معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: همه منابع مالی افزایش قیمت بنزین که حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است به بیش از ۶۰ میلیون نفر اختصاص خواهد یافت.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ «محمد باقر نوبخت» در گفت و گوی ویژه خبری، درباره جزییات طرح حمایتی دولت برای جبران افزایش قیمت بنزین اعلام کرد: از محل افزایش قیمت بنزین ۲۹ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد خواهیم داشت و ۳ هزار میلیارد تومان نیز از محل صادرات درآمد کسب خواهد شد.
وی گفت: از هفته آینده پرداخت یارانه کمک معیشت خانوارها از محل منابع مالی افزایش قیمت بنزین آغاز می شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: انشاالله تا ظرف یک هفته آینده و در کمتر از 10 روز هرگونه منابع مالی ناشی از افزایش قیمت بنزین به حساب خانوارها پرداخت خواهد شد و مطمئن باشید همه کسانی که استحقاق دریافت آن را دارند از این یارانه معیشتی برخوردار خواهند شد.
نوبخت یادآورشد: حتی یک ریال از این منابع مالی به غیر از پرداخت مستقیم به خانوارها انجام شود بر خلاف قانون خواهد بود و ما نمیتوانیم کاری به غیر این انجام دهیم و در تلاشیم همه ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از محل فروش افزایش قیمت بنزین را به همه افراد واجد شرایط پرداخت کنیم.
معاون رئیس جمهور بیان کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی روسای سه قوه مقرر شده که تمام منابع ناشی ازافزایش قیمت بنزین به خود مردم برگردد و رئیس جمهوری اسلامی ایران مقرر کردند در شرایط فعلی کشور همه منابع مالی این اقدام برای تقویت معیشت مردم به خانوارهای ایرانی اختصاص یابد.
وی گفت: پیشتر تعدادی از خانوارها برای کمک به دولت و جامعه از دریافت یارانه خود انصراف داده بودند، اما در این شرایط این خانواده ها نیز می توانند از یارانه معیشتی اصلاح قیمت بنزین برخوردار شوند.
نوبخت با بیان اینکه رئیس جمهوری سازمان برنامه و بودجه را موظف کرده که این پرداخت ها را از طریق خزانه انجام دهد، گفت: سازمان برنامه و بودجه در چند سال گذشته پرداخت هدفمندی یارانه را به تاخیر نینداخته و تلاش خواهد کرد همه منابع مالی اجرای این طرح را به خود مردم پرداخت کند.
رئیس سازمان برنامه وبودجه تصریح کرد: با پرداخت یارانه معیشتی به خانوارهای ایرانی، دولت از این پس سه نوع پرداختی خواهد داشت که پرداخت بیش از 3 هزار میلیارد تومان هدفمندی یارانه ها، پرداخت ۲۳ تا ۲۴ هزار میلیارد تومان حقوق کارکنان دولت و از این به بعد پرداخت بیش از 24 هزار میلیارد تومان بابت حمایت از معیشت خانوارها خواهد بود.
وی بر واقعی شدن قیمت سوخت تاکید کرد و گفت: با اصلاح قیمت بنزین در واقع یک گام به سمت واقعی شدن قیمت حامل های انرژی حرکت کردیم و امیدواریم شاهد صرفه جویی در مصرف سوخت در کشور باشیم.
نوبخت بیان کرد: بنزین از آن مردم است لذا در جهت واقعی کردن قیمت آن باید گامهای اساسی برداریم تا به تدریج شاهد کاهش آلودگی هوا در کشور باشیم و طبق مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی روسای سه قوه مقرر کردند ۱۰۰ درصد درآمد ناشی از این افزایش قیمت به خود مردم برگردد.
وی اظهارداشت: در سال ۹۵ به طور متوسط روزانه ۷۳ میلیون لیتر بنزین در کشور به مصرف می رسید، اما هم اکنون میزان آن به بیش از ۹۵ میلیون لیتر در روز رسیده است و در سالهای اخیر شاهد رشد بیشتر آن بودیم. سال های قبل هرسال 7 تا 8 سال با افزایش مصرف بنزین مواجه بودیم، اما هم اکنون مصرف آن بسیار افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه برنامهریزی برای مصرف انرژی یکی از ضروریات مهم کشوربود، گفت: دولت به دنبال محدود کردن مصرف انرژی از طریق افزایش قیمت آن نیست، اما در سال های اخیر رشد مصرف بنزین در کشور بسیار قابل توجه بوده است.
به گفته نوبخت، توسعه حمل و نقل عمومی مطالبه به حق مردم است و دولت و به خصوص وزارت صنعت، معدن و تجارت در تولید خودروهای کم مصرف بیش از پیش نظارت کند تا مصرف بنزین در کشور کاهش یابد.
نوبخت یادآورشد: به استناد تبصره ۱۸ دولت به توسعه حمل و نقل عمومی و بخصوص حمل و نقل ریلی اهتمام ویژهای دارد و در سالهای اخیر با استفاده از این ظرفیت قانونی برای جلوگیری از آلودگی هوا در داخل شهرها و حتی در بیرون شهرها منابع مالی با استفاده از ظرفیت این تبصره اختصاص یافته است.
معاون رئیس جمهوری بیان کرد: دولت درسالهای اخیر به دنبال اتصال بیشتر استانها از طریق ریلی به خطوط ریلی کشور است و حتی در سفری که چند روز پیش از طریق قطار از رشت انجام شد این قطار در کمتر از 5 ساعت به تهران رسید در صورتی که با استفاده از خودرو زمان سفر ما خیلی بیشتر از این بود.
