بیانیه پایانی چهلمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس، درخواست آمریکا برای فشار اروپا روی برنامه موشکی ایران، توقف آموزش نظامی نیروهای مسلح عربستان از سوی پنتاگون و همکاری شورای امنیت ملی آمریکا با امارات در ساخت یک برنامه جاسوسی، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به هشدار جدی وزارت امور خارجه درباره سفر به آمریکا نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ وزارت امور خارجه ایران نسبت به سفر به آمریکا هشدار داد.
در اطلاعیهای که بدین منظور در تارنمای وزارت خارجه منتشر شده، آمده است: «با توجه به بهانههای واهی سیاسی، امنیتی و یا قوانین ظالمانه و یکجانبه آمریکا نسبت به ایرانیان بخصوص نخبگان ایرانی و بازداشتهای خودسرانه و طویل المدت به همراه شرایط نگهداری کاملا غیر انسانی، از اتباع ایران بخصوص نخبگان و دانشمندان درخواست میگردد از سفر به آمریکا حتی برای شرکت در کنفرانسهای علمی و حتی با داشتن دعوتنامه، جدا اجتناب نمایند.»
بیانیه پایانی چهلمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس
ملک سلمان پایان چهلمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس را اعلام کرد؛ این نشست با صدور بیانیهای که عبداللطیف الزیانی دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس آنرا قرائت کرد به کار خود، پایان داد.
در بیانیه پایانی نشست سران شورای همکاری خلیج فارس بر تقویت همکاری نظامی و امنیتی برای حفظ امنیت منطقهای تاکید شد.
همچنین در این بیانیه آمده است: هر گونه حمله به هر کشور شورای همکاری خلیج فارس به مثابه حمله به همه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس تلقی میشود. هدف عالی شورای همکاری خلیج فارس، تحقق تکامل و پیوند میان کشورهای عضو آن است.
در این بیانیه خواسته شده که برای مقابله با هر تهدید نظامی با کشورهای برادر و دوست همکاری شود. همچنین بر اهمیت همکاری و همبستگی میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تاکید و وحدت مالی و پولی در اوایل ۲۰۲۵ خواسته شد.
عبداللطیف الزیانی اعلام کرد که نشست بعدی در بحرین برگزار خواهد شد.
همچنین در این نشست نایف الحجرف کویتی، دبیر کل جدید شورای همکاری خلیج فارس شد و از آوریل آینده وی عهده دار امور میشود.
درخواست آمریکا برای فشار اروپا روی برنامه موشکی ایران
«برایان هوک»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران، شامگاه سهشنبه خواستار افزایش فشار کشورهای اروپایی روی برنامه موشکی ایران شد.
هوک با متهم کردن ایران به نقشآفرینی در حمله موشکی چند ماه پیش به میادین نفتی عربستان سعودی گفت: «بعد از حمله اخیر به میادین نفت سعودی، اروپا درک میکند که باید در موضوع موشکها جدی باشیم.»
بعد از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشتماه سال گذشته، کشورهای اروپایی علیرغم محکوم کردن لفظی آن عملاً با سیاستهای واشنگتن علیه ایران همراهی کردهاند. این کشورها همچنین اقدامی برای عملی کردن وعدههای خود جهت جبران خروج آمریکا از برجام نکردهاند.
سه کشور اروپایی روز یکم مهرماه همنوایی با سیاستهای آمریکا را علنیتر کرده و هماهنگ با دولت «دونالد ترامپ» از لزوم ایجاد تغییرات جدید در برجام سخن گفتند. انگلیس، آلمان و فرانسه در این بیانیه از ایران خواستند وارد چارچوب مذاکرات «طولانیمدت» بر سر برنامه هستهای، مسائل منطقهای و برنامه موشکی شود.
برایان هوک که در نشست لابی «بنیاد دفاع از دموکراسی» صحبت میکرد، بار دیگر به بیان سخنان مداخلهجویانه درباره اغتشاشات اخیر در ایران پرداخت.
هوک گفت: آمریکا خواستار آزادی تمامی کسانی است که «در جریان اعتراضات» بازداشت شدهاند. وی اضافه کرد: «کارزار فشار حداکثری ما ادامه خواهد یافت.»
