مدیرعامل شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان گفت: جشنواره ملی فولاد که با رویکرد خودکفایی در این صنعت برگزار می شود، جشنواره ای نو است که پیشنهاد می شود هر چه بیشتر از ظرفیت دانشگاه ها در آن استفاده شود تا صنایع معدنی و فولادسازان بتوانند نیازهای خود را با مراکز آکادمیک، علمی و پژوهشی بیشتر مطرح کنند.
صادق جاهد خطیبی در گفتگو با سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴ درخصوص دومین جشنواره ملی فولاد ایران گفت: این جشنواره در سال گذشته گام نخست را محکم برداشته و حمایت شرکت های معدنی و فولادی از آن خوب بوده است.
این فعال صنایع معدنی خاطرنشان کرد: پارسال شرکت ها با حضور در این جشنواره توانستند از توانمندی ها و پتانسیل های یکدیگر مطلع شده و دانش شان را با یکدیگر به اشتراک بگذارد.
وی در عین حال، زیاد بودن تعداد جشنواره ها، همایش ها و کنفرانس هایی از این دست را آفتی برای آنها برشمرد و گفت: باید برگزاری این قبیل برنامه ها به حد معقول و تقویم داری برسد و هدفمندتر برگزار شود.
** صنعت فولاد کمترین آسیب را از تحریم ها متحمل شد
جاهد خطیبی در ادامه گفت: خودکفایی یکی از موضوعاتی بوده که پس از انقلاب اسلامی به ویژه در بخش های صنعت و کشاورزی به آن توصیه و تاکید فراوان شده و صنعت فولاد نیز از آن بی نصیب نمانده است.
وی بیان داشت: پس از ترسیم برنامه های افق و چشم انداز صنعت فولاد، هر چه جلوتر رفتیم به این جمع بندی رسیدیم که باید خودمان را در باشگاه تولیدکنندگان برتر جهانی قرار داده و در حوزه های فناوری، ساخت و تجهیزات نیز حرف هایی برای گفتن داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان اظهار داشت: لزوم این برنامه ریزی با دور نخست تحریم ها در سال 97 بیشتر اهمیت خود را نشان داد و حال که در دور دوم تحریم ها به سر می بریم، شاهدیم برنامه ریزی های دور نخست در موضوع خودکفایی و فناوری به بار نشسته و به همین دلیل کمترین ضربه را از تحریم ها در حوزه های تجهیزات، لوازم یدکی و فناوری دیدیم.
وی خاطرنشان کرد: در دستیابی به این موفقیت، دانشگاه ها، موسسه های تحقیقاتی و استارتاپ ها نقش ویژه ای داشتند، صنایع ما نیز به خودباوری لازم دست یافتند و حجم سرمایه گذاری بالای انجام شده در صنعت فولاد، لزوم توجه ویژه به این موضوع را پر رنگ تر کرد.
جاهد خطیبی ادامه داد: امروز دستکم 70 درصد تجهیزات و لوازم یدکی صنعت فولاد با کمک دانشگاه ها و مراکز دانش بنیان در داخل ساخته می شود و تقریبا هر چه در زنجیره این صنعت به سمت محصولات نهایی می رویم نیازمان به خارج بیشتر احساس می شود.
وی درخصوص میزان خودکفایی در بخش های مختلف این صنعت، گفت: در حوزه معدن، به جز ماشین آلات حمل و نقل کمترین وابستگی وجود دارد، در حوزه کنسانتره سازی 80 تا 90 درصد تجهیزات توسط شرکت های ایرانی تولید می شود، در حوزه گندله سازی تا 70 درصد موفق به داخلی سازی شده ایم و در حوزه آهن اسفنجی صاحب فناوری هستیم.
مدیرعامل شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان توضیح داد: امروز فناوری پرد به عنوان یک فناوری 100 درصد ایرانی و بومی شناخته می شود، به طوری که در نیمی از هشت طرح فولادی برنامه ریزی شده از سوی دولت از این فناوری استفاده می شود.
وی اضافه کرد: در حوزه قطعات مورد نیاز هنوز جای کار زیادی وجود دارد، در حوزه ذوب و فولاد تا 70 درصد در تامین تجهیزات آن توان داخلی وجود دارد و بالاخره در حوزه فناوری صنعت فولاد کارهای زیادی انجام شده و به موفقیت های خوبی دست یافته ایم.
جاهد خطیبی بیان داشت: امروز در سیستم های نرم افزاری، ICT، IT، ابزار دقیق، برق و اتوماسیون این صنعت خودکفا هستیم و شرکت های فولادی و صنایع معدنی کشورمان در این زمینه ها خوب کار می کنند و تقریبا از خارج بی نیاز شده اند.