معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به درخواست ۱۲ استان برای صدور مجوز شکار چهارپایان، گفت: تا دو هفته آینده مجوز شکار محدود در این استانها صادر میشود.
به گزارش «تابناک»، کیومرث کلانتری پنجشنبه در حاشیه بازدید از تالاب هورالعظیم در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: پروانه شکار محدود فقط برای گونه کل و قوچ، نر و بالای ۹ سال سن صادر میشود.
وی افزود: تاکنون مجوزی برای شکار چهارپایان صادر نشده بود اما با درخواست ۱۲ استان، برنامه ریزی شده که برای این استان ها پروانه شکار محدود صادر شود.
کلانتری تصریح کرد: ما با قتل عام و کشتار خلاف ضوابط و مقررات مخالفیم اما با صدور پروانه و برنامه ریزی حیات وحش موافقیم.
وی با بیان اینکه عدم صدور مجوز شکار باعث افزایش تخلفات میشود، اضافه کرد: پروانه شکاری که صادر میشود، هم کارشناسی و هم قانونی است، این مجوز بر اساس برآورد جمعیتی گونهها و برای مدیریت بر حیات وحش است.
کلانتری تاکید کرد: جریمه شکار گونه ماده بر اساس مصوبه شورای عالی محیط زیست، سه برابر شده است.
به گفته وی تا پارسال پروانههای شکار برای چهارپایان بالای هفت سال صادر میشد که اکنون برای ۹ سال است، به این دلیل که وجود چهارپایان با این سن نشان میدهد که زیستگاه به پایداری رسیده است.
وی کاهش جمعیت حیات وحش در سالهای گذشته را رد کرد و گفت: بر اساس سرشماری پارسال، ۱۷۵ هزار راس گونه کل و بز، قوچ و میش و آهوی جبیر در زیستگاهها (مناطق حفاظت شده) وجود دارد و حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد این آمار نیز در مناطق آزاد زیست میکند.
کلانتری با بیان اینکه اولویت صدور مجوز شکار با جوامع محلی است، اظهار داشت: یک ریال از عواید شکار به سازمان محیط زیست نمیرسد، بخشی از آن به صندوق خزانه میرود و بخشی نیز صرف حفاظت در همان محل میشود.
وی همچنین از تعداد اسلحههای شکاری مجاز و غیرمجاز، اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: ما فقط آمار شکارچیانی را داریم که برای دریافت پروانه شکار مراجعه میکنند.
کلانتری افزود: در فرم خرید اسلحه شکاری هدف افراد از خرید آن سوال میشود، افرادی که در کشور سلاح شکاری مجاز تهیه میکنند، تنها در صورتی میتوانند از آن استفاده کنند که مجوز محیط زیست را داشته باشند.
تصویب ۱۱ منطقه حفاظت شده جدید
معاون سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه از آگهی ۱۱ منطقه جدید حفاظت شده بر اساس مصوبه شورای عالی محیط زیست خبر داد و گفت: بر اساس این مصوبه ۷۵۰ هزار هکتار به مناطق تحت مدیریت سازمان اضافه شده و وسعت این مناطق به ۱۸ میلیون هکتار میرسد.
وی متوسط جهانی مناطق حفاظت شده را ۱۴ درصد دانست و افزود: در حال حاضر وسعت مناطق حفاظت شده در کشور ۱۱ درصد است و باید به نرم جهانی برسیم، البته توصیه کنوانسیون تنوع زیستی «آیچی» ژاپن این است که کشورها به ۱۷ درصد برسند.
کلانتری اضافه کرد: وسعت ۱۸۰ منطقه شکار ممنوع کشور، هشت میلیون هکتار است که با کارشناسی و توافق با وزارت جهاد کشاورزی و صمت و استانداران میخواهیم آنها را ارتقا دهیم تا وسعت مناطق حفاظت شده افزایش یابد.
به گفته وی موضوع ارتقای مناطق شکارممنوع در شورای عالی محیط زیست آینده مطرح میشود.
وی همچنین درباره کاهش وسعت مناطق حفاظت شده در برخی استانها، اظهار داشت: کاهش و افزایش مناطق حفاظت شده در اختیار شورای عالی محیط زیست است، از سوی دیگر با افزایش جمعیت و توسعه مناطق صنعتی، شهری و روستایی، ناگزیر هستیم که مرزهای مناطق حفاظت شده را کاهش دهیم تا مشکلات مردمی که خانههای آنها در منطقه است حل شود، به طور مثال در شهر پردیس در استان تهران در منطقه حفاظت شده ساخته شده و بخشی از شهر پاکدشت در همین استان نیز در منطقه حفاظت شده است که ضرورت تغییر مرزها را نشان میدهد.
کلانتری با بیان اینکه وسعت مناطقی که از فهرست حفاظت شده خارج میشود کمتر از هفت هزار هکتار است، افزود: منطقه حفاظت شده باید ارزش حفاظتی داشته باشد و در صورتی که ارزش حفاظتی نداشته باشد، مناطق مستعد جایگزین آن میشوند.
همایش مدیران تالابی و دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با حضور رییس این سازمان و مدیران کل استانها صبح امروز (پنجشنبه) در اهواز برگزار شد. بهره برداری از اداره محیط زیست هویزه و مرکز پایش زیست محیطی هورالعظیم، بازدید از تالاب هورالعظیم و نشست تخصصی مدیران تالاب از دیگر برنامههای مدیران بوده است.