علی صارمیان یکی از اعضای هلال احمر بر این باور است که شورای عالی این سازمان باید تغییر کند زیرا افراد انتخاب شدهی از طرف رییس جمهور، یا زمان کافی برای مدیریت در این سازمان را ندارند و یا از صلاحیت کافی برخوردار نیستند.
به گزارش انصاف نیوز، این عضو جمعیت که در سال ۹۶ یکی از کاندیداهای پرسنل برای ریاست جمعیت هلال احمر بود در گفتو گو با انصاف نیوز، جمعیت هلال احمر را به محل آزمون و خطای مدیران وارداتی تشبیه کرد و گفت: «در عمل رییس جمعیت هلال احمر با ترکیب فعلی کسی خواهد بود که نمایندگان رییس جمهور انتخاب میکنند.به نظر میرسد این با یک انتخاب آزادانه فاصله دارد.»
علی اصغر پیوندی رییس جمعیت هلال احمر ظهر سهشنبه، دوازده آذر استعفای خود را تقدیم رییس جمهور کرد و عصر همان روز خبر بازداشتش در رسانهها منتشر شد و به حاشیههای پیرامون این سازمان بیش از پیش افزود، حاشیههای که از دستگیری مدیران، مشاور پیوندی تا پروندهی رامین سر و صدا به پا کرد و حتی در یازدهم آبان ماه هم بازداشت چند ساعتهی پیوندی در دادسرای جرایم اقتصادی، سوالها را دو چندان کرد.
اما اسماعیل رمضانی مدیر روابط عمومی در هفتههای گذشته وقتی انصاف نیوز پیگیر حاشیههای هلال احمر بود در مورد خبرهای این چنینی و به وجود آمدن حاشیههای این سازمان به خبرنگار انصاف نیوز گفت که احتمال برخی اعمال نادرست وجود دارد که مورد تایید مدیران نیست و اگر به وجود بیاید با نهادهای قانونی به مقابله با آن میپردازیم اما برخی گروههای رسانهای خارجی هم به دنبال تخریب اعتماد شکل گرفته در میان مردم به هلال احمر خصوصا پس از سیل هستند و از دامن زدن به شایعات موجود استقبال میکنند.
گفتو گو انصاف نیوز با علی صارمیان و اسماعیل رمضانی را در ادامه بخوانید:
صارمیان: مسئولان از پرسنل داخل باشند
علی صارمیان سال ۹۶ یکی از کاندیداهای پرسنل برای ریاست جمعیت هلال احمر بوده است. او چند پیشنهاد برای وضعیت فعلی که هلال احمر بدون سرپرست مانده مطرح میکند: «در این شرایط باید به چند نکته توجه کرد، اول اینکه اتفاقات اخیر یک مقدار شیرازه، ساختار و وظایف روزانهای که جمعیت هلال احمر به عهده دارد را متزلزل کرد، این موضوع نیازمند تصمیم جدی است تا با رفتن رییس جمعیت این سیستم دچار خلا قانونی و مدیریتی نشود.
نکتهی دوم تصمیم گیری در شورای عالی است که هر تصمیم فوری که رییس جمهور یا شورای عالی در حال حاضر پیشنهاد میدهد، اگر فرد پیشنهاد شده خارج از جمعیت باشد احتمالا در فصل حوادث و اوضاع کشور خسارت بار خواهد بود. یعنی نفری که از بیرون جمعیت بخواهد وارد شود احتمالا چون نه ساختار و وظایف و نه ماموریتها را میشناسد، جمعیت خسارت خواهد دید.
نکتهی سوم مربوط به شورای عالی فعلی جمعیت هلال احمر است که همان کسانی هستند که آقای دکتر پیوندی را برگزیدند، لذا این شورا باید یک مقدار از جنجال و سیاسی کردن موضوعات در هلال احمر دوری کنند، چون فرد منتخب جدید هم همان راهکاری که شورای عالی داشته و به تصمیم رسیده را خواهد داشت.
