خبرگزاری فرانسه از تحول جدیدی در پرونده آشتی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس خبر داد.
به گزارش ایسنا، خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد، قرار است یک هیأت قطری متشکل از شخصیتهای رسمی، طی روزهای آتی وارد ریاض شود.
همچنین نشانههای دیگر احتمال حل و فصل بحران شورای همکاری خلیج فارس این است که مسؤولی از اتحادیه عرب برای مشارکت در کنفرانسی در طول جام کشورهای عرب حوزه خلیج فارس وارد دوحه خواهد شد و همین عوامل، امیدها را برای موفقیت تلاشهای میانجیگرانه به منظور حل بحران دوحه تقویت میکند.
در همین راستا، پژوهشگر موسسه کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در واشنگتن گفت: صلح یک شبه برقرار نمیشود، اما شاهد یکسری ابتکارات دیپلماتیک قابل توجهی از سوی عربستان و همپیمانانش با هدف دستیابی به راههایی برای خروج از درگیریهای دشوار منطقهای هستیم.
وی افزود: آنها در سیاستهای تحریم قطر، جنگ در یمن و وخامت شدید روابط با ایران به بنبست رسیدند. به نظر میرسد در چنین شرایطی، دیپلماسی و آشتی به جای استفاده از تاکتیکهای خصمانه، گزینه روشن و بدیهی است.
همچنین خبرگزاری بلومبرگ به نقل از مسئولی در یکی از کشورهای عرب خلیج فارس که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد، میانجیگری در حال حاضر روی اصلاح روابط میان قطر و عربستان متمرکز است تا امارات در آینده نیز به آنها بپیوندد.
عربستان، امارات، بحرین و مصر پس از گذشت دو سال از قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی با دوحه، با مشارکت در جام کشورهای عرب خلیج فارس در قطر در ماه نوامبر موافقت کردند.
"جام کشورهای عرب حوزه خلیج فارس" مسابقات چندجانبهٔ فوتبالی است که هر دو سال یکبار میان کشورهای عرب پیرامون خلیج فارس برگزار میشود و در سال جاری میلادی نیز قطر میزبان این مسابقات است.
شبکه "الحره" آمریکا پیش از این به نقل از منبع آمریکایی اعلام کرد، در میان تلاشهای آمریکا برای پایان دادن به بحران مستمر از ماه ژوئن ۲۰۱۷، آشتی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس وارد مرحله پیشرفتهای شده است.
این منبع که خواست نامش فاش نشود، گفت: دونالد ترامپ (رئیسجمهوری آمریکا)، جان ابی زید سفیر کشورش در عربستان، دیگر دیپلماتها در وزارت خارجه و نیز دو مسؤول کاخ سفید را مأمور کرده تا خارج از کانون توجهات و به صورت محرمانه برای تحقق این آشتی هماهنگی کنند.
اخبار روزهای گذشته نیز از نشستهایی در سطوح عالی میان عربستان و قطر حکایت دارند که ممکن است به بحران شورای همکاری خلیج فارس خاتمه دهد.
طبق اخبار منتشره، تیمهای ملی فوتبال کشورهای تحریم کننده اعلام کردهاند در جام کشورهای عرب حوزه خلیج فارس مشارکت داشته و مستقیما از پایتختهای خود به دوحه سفر خواهند کرد.
این خبر پس از مذاکرات میان مسئولانی از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و قطر منتشر شد و در این مذاکرات از ۱۳ بندی که کشورهای تحریم کننده اعلام کرده بودند شرط اولیه برقراری آشتی است، چشمپوشی شد.
بحران شورای همکاری خلیج فارس از پنجم ژوئن ۲۰۱۷ آغاز شد و کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر ورابط خود را با قطر به بهانه حمایت این کشور از "تروریسم" قطع کردند؛ ادعایی که دوحه بارها آن را تکذیب کرد.