بیش از دو سال از زلزله کرمانشاه گذشته است؛ زلزلهای که باعث شد ۵۷۴ تن از ساکنان این مناطق، جان خود را از دست بدهند و شمار بسیاری از کسانی هم که جان سالم به در بردند، خسارات سنگین مالی را متحمل شدند.
به گزارش «تابناک»؛ بیشتر مردم به ویژه در سرپلذهاب خانه و کاشانه خود را از دست دادند و مجبور به زندگی در کانکس شدند. البته دولت در این مدت، کمکهایی برای ساخت مسکن این افراد کرده، ولی هنوز شمار بسیاری از ساکنان این مناطق در کانکس زندگی میکنند.
در این باره باید گفت، افزایش بی رویه قیمتها و بالا رفتن لجام گسیخته تورم باعث شد کمکهای مردمی و دولتی که باید صرف ساخت مسکن می شد، به جایی نرسد و مردم این دیار همچنان آواره باشند.
نماینده قصرشیرین و سرپل ذهاب در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه پس از گذشت دو سال از زلزله کرمانشاه، هنوز برخی زلزله زدگان ـ آن هم عمدتا مستاجرین ـ در کانکس زندگی میکنند، گفت: با توجه به شروع سررسید بازپرداخت وام مردم زلزله زده، در نامهای به سران قوا خواستیم برای یک سال دیگر این مهلت تمدید شود.
فرهاد تجری در گفتوگو با تابناک در توضیح آخرین وضعیت زلزله زدگان کرمانشاه بعد از گذشت دو سال از وقوع زلزله گفت: دولت به معنای نظام و مردم، کمکهای زیاد و خوبی به مردم در مناطق زلزله زده داشتند، ولی افزایش قیمتها به دنبال بالا رفتن نرخ تورم فشار را به مردم زلزله زده زیاد کرده است؛ فشاری که در همه نقاط کشور قابل توجه و ملموس بود، ولی در مناطق زلزله زده بیشتر حس شد.
وی افزود: در این شرایط که مردم همه داراییها و حتی تسهیلات دولت برای کمک به خرید وسایل خانه را خرج ساخت مسکن و خانههای زلزله زده شان کردند، سررسید پرداخت وامها شروع شده است؛ از یک طرف واحدها تکمیل نشده و از طرفی مردم زلزله زده باید اقساط معوق وام هایشان را ـ چه قبل از زلزله و چه بعد از آن ـ پرداخت کنند؛ وضعیتی نامناسب که ما برای حل آن به همراه استاندار تقاضایی به دولت و روسای قوای مقننه و قضاییه نوشتیم تا با کمک آنها یک سال دیگر به مردم برای پرداخت وام هایشان مهلت داده شود، امیدوارم این موضوع در دولت به تصویب برسد.
تجری تاکید کرد: با موافقت دولت برای امهال وامهای زلزله زدگان کرمانشاه، برای یک سال دیگر تا حدی فشارها به مردم زلزله زده کم میشود و آنها میتوانند واحدهایشان را تکمیل کنند، وگرنه شرایط برای آنها خیلی سخت خواهد شد.
نماینده قصرشیرین و سرپل ذهاب درباره وضعیت اسکان مستاجرین در مناطق زلزله زده نیز گفت: در حال حاضر کسی دیگر در چادر زندگی نمیکند، مگر آن که عمدی داشته باشد؛ کمتر از ۱۰ درصد در کانکس زندگی میکنند که بخشی از آنها مستاجرانی هستند که هنوز تکلیف آنها روشن نشده است.
وی توضیح داد: قرار بود دولت برای اسکان مستاجران زلزله زده فکری کند، اما این تصمیمات هر روز با دخالت برخی نهادها و افراد تغییر میکند؛ یعنی تصمیمی به آستانه اجرایی شدن میرسد، ولی در فرآیند و جوسازیهایی لغو شده و مسیر دیگری را میرود؛ اتفاقی که تکرار آن در دو سال گذشته تنها باعث احجاف در حق مستاجران شد؛ بنابراین، امیدوارم با قاطعیت استاندار و وزیر راه و شهرسازی این مشکل حل شود. ما نیز پیگیر وضیعت آنها از طریق مسئولان مربوطه هستیم.
تجری در پایان در توضیح نظارتهای صورت گرفته بر روند ساخت دوباره منازل در مناطق زلزله زده گفت: تلاش شده خانههای جدید مردم از ایمنی و مقاومت خوبی در برابر زلزله برخوردار باشد؛ البته بنیاد مسکن پیمانکارانی را به مردم معرفی کرد که نه تنها کیفیت کارشان پایین بود که برخی کار را رها کرده و متواری شدند. این موضوع مشکلات را تشدید کرد، اما مردم جلوی پیمانکاران متخلف ایستادند. امیدواریم هر چه سریع تر مشکلات زلزله زدگان رفع شود.