وی با بیان اینکه دولت از طریق تامین اوراق مشارکت به انجام سرمایهگذاری در توسعه حمل و نقل عمومی و به خصوص در مترو در شهرها اهتمام ویژهای دارد، گفت: دولت امسال تاکنون ۱۳۰۰ میلیارد تومان به شهرداری تهران کمک کرده است و الان این مبلغ به بیش از ۱۶۰۰ میلیارد تومان رسیده و حتی شورای شهر و شهرداری تهران از این اقدام دولت تقدیر کرده است.
نوبخت با بیان اینکه دولت در چند سال گذشته همواره تلاش کرده است مردم از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند، گفت: در 6 سال گذشته دو بار با اصلاح قیمتهای انرژی اقدام کردیم، اما تجربه به ما نشان داد که تورم در این مدت به جای افزایش حالت کاهنده داشته است و تنها از زمانی که تحریمهای ظالمانه آغاز شد تورم روند افزایش پیدا کرد.
به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ آنچه مدلهای اقتصادسنجی و تجربه ما در چند سال گذشته نشان میدهد اصلاح قیمت بنزین و حاملهای انرژی اثر تورمی زیادی ندارد به طوری که حتی در سال 93 که قیمت بنزین و حاملهای انرژی افزایش یافت نرخ تورم به روند کاهنده خود ادامه داد. هرچند تورم یکی دو درصدی خواهد داشت اما آنچه میتواند موجب افزایش قیمتها شود سواستفادههایی است که برخی از شرایط به وجود آمده میکنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت تدابیر لازم را اندیشیده است تا از طریق ستاد تنظیم بازار بتوانند آثار روانی ناشی از افزایش قیمت بنزین را کاهش دهد و از افزایش در کشور جلوگیری کند.
معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در این راستا سازمان برنامه و بودجه متعهد شده است درآمد 30 هزار میلیارد تومانی حاصل از افزایش حامل های انرژی به ۱۸ تا ۱۹ میلیون خانوار ایرانی که بیش از 60 میلیون نفر خواهد بود، اختصاص یابد.
بر اساس این گزارش و به نقل از ایرنا؛ نوبخت یادآورشد: امسال بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانهها کسب منابع می شود و از این مبلغ ۴۸ تا ۴۹ هزار میلیارد تومان آن به مردم پرداخت میشود و مابقی به سایر بخش های مالیاتی، شهرداری ها، سازمان هدفمندی یارانهها و یا اجرای طرح سلامت اختصاص می یابد در حالی که با اصلاح قیمت بنزین، همه درآمدهای ناشی از این اصلاح قیمت در جهت تقویت معیشت مردم هزینه خواهد شد.
معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران در ادامه یادآورشد: برآوردهای اولیه ما این است که با اصلاح قیمت بنزین و سهمیه بندی آن، مصرف بنزین در کشور روزانه به طور متوسط ۶۳ تا ۶۴ میلیون لیتر خواهد بود و از ۹۰ میلیون لیتر بنزین در کشور تقریباً یک سوم این میزان بنزین با قیمت غیر سهمیه ای به رانندگان عرضه خواهد شد.
نوبخت گفت: طبق تبصره ۱۴ قانون بودجه مبنی بر پرداخت منابع هدفمندی یارانه ها همچنان پرداخت آن به مردم ادامه خواهد داشت و این نشان میدهد که دولت به طور منظم با پرداخت یارانه تعهد خود را به مردم انجام می دهد و رئیس جمهوری اجازه ندادند این منابع به بودجه اختصاص یابد و مقرر است طبق مصوبه شورای شورای عالی هماهنگی روسای سه قوه که به تایید مقام معظم رهبری نیز رسیده همه منابع حاصل از وجوه این افزایش قیمت از طریق خزانه بدون اینکه وارد بودجه شود، ماهیانه در اختیار خانوارهای هدف قرارگیرد.
معاون رئیس جمهورخاطرنشان کرد: دولت در چند سال گذشته با پرداخت مستمر یارانه ها، برای کمک به برخی از اقشار کم درآمد جامعه با نظارت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی یارانه این قشر را بین 3 تا 5 برابر افزایش داد.
وی با اشاره به اهمیت سیاست دولت در کاهش فقر مطلق در جامعه بیان کرد: دولت دوازدهم دو سیاست کاهش فقر در جامعه و بهبود معیشت خانوارها را در دستور کار خود قرار داده است و در این راستا کاهش نرخ تورم در کشور بسیار موفقیت آمیز بود و حتی در 2 سال نرخ تورم در کشور تک رقمی شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: دولت برای کمک به بهبود معیشت کارکنان دولت، امسال افزایش حقوق این قشر را از 10 به 20 درصد رساند و تلاش کرد با پرداخت پاداش بازنشستگی در جهت کمک به بهبود معیشت کارکنان دولت گام های اساسی بردارد.
نوبخت بر واقعی شدن قیمت حامل های انرژی در کشور تاکید کرد و افزود: با واقعی شدن قیمت سوخت در کشور از میزان یارانه های پنهان انرژی کاسته خواهد شد و در این مرحله با اصلاح قیمت بنزین تنها 30 هزار میلیارد تومان به مردم پرداخت خواهد شد.
به نقل از ایرنا، طبق مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، سهمیهبندی بنزین برای همه وسایل نقلیه بنزینسوز از بامداد امروز - جمعه- ۲۴ آبان ماه آغاز شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.