عیسی کلانتری که با حضورش در راس هرم سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان ترجیح داد ممنوعیت شکار را پایان داده و شکارفروشی را جایگزینش کند، حالا با قدرت، سیاست توسعه شکارفروشی را در دستور کار قرار داده است!
به گزارش «تابناک»؛ سازمان محیط زیست در ۹ ماه ابتدایی امسال، هیچ مجوزی برای شکار چهارپایان صادر نکرد تا برخی گمان کنند که سیاستهای این مجموعه تغییر کرده و حتی برای این تغییر، شاهد و مثال نیز آوردند و تاکید کردند که تغییر معاون محیط زیست طبیعی سازمان موجب شده است که دست از سیاستهای شکارفروشی بکشند.
خواب خوشی که دو سه هفته پیش مهر ابطال خورد، چون کیومرث کلانتری، معاون جدید محیط زیست طبیعی در حاشیه بازدید از تالاب هورالعظیم از درخواست دوازده ادارهکل استانی محیط زیست برای صدور مجوز شکار گونههای علفخوار در ماههای باقی مانده سال خبر داد، در شرایطی که سال قبل تنها هفت اداره کل چنین تقاضایی کرده بودند!
افزایش شمار ادارات متقاضی شکارفروشی نشان داد که نه تنها تغییری در سیاستهای محیط زیستی کشورمان رقم نخورده، که حتی توسعه سیاستهای جدید نیز در دستور کار قرار دارد. توسعه سیاستهایی که مخالفان و منتقدان زیادی دارد که بارها و بارها اشکالات شکارفروشی را به شیوههای مختلف فریاد زده اند و صدایشان راه به جایی نبرده و به گوش کسی نرسیده است.
معنای دیگر افزایش ادارات کل محیط زیست که متقاضی صدور پروانه شمار هستند، افزایش شمار پروانههایی است که برای شکار صادر خواهد شد. افزایشی که مترادفش، افزایش کشتار گونههای حیات وحش باقی مانده در کشورمان است. حیواناتی که طی سالهای اخیر از هزار و یک بلا جان به در برده اند، اما توان فرار از مدیران سازمان متولی حفاظت از محیط زیست و برنامه هایشان مانند فروش مجوز شکار را ندارند.
شادی شکارچی خارجی از کشتن یک کل ایرانی که سازمان حفاظت محیط زیست پروانه کشتارش را صادر کرده!
گونههایی که قرار است در سال آتی شمار بیشتری از آنها شکار شده و به ازای فروش پروانه شکارشان، مقدار کمی ارز روانه جیب سازمان حفاظت محیط زیست ایران شود؛ مبلغی جزیی که قرار است کمی افزایش بیابد، اما به ازایش شمار بیشتری از گونههای حیات وحش ایران نابود خواهند شد.
این را میشود از مقایسه آماری دریافت که حکایت از صدور ۱۰۵ پروانه در استانهای کرمان، یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و البرز برای شکار قوچ، کل و آهو و صد پروانه در استانهای گیلان و خوزستان برای شکار گراز در سال جاری و افزایش شمار این پروانهها برای سال آتی به ۲۹۷ پروانه دارد.
افزایشی حدود دو برابری که همزمان با توجه افکار عمومی کشورمان به اخبار مهم و رویدادهای تکان دهنده در حوزههای دیگر اعمال شده و برخی فعالان محیط زیستی و دوستداران حیات وحش کشورمان برملایش کرده اند. افزایشی ابهام برانگیز که معلوم نیست نتیجه کدام سرشماری و محاسبات است؟
ابهامی بزرگ و کلیدی که هرچقدر بیشتر مطرح میشود، سازمان حفاظت محیط زیست بیشتر نسبت به آن بی محلی نشان میدهد و از پاسخگویی به آن و شفاف سازی پیرامونش طفره میرود، شاید از این رو که میدانند جوابشان بر پایه هیچ اصل و اصول علمی نیست و با ارائه اش، تنها بیشتر زیر سوال خواهند رفت.
دردناکتر اینکه این آمار تنها مربوط به شکار چهارپایان در مناطق چهارگانه است و به برکت اقدامات گسترده سازمان حفاظت محیط زیست از جمله دایر کردن قرقهای اختصاصی (بخوانید شکارگاههای خصوصی!)، شمار چهارپایان ایرانی با شدت بیشتری در حال کاهش است، همان گونه که پرندگان بومی و مهاجر و حتی وسعت زیستگاهها و مناطق حفاظت شده در کشورمان رو به کاهش هستند!