا معتقدم شورای عالی کار دنبال این نباشد که تورم جامعه چقدر است و بر مبنای آن دستمزد را تعیین کند بلکه به دنبال واقعی کردن دستمزد کارگران باشد و به نحوی حداقل مزد را به تصویب برساند که کارگران افزایش دستمزد را در زندگی خود احساس کنند.

به گفته ابوی کارگران بدنه تولید و اشتغال کشور هستند و رفاه و آرامش و امنیت شغلی این قشر تلاشگر باید مدنظر قرار بگیرد.

احیای بن کالا و افزایش غیر نقدی دستمزد سال آینده

وی در پایان احیای بن کالای کارگران را خواستار شد و گفت: اگر کارفرمایان به دلیل مشکلات تولید توان افزایش دستمزد را ندارند می‌توانیم بخشی از دستمزد را به شکل غیرنقدی افزایش بدهیم. طبعا هزینه خوراکی‌ها در سبد کارگران رقم بالایی است که می‌توان از این طریق جبران کرد.

به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر اولین جلسه کمیته دستمزد شورای عالی کار با هدف بررسی رقم سبد معیشت خانوارهای کارگری با حضور نمایندگان گروه کارفرمایی و کارگری برگزار شد و طبق گفته نمایندگان کارگری جلسه بعدی کمیته دستمزد به منظور ارائه گزارش وضعیت معیشت کارگران و نزدیک شدن دیدگاههای دو طرف اواخر آبان ماه برگزار می‌شود. کمیته دستمزد بهمن ماه سال گذشته رقم ماهانه سبد معیشت خانوارهای کارگری (چهار نفره) را سه میلیون و ۷۶۰ هزار تومان تعیین کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۴
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
"شیوه تعیین مزد کارگران باید تغییر کند..."
اگر عدالت باشد باید مبنا متوسط مخارج یک خانواده 5 نفره در ماه باشد و آنرا مبنای مزد کارگران قرار دهند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
با گزارشهایی که از وضع معیشت کارگران گرفته‌ایم خارج از مسایل رفاهی و پس انداز و مسافرت، حداقل‌های زندگی یک خانوار کارگری اعم از خوراک، ‌درمان، ایاب و ذهاب، اجاره بها و تحصیل فرزندان به رقم ۶ میلیون تومان در ماه رسیده است ...
بدون شرح
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
شازده ، اول برای کارمندای خودتون حقوق رو واقعی کنید بعد از بخش خصوصی بخواید حقوق کارگراشو افزایش بده .
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
خدا وکیلی خود این برادر ما فهمیده که چه می گوید؟مگر دستمزد نقدی با غیر نقدی فرق می کند و مگر نباید برای ملزومات غیر نقدی هزینه پرداخت؟مشگل این دوستان آن است که به مقوله قدرت خرید و دستمزد دیدگاه عامیانه و به دور از اصول اقتصاد خرد و کلان دارند.برادر من امروز که ما با هم گفتگو می کنیم مردم بسیاری از کشورها در حال ثروتمند تر شدن و بسیاری دیگر در حال فقیر تر شدن هستند که همگی ریشه در مدیریت و برنامه های توسعه ای این کشورها دارد.وقتی رشد اقتصادی منفی است،جمعیت در حال افزایش و عرضه کالاها در حال کاهش است فقیر شدن مردم یک جامعه امری قطعی است و پیگیری مبحث افزایش دستمزد برای حل این مشگل امر عامیانه است که به گفته خود این برادر ما هرگز هم جواب نداده است.درامد مردم فقط وقتی بهبود واقعی می یابد که رشد اقتصادی بیشتر از تورم باشد و نه چیز دیگر و این امری است که در 50 سال گذشته حتی برای یک سال هم در ایران محقق نشده است.اگر چینی های امروز بسیار ثروتمند تر از گذشته هستند به واسطه ان است که 30 سال متوالی رشد اقتصادی بالای 10 درصد و تورم نزدیک صفر داشته اند و اگر شما هم به دنبال انجام کاری در این زمینه برای کارگران و کارمندان هستید باید حاکمیت را تحت فشار بگزارید تا با انجام اصلاحات اقتصادی ریشه ای در این مسیر حرکت کند و خودتان هم به جای سهم خواهی بخشی حتی پذیرای تبعات دردناک این اصلاحات باشید تا اگر امروز را ندارید لا اقل فرزندانتان فردا را داشته باشند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