اختلال اينترنتي تا کي؟

يعني کاربر هيچ وقت به طور مستقيم به شرکت ارتباط زيرساخت وصل نمي شود اما در نهايت ارتباط اينترنتي را مي گيرد و اگر اين ارتباط بخواهد از کشور خارج شود و از استان خودش خارج باشد قطعاً از شرکت زيرساخت رد مي شود.
کد خبر: ۹۵۰۲۵
|
۰۵ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۱ 25 April 2010
|
2765 بازدید
راديو گفت و گو در برنامه اي با حضور مهندس حسن کريمي، مديرکل مهندسي عمليات و هماهنگي شبکه ديتا ، شرکت ارتباطات زيرساخت وضع اختلال در سيستم اينترنتي کشور را بررسي کرد.

کريمي  در اين برنامه با اشاره به اينکه شرکت ارتباطات زيرساخت با در اختيار داشتن سيستمهاي شبکه زيرساخت راه دور ، تأمين کننده ارتباطات بين استاني و بين المللي کشور است، علت کندي سرعت اينترنت در کشور را قطع کابل بين المللي اس ام دبليو 4  اعلام کرد و گفت معمولا برخورد لنگر هاي کشتي با اين کابل علت قطع آن است.
به گفته وي ، اين يک کابل بين المللي است و سه قاره  اروپا، اسيا و افريقا را به هم وصل مي کند. وي تامين کنندگان شبکه اينترنتي منطقه خاورميانه را شرکت هاي توزيع کننده بين المللي اعلام کرد.

مشروح اين گفت و  گو در ادامه مي آيد :

راديو گفت و گو: چه علتي براي کندي سرعت اينترنت در کشور وجود دارد؟
 
کريمي: سوال شما مربوط به اين چند روز اخير است يا به طور کلي سوال مي کنيد؟

راديو گفت و گو: شما حالا اين چند روز اخير را اول اشاره بفرماييد بعد ان شاالله به طورکلي به آن بپردازيم.
 
کريمي: اجازه دهيد من قبل از اينکه به سوال شما پاسخ دهم به اطلاع شنوندگان عزيز برسانم که شرکت ارتباطات زيرساخت با در اختيار داشتن سيستم هاي شبکه زيرساخت راه دور، بين الملل مخابرات کشور اعم از ماکروويب، شبکه فيبر نوري ، مراکز سوئيچينگ و مراکز ديتاي بين استاني و بين الملل ، تأمين کننده ارتباطات بين استاني و بين الملل کشوراست.

به طور خاص در بخش اينترنت، بايد خدمتتان بگويم که شرکت ارتباطات زيرساخت، تأمين کننده اينترنت شرکتهاي سرويس دهنده بزرگ است. شرکتهاي بزرگ مي توانند يک پهناي باندي را از شرکت ارتباطات زيرساخت بخرند، بعد آن را به طور مستقيم به کابران مي دهند و يا باز آن را خرد مي کنند به ظرفيتهاي پايين تر و به شرکتها  آي اس پي هاي کوچک تر مي دهند.

يعني کاربر هيچ وقت به طور مستقيم به شرکت ارتباط زيرساخت وصل نمي شود اما در نهايت ارتباط اينترنتي را مي گيرد و اگر اين ارتباط بخواهد از کشور خارج شود و از استان خودش خارج باشد قطعاً از شرکت زيرساخت رد مي شود.

حالا در خصوص سوال شما بگويم که بخشي از ارتباط ما از روي کابل بين المللي که بصورت مخفف  به نام اس ام دبليو ،سي مي فر، رد مي شود که اين کابل چند روزي است که قطع شده.
 
راديو گفت و گو: همين طوري قطع شده يا علت خاصي داشته؟
 
کريمي: کابلهاي دريايي معمولاً به خاطر لنگر کشتي ممکن است قطع شود ،کشتي در جايي که نبايد لنگرش را انداخته و بدون اينکه لنگرش را به طور کامل جمع کرده باشد، شروع به حرکت کند و اين اتفاق بيفتد که در همه جاي دنيا براي کابلهاي دريايي اين بزرگترين علت قطعي است. در مورد اين کابل هم ممکن است علتش همين باشد.اين يک کابل بين المللي است و سه قاره، اروپا، اسيا و افريقا رابه هم وصل مي کند.
 
راديو گفت و گو: يعني آنها هم الان دچار همين مشکل شده اند؟

کريمي: اين کابل در 17 نقطه به کشورها متصل مي شود. در همين 17 نقطه اين کابل به صورت مستقيم به ايران نيامده اما بخشي از ارتباط ما از طريق کابل ديگري به اين کابل، سي مي فور، وصل مي شود. بنابراين همين 17 تا کشور به اضافه کشورهاي ديگري که ممکن است ارتباطشان به صورت غيرمستقيم از روي اين کابل رد شود، دچار مشکل شدند.
 