نماینده ویژه دولت ترامپ بار دیگر از خروج آمریکا از برجام که یک توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد است، دفاع کرد. او گفت: «خروج از برجام اهرم فشاری در اختیار ما قرار میدهد تا از تبدیل شدن ایران به یک کشور هستهای جلوگیری کنیم.»
هوک همچنین بار دیگر با بیان این ادعای اثباتنشده که ایران عامل حمله به تأسیسات نفت عربستان سعودی بوده گفت: «مسئله فقط به آمریکا و ایران مربوط نمیشود. وقتی ایران به بزرگترین تأسیسات نفت در عربستان سعودی حمله میکند، مشکلی جهانی وجود دارد که نیازمند پاسخ بینالمللی است.»
توقف آموزش نظامی نیروهای مسلح عربستان از سوی پنتاگون
پنتاگون روز سه شنبه اعلام کرد که دورههای آموزش نظامی به نیروهای مسلح عربستان را تا اطلاع بعدی متوقف میکند.
این تصمیم پنتاگون پس از آن اعلام شد که یک ستوان نیروی هوایی عربستان هفته گذشته در یک پایگاه دریایی در ایالت فلوریدا، تیراندازی کرد که در این حادثه، سه آمریکایی کشته شدند.
این تصمیم پنتاگون تأثیراتی گسترده بر نیروهای مسلح سعودی از جمله ۳۰۰ دانشجوی هوانوردی ارتش عربستان در آمریکا خواهد داشت.
گفتنی است، پنتاگون با تأیید گزارش رویترز در مورد توقف آموزش نظامی دانشجویان هوانوردی، اعلام کرد که این تصمیم پرسنل پیاده نظام و همچنین سایر دورههای آموزشی برای پرسنل نظامی را در بر میگیرد.
به گزارش مهر، پلیس فدرال آمریکا تأیید کرده است که تیراندازی مرگبار روز جمعه در پایگاه نظامی «پنساکولا» در ایالت فلوریدا را «اقدامی تروریستی» فرض میکند.
لازم به ذکر است که اف بی آی روز شنبه هویت فرد ضارب را مشخص کرد: «محمد الشمرانی» ۲۱ ساله دانشجوی دانشکده نظامی عربستان که در پایگاه هوایی دریایی پنساکولا تحت آموزش نظامی قرار داشت.
الشمرانی روز جمعه با یک اسلحه کمری همکلاسیهای خود را هدف گلوله قرار داد که در این تیراندازی مرگبار سه تن کشته و هشت تن دیگر زخمی شدند. رویاس روز یکشنبه اعلام کرد که الشمرانی به شیوه قانونی این اسلحه را تهیه کرده است.
همکاری شورای امنیت ملی آمریکا با امارات در ساخت یک برنامه جاسوسی
رویترز فاش کرد، شماری از اعضای سابق شورای امنیت ملی آمریکا به امارات در ساخت یک برنامه جاسوسی سایبری مخفی کمک کرده اند.
این برنامه جاسوسی اماراتی علیه فعالان حقوقی، روزنامه نگاران و مخالفان و نیز شهروندان قطری مورد اسنتفاده قرار گرفته است.
به گزارش رویترز، فردی به نام ریچارد کلارک، از مقامهای سابق آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم ۵ سال بعد از خروج از قدرت، در سال ۲۰۰۸ به امارات در تشکیل یگانی برای جاسوسیهای سایبری کمک کرده است.
یگان مخفی که کلارک به تشکیل آن کمک کرد، اداره تحلیل، بهرهبرداری، توسعه و تحقیقات نام گرفت. این اداره با نام سرواژهای که از قرار گرفتن حروف ابتدایی آن در زبان انگلیسی در کنار یکدیگر درست شده به عنوان DREAD (به معنی وحشت، ترس) نیز شناخته میشود.
چند ماه پیش نیز منابع خبری از وجود برنامههای جاسوسی اماراتی علیه خبرنگاران و فعالان حقوقی خبر داده بودند.