هند تا شش سال دیگر جای آلمان را به عنوان چهارمین اقتصاد بزرگ جهان میگیرد.
به گزارش ایسنا به نقل از تایمز، مرکز مطالعات اقتصادی و بازرگانی مجمع جهانی اقتصاد با انتشار گزارشی پیشبینی کرده است که هند تا سال ۲۰۲۶ با جلو زدن از فرانسه، انگلیس و آلمان به عنوان چهارمین اقتصاد جهان برسد. آلمان که تا سال ۲۰۰۴ سومین اقتصاد بزرگ جهان پس از آمریکا و ژاپن بود با ظهور چین به عنوان یک قدرت اقتصادی برتر به رده چهارم عقبنشینی کرده است.
طبق پیش بینی این گزارش، آمریکا تنها کشور غیرآسیایی مربع اقتصادی جهان خواهد بود و هر سه کشور دیگر آسیایی خواهند بود. هر چند که آمریکا در سال ۲۰۲۶ نیز احتمالا کماکان بزرگترین اقتصاد جهان خواهد بود اما در صورت تداوم رشد اقتصادی چین در محدوده شش درصدی فعلی این کشور تا سال ۲۰۳۰ بزرگ ترین اقتصاد جهان خواهد شد. ژاپن نیز جایگاه سومی خود را فعلا حفظ خواهد کرد.
تا سال ۲۰۱۱ حدود ۲۲ درصد جمعیت هند زیر خط فقر زندگی میکردهاند که به لطف رشد و توسعه اقتصادی این رقم اکنون به ۱۷ درصد کاهش پیدا کرده است. وزیر اقتصاد هند از برنامهریزی برای تک رقمی شدن این نرخ تا سال ۲۰۲۵ خبر داد.
رشد اقتصادی هند سال گذشته با ثبت رشد خیره کننده ۸.۱ درصدی، رکورددار سریعترین نرخ رشد اقتصادی در بین کشورهای در حال توسعه بود. این کشور که تا سال قبل ششمین اقتصاد بزرگ جهان بود اندکی پیش با دستیابی به اقتصاد ۲.۵۷ تریلیون دلاری توانست با پشت سر گذاشتن انگلیس به پنجمین اقتصاد بزرگ جهان بدل شود.
در سال ۱۹۹۹ یعنی تنها ۲۰ سال پیش، حجم تولید ناخالص داخلی هند تنها ۴۵۹ میلیارد دلار بود اما تنها در دو دهه، حجم اقتصاد هند به لطف رشد اقتصادی بسیار سریع شش برابر شده است و هند اکنون با اقتصاد ۲.۷۲۶ تریلیون دلار پنجمین اقتصاد بزرگ جهان است.
در بازه زمانی ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۸ رشد اقتصادی هند بالای ۹ درصد در سال است که در بین تمامی کشورهای جهان رکوردی بی نظیر محسوب می شود.