راديو گفت و گو: شبکه اينترنتي در منطقه خاورميانه از چه منبعي تأمين مي شود؟

کريمي: در تمام دنيا، شرکتهاي تأمين کننده سرويسي هستند، حالا ما به عنوان پرووايدر مي شناسيم که اينها، پرووايدرهاي بين المللي و تأمين کننده اينترنت براي کشورها هستند. وقتي کشوري مي خواهد يک پهناي باند اينترنتي را براي خودش افزايش دهد، با يکي از اين شرکتها تماس مي گيرد و طي قراردادهايي که مشخص است که به چه صورت است و تحت شرايط و ضوابط خاصي از آن يک مقدار پهناي باند را خريداري مي کند و تمام کشور هاي دنيا با همين پرووايدرها کار مي کنند.
 
راديو گفت و گو: در آماري که اخيراً در خصوص استفاده از اينترنت در کشور ارائه شده نشان مي دهد که ايران بالاترين آمار کاربر اينترنتي را در منطقه خاورميانه دارد. آيا کيفيت اينترنت مورد استفاده در ايران مثل کشورهاي ديگر منطقه است يا  فرق مي کند؟

کريمي: با توجه به اينکه شرکت ارتباطات زير ساخت به طور مستقيم با کاربران درگير نيست، من نمي توانم اين را به طور قطعي به شما بگويم به خاطر اين که ما در سيستم هاي خودمان کاربر را هيچ وقت نمي بينيم و هميشه شرکتهاي بزرگتري را که بين ما و کاربر واسط هستند را مي بينيم. اما يک سري مقاله هايي که من در اين زمينه خواندم، نشان مي دهد برخي کشورهاي منطقه ،شايد شرايطشان خيلي هم بد نباشد، نمي توانم بگويم که آنها هم سرعت اينترنتشان بسيار پايين است.

ممکن است يکسري مشترکين باندهاي بيشتري را خريداري کنند، سرعت بهتري را داشته باشند. منتها موردي که  وجود دارد اين است که کاربران ايراني اکثريتشان از سرويس دايل آپ استفاده مي کنند واين سرويس  سرعت
کمي دارد.
 
راديو گفت و گو: يعني نيازشان را تأمين مي کند؟

آقاي کريمي: بستگي به اين دارد که نياز چه باشد. هر چقدر کشور وابسته شود به اينترنت در آن صورت به سرعت بيشتري نياز دارد. ممکن است در يک کشور، هر کسي هر چيزي را که مي خواهد خريداري کند، حتي اگر بليطي را مي خواهد خريداري کند حتماً از اينترنت خريداري کند. ولي در کشور ما هنوز خدمات کمي از طريق اينترنت ارائه مي شود. قطعاً هر چه خدمات بيشتري در اينترنت باشد کاربران نياز به سرعت بيشتر را کاملاً احساس خواهند کرد.

بنابراين يک ارتباط مستقيم با ميزان خدمات اينترنت دارد، هر چه خدمات کم باشد کاربر نياز به سرعت ندارد. ممکن است حالا يک مقاله کوچک ،يک متن ساده اي را مي خواهد، با همين دايل آپ هم مي تواند ببيند. اما اگر نياز داشته باشد که کارهاي زيادي را با اينترنت انجام دهد قطعاً نياز به سرعت بسيار بيشتر از اين دارد.
 
راديو گفت و گو: در تحقيقات اخير محققان مشخص شده که در دنيا به طور متوسط هر کاربري 13 دقيقه در روز وقت خود را به خاطر کندي اينترنت از دست مي دهد. من مي خواهم ببينم که آماري وجود دارد که مشخص شود در ايران به چند دقيقه مي رسد؟ کمتر است يا بيشتر.
 
کريمي: من فکر مي کنم اين آمار را نشود در کشورهاي مختلف با هم مقايسه کرد.
 
راديو گفت و گو: حدودش ممکن است مقداري به هم نزديک باشد؟
 
کريمي: مثلاً اگر بخواهيم کشور کره جنوبي را مثال بزنيم، ممکن است به طور متوسط هر شخصي در کره جنوبي ، بتواند يک ساعت از اينترنت استفاده کند تا بتواند اين نيازمنديهاي خودش را از اينترنت بدست بياورد و در يک ساعت تأمين کند. و اين ممکن است در کشور ما فرد اصلاً نياز نداشته باشد. اما ممکن است افرادي را داشته باشيم که هفته اي يکبار به اينترنت سر بزنند و مي خواهند ايميل خودشان را چک کنند.
 
راديو گفت و گو: آماري در اين زمينه وجود ندارد.
 
کريمي: من چنين آماري را در ايران نشنيدم. و فکر مي کنم اگر چنين آماري هم وجود داشته باشد قابل مقايسه با کشورهاي ديگر نمي تواند باشد. يعني اين آمار فارغ از کشورهاست.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