نکتهی چهارم هم به اساسنامهی جمعیت مربوط است، این اساس نامهی قانونی در این شرایط به ما میگوید: «انتخابات باید در مهلت قانونی با ارایهی برنامههای جدید برگزار شود» این مهلت احتمالا به صورت عرفی که در جمعیت وجود دارد بین یک ماه تا دو ماه طول میکشد، در این دوره اگر ما در کشور حادثه و یا بلایایی داشته باشیم مدیریت آن سخت خواهد شد.
از اساسنامهی جمعیت مستفاد میشود که دبیر کل در غیاب رییس جمعیت میتواند وظایف رییس را عهدهدار شود. دبیر کل فعلی هم یک سال در مسالهی سیل و حوادث گوناگون تجربه کسب کرده و از لحاظ اساسنامه هم نزدیکترین عنصر قانونی به سرپرستی است. برای اینکه خلا مدیریتی به وجود نیاید به نظر من رییس جمهور، ایشان را به عنوان سرپرست معرفی کنند تا امکان مدیریت در شرایط بحران مثل فصل سیلابها را داشته باشند.»
صارمیان در جواب اینکه آیا اساسنامه دچار خلایی است که چنین مسایلی به وجود میآید گفت: «اساسنامه مشکی ندارد چون بر اساس قوانین فدراسیون جهانی و نظام جمهوری اسلامی تایید شده است، مشکل این است که بعضی رویههای شورای عالی امکان حضور افراد با تجربهی پرسنل را نمیدهد، در دورهی قبل متاسفانه، ساعت دو بعد از نیمه شب نامهی معرفی چهار نفر به شورای عالی را دبیر کل سابق تغییر کرد، زیرا مجری انتخابات شورای عالی و کاندید بود، بنابراین ذینفع هم بود.
یعنی از آن چهار نفر که قرار بود دو نفرشان به شورای عالی و در نهایت دو نفر به رییس جمهور معرفی شود، در واقع چهار نفر به سه نفر تغییر پیدا کرد و از سه نفر دو نفر انتخاب شدند که کاملا مهندسی انتخابات رییس جمعیت خلاف اساسنامه بود، اما بخاطر مصالح جمعیت و اینکه وقفهای در کار جمعیت به وجود نیاید نماینده پرسنل جمعیت سکوت کرد.»
شورای عالی هلال احمر باید تغییر کند
صارمیان در جواب اینکه آیا تغییر یا جایگزینی در شورای عالی جمعیت، شرایط را بهتر نمیکند گفت: «رییس جمهور چهار نفر وزیر را به عنوان نمایندهی خودشان در شورای عالی منصوب کرد که از این چهار نفر یکی آقای دکتر ظریف است که اصلا نمیتواند وقت بگذارد، نفر بعد آقای وزیر بهداشت است که مسایل جمعیت را تخصصی نمیبیند و فکر میکند جمعیت هنوز شعبهای از وزارت بهداشت است در صورتی که از تاریخ تصویب اساسنامهی جمعیت انتخاب رییس جمعیت با رییس جمهور است و نه پیشنهاد وزیر بهداشت اما این دیدگاه سنتی در وزارت بهداشت وجود دارد، نفر بعد وزیر کشور است که متاسفانه ایشان هم وقتی برای بررسی مسایل جمعیت هلال احمر ندارد و نفر بعد رییس کمیسیون بهداشت آقای علی نوبخت است که ایشان هم به آقای پیوندی رای دادند.
بنابراین اساسنامه مشکلی ندارد، هر کس با سابقهی مدیریت بحران میتواند برنامههای خود را ارایه دهد، تا شورای عالی در نهایت از بین آنها انتخاب کند اما یک مقدار اجرای اساسنامه با اعمال نظر نمایندگان دولت و افرادی که نمایندهی رییس جمعیت هستند صورت میگیرد. حتی رییس هلال احمر و خزانهدار حق رای دارند این به این معنا است که نصف به علاوه یک نمایندگان رای از پیش تعیین شدهای دارند.
