عضو کمیسیون اقتصادی در گفت‌وگو با «تابناک» مطرح کرد؛

موانع سرمایه‌گذاری در حوزه پایین‌دست کاملاً داخلی است/ هزاران میلیارد تومان نقدینگی وجود دارد که مانند غده سرطانی عمل می‌کنند

با پُررنگ‌تر شدن آثار تحریم در اقتصاد کشور، انگشت اتهام در ایجاد موانع بر سر راه بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران این بخش به سمت تحریم‌ها نشانه رفته است. در این میان، دولت، تحریم‌ها را مقصر اصلی ضعف بخش خصوصی می‌داند، اما برخی معتقدند که مشکلات این بخش از بدنه اقتصادی کشور، ربطی به تحریم و تصمیمات ترامپ نداشته و از داخل نشأت می‌گیرد.
کد خبر: ۹۳۶۸۲۳
|
۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۴ 12 November 2019
|
9155 بازدید
|

بخش خصوصی فعال در صنعت پایین‌دست با چالش‌های متعددی روبه روست که به باور قانون‌گذاران، این موانع کاملاً سرچشمه داخلی داشته و ربطی به تحریم ندارند.

با پُررنگ‌تر شدن آثار تحریم در اقتصاد کشور، انگشت اتهام در ایجاد موانع بر سر راه بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران این بخش به سمت تحریم‌ها نشانه رفته است. در این میان، دولت، تحریم‌ها را مقصر اصلی ضعف بخش خصوصی می‌داند، ولی کارشناسان اقتصادی بر این باورند که مشکلات این بخش از بدنه اقتصادی کشور، ربطی به تحریم و تصمیمات ترامپ نداشته و کاملاً از داخل نشأت می‌گیرد؛ تصمیمات و مقرارت دست و پاگیری که یک شبه تغییر می‌کنند و هیچ مجالی برای برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری فعالان بخش خصوصی نمی‌گذارند.

در این رابطه سیدحسن حسینی‌شاهرودی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر تقویت بخش خصوصی فعال در حوزه پایین‌دست نفت گفت: تحریم‌ها، مانع از خام فروشی نفت کشور شده و این جای خوشحالی دارد.

به گفته این نماینده مجلس، اکنون فرصت بسیار مغتنمی برای توسعه صنایع پایین‌دست نفت و گاز بوده که بخش خصوصی و سرمایه‌گذران این بخش می‌توانند نقش بسزایی در این توسعه داشته باشند؛ اما وجود چالش‌های عدیده در این حوزه ـ که تماماً هم داخلی است ـ توان خودنمایی را از این بخش گرفته و اجازه رشد و اثرگذاری نمی‌دهد.

وی همچنین در مورد رفع موانع سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در حوزه نفت و صنایع پایین‌دست گفت: اگر دولت همت کند تا موانع بخش خصوصی را برطرف کند، این قسمت از بدنه اقتصاد، تمایل بسیاری برای حضور در چرخه صنعتی کشور دارد.

حسینی‌شاهرودی با تأکید بر اینکه 100 درصد از موانع بخش خصوصی، داخلی است، افزود: قطعا می‌توانم بگویم که تمام مشکلات بخش خصوصی از سرمایه گذاری گرفته تا تولید و فروش، مربوط به مشکلات داخلی است و ربطی به تحریم و مشکلات ناشی از آن ندارد.

به اعتقاد سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، وجود موانع داخلی بسیار در خصوص حضور بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری این بخش در صنعت نفت سبب شده اکنون از نعمت نقدینگی این بخش محروم باشیم.

