یک روزنامه آمریکایی اعتراض عراقیها مقابل سفارتخانه ایالات متحده در بغداد را نشانهای از شکست خوردن سیاستهای این کشور توصیف کرده و نوشت واشنگتن هم از پاسخ دادن به آن عاجز است.
به گزارش تابناک، روزنامه «واشنگتنپست» امروز (چهارشنبه) در یادداشتی به قلم «مکس بوت» به بررسی تحولات اخیر در عراق و تظاهرات مردم این کشور مقابل سفارتخانه آمریکا در بغداد پرداخته و نوشت این تحولات نشان میدهد واشنگتن باز هم نمیتواند واکنش موثری در منطقه نشان دهد.
در ابتدای این یادداشت به توصیف وسعت و مساحت مجموعه سفارتخانه آمریکا پرداخته شده است: «اینکه سفارت آمریکا در بغداد را صرفاً یک ساختمان دیپلماتیک بخوانیم، به شدت اندازه و مقیاس آن را کوچک شمردهایم. با مساحت ۴۲۰ هزار متر مربعی (۴۲ هکتار)، این مجموعه تقریبا به اندازه شهر واتیکان است و با خوابگاهها، ضیافتخانهها، نیروگاه برق، آتشنشانی، هر چیزی برای میزبانی از هزاران دیپلمات و پیمانکار داخل آن دیوارهای ضخیم را دارد».
واشنگتنپست سفارتخانه ایالات متحده در بغداد را مدل کوچکی از کشور آمریکا در غرب آسیا توصیف کرده و درباره حضور معترضان عراقی در مقابل این مجموعه نوشت: «بسیار بهتانگیز بود که صدها حامی کتائب حزبالله، روز سهشنبه به داخل مجموعه هجوم برده و مکان پذیرش مراجعان را تخریب کردند».
این روزنامه، تجمع معترضان عراقی مقابل سفارتخانه آمریکا را نشانه دیگری از شکست خوردن سیاستهای واشنگتن در غرب آسیا دانسته و توضیح داد: «این تذکر دیگری است مبنی بر اینکه در تقابل طولانی مدت بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران، ما (آمریکا) مکرراً توسط دشمن کوچکتر، اما جدیتر، تحقیر شده و آسیب دیدهایم».
سفارتخانه آمریکا در بغداد از صبح سهشنبه به صحنه اعتراضات ضد آمریکایی تبدیل شد. تظاهراتکنندگان برای اعتراض به حمله هوایی اخیر آمریکا به مقرهای الحشد الشعبی در شهرستان «القائم» در استان «الانبار» مقابل سفارت آمریکا تجمع کردند. امروز نیز معترضان عراقی بار دیگر مقابل این مجموعه تحصن کرده و شعار مرگ بر آمریکا سر دادند. (جزئیات بیشتر)
نویسنده این یادداشت با بیان اینکه ایران طی ۴۱ سال گذشته در جنگ نامنظم سطح استادانهای را از خود نشان داده، مینویسد: «ایالات متحده نیز از پاسخ دادن به آن عاجز مانده است».
واشنگتنپست ضمن اشاره به آسیب جدی که به ناوشکن نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس در سال ۱۹۸۷ میلادی (۱۳۶۶ شمسی) وارد شد، افزود: «این اولین و آخرین باری بود که نیروهای آمریکایی با ایرانیها در یک جنگ مستقیم درگیر شدند».
این روزنامه با بیان اینکه آمریکا برای خارج شدن از بحران فزاینده با ایران فقط دو راه پیشروی خود دارد، نوشت: «بجنگند یا مذاکره کند. جنگ با ایران، میتواند مادر تمام باتلاقها باشد که به سادگی با واکنشهای تلافیجویانه، از کنترل خارج شود... پس بهتر است مذاکره کند. این یعنی تلاش برای قویتر کردن توافق هستهای در ازای برداشته شدن تحریمهای آمریکا».
نویسنده این یادداشت در پایان ضمن اشاره به عدم تمایل «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا چه در مذاکره و چه در مبارزه، اضافه کرد: «او جنگ اقتصادی علیه ایران به راه انداخته، اما هیچ کاری برای محدود کردن ستیزهجویی منطقهای آن انجام نداشته است. در حقیقت، با خارج کردن نیروهای آمریکایی از شمال سوریه، او اجازه گسترش نفوذ ایران را صادر کرد».