اگر رییس جمهور احساس میکند که نمایندگان فعلی وقت یا صلاحیت بررسی دقیق مسایل جمعیت را ندارند، هر زمان که اراده کند میتواند این چهار نفر را عوض کند چون افراد از طرف رییس جمهور انتصابی هستند، یعنی به جای چهار نفر فعلی که حضورشان در شورای عالی موجب ریزش اعتبار و آبروی جمعیت شده، میتواند تعویض انجام دهد تا رویهی انتخاب جمعیت در تصمیم شورای عالی کارساز باشد.
در عمل رییس جمعیت با ترکیب فعلی کسی خواهد بود که نمایندگان رییسجمهور انتخاب میکنند، به نظر میرسد این با یک انتخاب آزادانه فاصله دارد. جمعیت به محل آزمون و خطای مدیران وارداتی تبدیل شده است، اینکه متخصص از داخل یافت نشود و از بیرون وارد شود هیچ مشکلی ندارد اما رویکرد باید اول تقاضا از پرسنل باشد، بعد اگر یافت نشد از بیرون تهیه شود.
متاسفانه مشکلی که آقای پیوندی با آن مواجه بود این بود که تمام این مدیران که دچار فساد شدند حتی سابقهی یک روز کار در هلال احمر را نداشتند و رییس جمعیت باید یک دبیر کل از بین پرسنل در نظر میگرفت که سابقه درک مسایل جمعیت را داشته باشد اما متاسفانه همهی مسوولان را از بیرون آوردند.»
این عضور جمعیت هلال احمر در پایان اضافه کرد: «بم را در پنچ روز به سامان رساندیم و همان تیم جمعیت در کرمانشاه هم میتوانست این کار را انجام دهد، متاسفانه بیمهریهایی به پرسنل هلال احمر شده که توان تخصصیشان مورد نیاز مدیران وارداتی جمعیت نیست و این تلخترین بخش ماجرا است.»
روابط عمومی هلال احمر چند هفته پیش: شایعه است
چند هفتهی پیش که انصاف نیوز پیگیر حاشیههای پیرامون هلال احمر بود اسماعیل رمضانی، مدیر روابط عمومی این جمعیت اینها را دانست و گفت:«همانگونه که بارها اعلام شده، با وجود حسن نیت و درستکاری بیشتر اعضای هلال احمر، همیشه احتمال برخی از اعمال نادرست وجود دارد که نه تنها به هیچ وجه مورد تایید مدیران این نهاد نیست بلکه در هر زمانی که چنین موضوعاتی معلوم و ثابت شود، با حداکثر توان و با همکاری نهادهای قانونی به مقابله با آن پرداخته میشود.
از طرف دیگر برخی گروههای رسانهای خارجی هم به دنبال تخریب اعتماد شکل گرفته در میان مردم به هلال احمر خصوصا پس از سیل هستند و از دامن زدن به شایعات موجود استقبال میکنند؛ هرچقدر اعتماد مردم به نهادهای حاکمیتی تخریب شود به نفع آنها است. در این صورت در هنگام حوادث و بحرانها میتوانند از خلا این اعتماد بهرههای فراوانی ببرند.
متاسفانه شایعات و بداخلاقی ها در این باره اوج گرفته و به نظر میرسد، بخشی به دنبال هدف قراردادن دستاوردهای دولت هستند. برای مثال سازمان تدارکات پزشکی تنها بخش کوچکی از جمعیت هلال احمر است و ابهامات و یا اتهامات موجود هم هنوز به اثبات نرسیده و مدیر سابق آن هم با قید وثیقه سه میلیارد تومانی آزاد است ولی متاسفانه شاهد آن هستیم که شایعات و بداخلاقیها ادامه دارد.این موضوعات نشان از نیات و اهدافی فراتر از جمعیت هلال احمر دارد.»