به گفته حسینی‌شاهرودی در حال حاضر در کشور بالغ بر دو هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی وجود دارد که با این مبلغ می‌توان ده‌ها و صدها شرکت پتروشیمی و پالایشگاهی و صنایع پایین‌دست نفت تأسیس کرد؛ اما متأسفانه به‌ دلیل نبود نقشه راه مشخص، این نقدینگی، سرگردان است و به اقتصاد کشور آسیب وارده کرده و یک زمان خود را مانند یک غده سرطانی در بازار ارز و یک زمان در بازار خودرو و زمان دیگر در بازار مسکن نشان می‌دهد؛ از این‌ روی، به نظر می‌رسد، هم اکنون کشور از نبود سرمایه و نقدینگی در حوزه سرمایه‌گذاری رنج نمی‌برد، بلکه نبود یک استراتژی مشخص و انگیزه از سوی دولت برای سمت و سو دادن به این سرمایه، عامل اصلی رکود در توسعه صنایع پایین‌دست نفت و گاز به شمار می‌رود. در نتیجه تنها راه برون‌رفت از این معضل، بازنگری در مقررات و تسهیل ورود بخش خصوصی فعال در امر تولید و صادرات فرآورده‌های نفتی است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۱
مشکل اصلی بانک های ربوی هستند، هر چقدر هم بگویید اسلامی نیستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۱
این سرمایه ها باید هدایت بشه سمت استارت اپ ها. سودش هم بیشتره. پولدارهای ما سنتی هستند و فکر می کنند سود فقط تو دلالی و اینکه دلار و سکه بخری و نگهداری و با قیمت بالاتر بفروشی. خونه و زمین بخری نگهداری و بفروشی. نخود لوبیا بخری نگهداری و بفروشی. بابا دنیا عوض شده. باید طرز فکرمردم رو عوض کنید تا هم به نفع خودشون باشه هم به نفع دیگران.
شرکتهای استارتآپ سودشون اگر حمایت بشن خیلی بیشتر از اینهاست. نمی بینید الان بزرگترین شرکتهای دنیا مثا آمازون و مایکرو سافت و اپل و غیره همه استارت آپهای کوچک بودند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۱
اقایان دولتی سر شما هم کلاه می گذارند وقتی چند سال قبل قرار بوده مالیات بگیرند از کارهای کاذب دلالی ولی یهویی امسال گفتند از درامد مالیات می گیرند و شما هم اخر مجلس هستید و دولت...پیروزمندانه این نبرد را به نفع دلالان به پایان برد!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۱
اولین اصل سرمایه گذاری چه کلان و چه خرد داشتن امنیت اقتصادی است
خويي
|
United States of America
|
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۱
وقتي براي تمديد پروانه كسب 1 ماه بين اتحاديه مربوطه واداره دارايي پاسكاري ميشويم واي به حال اخذ پروانه كارهاي بزرگ اقتصادي
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۱
فساد دولتی بیداد میکنه،تخریب رقبای تجاری، سنگ اندازی جناحی و.. سر به فلک میزنه
خیلی وضع ادارات داغونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۱
یک مرکزی در کشور باید سهم هر نوع کالا و تجهیزات وارداتی از کل واردات کشور را برای هر نوع صنعت و خدمت مشخص کند و کالاهای و تجهیزات با سهم بالا را جهت ساخت داخل حمایت مالی کند اگر هر سال تعدادی از این کالا ها را مشخص و در داخل تولید می کردیم حالا از حجم واردات بسیار کاسته شده بود
علی حاج ملا حاجی
|
Germany
|
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۱
حسینی‌شاهرودی سخنگوی محترم کمیسیون اقتصادی مجلس،
یک کمی تعمق و دقت ضرر ندارد شما باید مانند نمک عمل کنید و نگذارید اقتصاد بگندد. وای بزمانی که شماهم دچار اشتباه گردید!

تا امروز که ما فکر میکردیم نقدینگی پول در گردشی است که مردم در جیب و یا درکیف پول خود و یا زیر فرش خود دارند و با آن به خرید زوزانه... می‌روند. (معادل خریدهای متعارف روزانه و نه تبادل کالاهای سنگین قیمت)
درصورتیکه پول و یا ارزش های جاریه (طلا، کالاهای کمیاب شده، سود و خود سهام بورسی، اوراق بهادار...) که مردم نزد بانکها سپرده اند هزاران برابر توان سرمایگذاری آن بالاتر از پول درگردش است، که بانکها با آن در بازارها عمل میکنند و حجم این سرمایگذاری ها به نیابت سپرده گذاران آنهم بدون اینکه خود بدانند، هزاران برابر پول درگردش است.

بنابراین پولهایی که سرمایگذاری نمیگردند و یا با پیش گرفتن مسیری غلط، کشتی اقتصاد را چپه میکنند همانا سپرده های مردم هستند که سرنوشت آن در دست کارمندان و بطریق اولی صاحبان بانکها میباشد. این بانکها هستند که تصمیم میگیرند در واردات و صادرات چقدر سرمایه مالی باید وارد کرد و چه مقدار در اختیار گردانندگان صنایع جهت تولید در داخل! آن‌ها حتی از جهیزیه ای که باید به زوج های جوان تعلق گیرد صرفنظر نمیکنند.
بنابراین شما اگر هزاران بارهم در مجلس انتقاد کنید بجای درست کردن ابرو چشم را هم کور میکنید. در ضمن فراموش نکنید که کسی را یارای مقابله با بانکها که سرنوشت آنها در دست مالکین آنست، نیست. « جز: گزینه ای...»!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۱
نقدینگی هیچگاه مشکل نیست اگر درست استفاده شود اصولا اگر نقدینگی " پول "نباشد که کاری نمیتوان انجام داد ؟ از طرفی اگر نقدینگی موجود در بانکها واقعی باشد که نه تنها نباید باعث تورم بشود بلکه باید باعث تقویت و افزایش ارزش پول ملی شود مشکل اینجاست که هزاران بانک در ایران روزانه هزاران پرونده تسهیلات تشکیل داده وپول بدون پشتوانه واقعی بجامعه سرازیر میکنند همین پول تورم را دامن میزند و پس کسب سود دویست درصد بازار ببانکها باز میگردد تا در اوقات رکود بازار از سود بانکی نیز عقب نماند / همانگونه که رشد قارچگونه بنگاه املاک ومسکن باعث تغییر نگرش جامعه بزمین وملک شده است وجود اینهمه بانک واعطاء تسهیلات با نرخ مفت " تورم 40 درصد وام 18 درصد " این چرخه ناقص را پدید آورده وادامه میدهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۱
نقدینگی واقعی در دست مردم عادی نیست بلکه در دست نهاد ،و افرادی میباشد که همهٔ‌تلاش خود را برای ساقط کردن دولت بکار میبرد ؟ چرا حضرات از گفتن واقعیت ،و حقیقت گریزان هستند ؟ وقتیکه بیش از ۸۰٪ ثروت کشور در اختیار کمتر از ۴٪ جمعیت کشور میباشد ، این یعنی فاجعه ؟ برآورد ثروت مرحوم عسگر اولادی بیش از ۷/۵ میلیارد دلار اعلام شده ؟ آیا اکنون ورثهٔ آن مرحوم حاضر هستند ، ۵ میلیارد دلار آنرا به دولت ایران قرض دهند با بهرهٔ بانکهای سویس ،یا امریکا ؟،،،،آیا نهادهای صاحب زر ،و زور حاضر هستند در این شرایط حداقل ۲۰٪ دارایی خود را به دولت وام قرض الحسنه بدهند ؟،، آیا میلیارد ها تومان وجه ضمانی که در نزد دستگاه قضایی است حاکمیت حاضر است آنرا برای خروج از رکود در اختیار خزانه داری کشور قرار دهد ؟،،آیا آنانی که ویلاها ،و خانه های چند ده میلیاردی ،و خودروهای چند میلیارد دارند که فرزندانشان شبانه در خیابانها ،و بزرگراه ها پز میدهند حاضر هستند بخشی از ثروتهای باد آورده را به دولت وام کم بهره ۴٪ ی بدهند ؟،،،و الاآخر ؟،،،این ثروتمندان افسانه ای تازه بدوران رسیده ها ضد رفاه ،و ضد منافع ملی هستند ؟،،،
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